Maren Andrea står i en park.
Maren Andrea er aktiv i Studentunionen, Kristiania-studentenes egen interesseorganisasjon. – Hvis jeg ikke hadde engasjert meg i Studentunionen, hadde jeg aldri fått den verdifulle erfaringen som frivilligheten gir meg.Foto: Kristiania/Benjamin Åvitsland

Da Maren (25) var ferdig med videregående, var hun klar for å flytte fra Sandefjord til Oslo for å studere. Hun hadde sett seg ut Bachelor i digital markedsføring og salgsledelse på Kristiania, men da hun kom til Oslo, ble hun usikker.

– Jeg bestemte meg derfor for å jobbe 100 prosent og utforske Oslo før jeg signerte meg for en treårig bachelor. Nå har jeg jo bodd her i seks år, så du kan med andre ord si at jeg trives veldig godt, sier hun.

Tilbake til skolebenken

Maren Andrea og en medstudent sitter i parken ved Stortinget.
Kristiania har campus i sentrum i både Oslo og Bergen, noe som gjør at det er kort avstand til alt som skjer i byen.Foto: Kristiania/Benjamin Åvitsland

Det tok tre år før hun faktisk begynte å studere, og tiden fylte hun med viktig erfaring.

– Jeg hadde tidligere vært lærling hos XXL i Tønsberg og Sandefjord, der jeg tok fagbrev. I 2019 fikk jeg jobb som salgsleder på XXL Majorstua, sier hun.

Bildelenke til kontaktside.

Noe du lurer på?

Vi svarer på det meste om studier, opptakskrav og mer.

Hun deltok på alle kurs hun fikk tilbud om innen ledelse og salg, men likevel savnet hun noe.  

– Jeg begynte derfor å se på muligheten for å gå tilbake til skolebenken, og høsten 2021 begynte jeg på Kristiania for å bygge videre på kunnskapen jeg hadde fått fra videregående og gjennom masse erfaring, sier hun.

Valget falt på Bachelor i digital markedsføring og salgsledelse, da hun ønsket en dypere forståelse knyttet til den kunnskapen hun allerede hadde.

– Nå har jeg gått her i snart tre år og er i mitt siste semester. Tiden har gått utrolig fort, og det føles som jeg begynte i går, sier hun fornøyd.

Kontakt med næringslivet

Det er flere ting Maren liker med studiet. Med små klasser blir klassemiljøet tett og godt, og de jobber også nært med næringslivet.

– Vi løser reelle caser og får besøk av bedrifter. På den måten får vi spurt om alt vi lurer på og knytter dessuten kontakt med næringslivet. Dette er en kjempemulighet hvis du vil sikre deg jobb etter studiene, sier hun.

Hun forteller at hun får muligheten til å legge opp sin egen hverdag, noe som er perfekt før hun skal ut i en hverdag med faste arbeidstider.

– Man lever litt friere som student. Du velger jo selv hvor mye du vil legge ned i eget arbeid, men jeg anbefaler å være disiplinert og tenke fremover samtidig som du nyter studenttilværelsen, sier hun.

Maren Andrea og Mathias sitter ved et bord og ser på en PC.
Studentunionen arrangerer blant annet fadderuken Into Campus. Der har cybersikkerhet-student Mathias Skarås stilling som sikkerhetsansvarlig.Foto: Kristiania/Benjamin Åvitsland

Viktig å utfordre seg selv

Da Maren begynte å studere, var hun ikke engasjert noe utenom skolen. Hun dro på skolen, var sammen medstudentene der, og jobbet på ettermiddagen. En periode jobbet hun som markedskoordinator i et startup-selskap, noe som ble en svært verdifull erfaring.

– Det var krevende og utfordrende, og jeg lærte ekstremt mye på ekstremt kort tid. Jeg jobbet med noen fantastiske gründere, som turte å ta sjansen på meg, sier hun.

Etter hvert fikk hun imidlertid et ønske om å utfordre seg selv litt mer. Dette innebar at hun ville ta del i flere ting på skolen, og først gikk hun inn som leder for foreningsutvalget.

– Ikke lenge etter beveget jeg meg videre til sentralstyret i Studentunionen. Vi har månedlige møter med ledelsen for å få til et tett og godt samarbeid. Vi jobber for studentene og skolen jobber for studentene, så dette er vinn-vinn for alle, sier hun.

Utenfor komfortsonen

Hun er også med i en salgskonkurranse Kristiania arrangerer, for nå er målet å gripe alle muligheter som byr seg for å utvikle seg.

– Jeg vil gå utenfor komfortsone, og det får jeg virkelig gjort i salgskonkurransen, sier hun.

Du får venner for livet, og det er bare gøy.

Akkurat som hun gjorde da hun gikk inn i Studentunionen.

– Det å engasjere seg i Studentunionen er noe jeg anbefaler alle som får muligheten til det å gjøre. Du får venner for livet, og det er bare gøy. I tillegg kan du skrive det på CV-en, sier hun.

Selv har hun fått muligheten til å sitte i flere utvalg, som ansettelsesutvalget, sentralt utdanningsutvalg og høyskolestyret.

– Hvis jeg ikke hadde engasjert meg i Studentunionen, hadde jeg aldri fått den verdifulle erfaringen som frivilligheten gir meg. Dette er en fin mulighet til å bygge nettverk, og jeg får lov til å være med å påvirke Kristiania hver dag fordi jeg tør å ytre mine meninger, avslutter hun.

BA digital marked og salg + veiledning (Content cards)