Et bilde med deiranske flaggs farger og logoene til Høyskolen Kristiania og Oslo Met står sammen. Grafisk illustrasjon.
Høyskolen Kristiania og Oslo Met står sammen. Forsamlingsfrihet og ytringsfrihet skal gjelde for alle.Foto: Kristiania/Maria Prøis Rønneberg

Forsamlingsfrihet og ytringsfrihet skal gjelde for alle, også i Iran. Utdanning, kvinners autonomi og ytringsfrihet er grunnleggende menneskerettigheter som skal verdsettes og opprettholdes i ethvert samfunn.

Vi anerkjenner de modige motstandshandlingene fra unge skolebarn, universitetsstudenter og vanlige iranske borgere. Vi står i solidaritet med iranere som kjemper mot kjønns- og seksualitetsbasert vold og statlig diskriminering langs etniske, religiøse og politiske linjer.

Faktaboks

Universiteter i Iran har en voldsom historie med motstand mot et autoritært regime.  Vi fordømmer på det sterkeste den voldelige undertrykkelsen av protestene som skjer ved universiteter over hele Iran. Vi oppfordrer den islamske republikken til å stoppe de ulovlige arrestasjonene og rettsforfølgelsene av demonstrerende studenter, at alle internerte demonstranter løslates, og at studenter får holde demonstrasjoner uten arrestasjoner, vold og drap.

Les hele erklæringen her.

OsloMet og Høyskolen Kristiania

Fasadebilde av Kristianias kvadraturens bygg. Foto

Fordømmer angrepet på Ukraina

Høyskolen Kristiania står i solidaritet med ansatte og studenter ved samtlige utdanningsinstitusjoner i Ukraina.
Kristiania fordømmer angrepet