Tonje stående foran en vegg.
– Jeg har fått jobbtilbud både gjennom LinkedIn og gjennom sosiale arrangementer jeg har funnet på LinkedIn. Det har gått så bra at jeg faktisk har måtte takke nei til jobber, forteller Kristiania-student Tonje Mathisen Bjerke. Foto: Kristiania/Stina Myhre Pedersen

– Det er mange studenter som ikke har et nettverk, og da kan man få det digitalt gjennom LinkedIn. Referanser er det sterkeste vi har for å få jobb, forteller Tonje Mathisen Bjerke. Hun er tredjeårs-student på Kristiania ved studiet Bachelor i HR, teknologi og digitaliseringsledelse

Tonje stående i Ernst Hage.
– Som student får man mye faglig innhold av å engasjere seg på LinkedIn i de som jobber i fagfeltet daglig, forteller Tonje. Foto: Kristiania/Stina Myhre Pedersen

Hun jobbet hardt med å lage en god LinkedIn-profil, og var aktiv der på flere måter. Det gjorde at hun ble oppdaget av Cathrine Lie Strand, leder og grunnlegger av bedriften Potensialbygger. Cathrine er lederutvikler, og tilbyr blant annet kurs, foredrag og coaching til bedrifter og enkeltpersoner. Da Cathrine inviterte Tonje til å samarbeide om et slikt kurs, var Tonje rask til å takke ja. 

– Hun trengte ny innsikt fra en HR-student, og da kastet jeg meg i det, forteller Tonje. 

Kurset inneholder korte videoer der du lærer hvordan du kan lage en god profil, noe Tonje trekker frem som det aller viktigste for å bli synlig på LinkedIn. I tillegg får man tilgang til ekstramateriell fra Strand, og korte mikrotips om hvordan plattformen fungerer. Tonje forteller at de har fokusert på å gjøre det enkelt, og at de ønsker at unge i dag skal få et avslappet forhold til LinkedIn.  

Kristiania er kjent for å ha mindre klasser, der man kommer tettere på foreleserne.

– Under utviklingen av kurset har jeg fått bruke kompetansen jeg har fått fra studiet. Blant annet det vi har lært om prosjekt- og prosesstyring, kommunikasjon, arbeidsmiljø og psykologi, forteller Tonje. 

– Det er viktig å forstå teknologi! 

Tonje har jobbet som frisør i 14 år, og det var under korona-pandemien at hun fant ut at hun ønsket å videreutdanne seg. Hun valgte studiet Bachelor i HR, teknologi og digitaliseringsledelse 

– Jeg trodde først at jeg ikke var god nok teknisk til å studere teknologi, men fant etter hvert ut at det faktisk er her mitt interessefelt ligger, forteller Tonje. 

På studiet HR, teknologi og digitaliseringsledelse lærer man hvordan digitalisering endrer våre arbeidsmetoder, og hvordan man både kan ivareta og påvirke det som skjer med mennesker og organisasjoner i denne prosessen. Tonjes spesialområder er blant annet hvordan man kan digitalisere forretningsmodeller, og hvordan teknologiske verktøy blir brukt for å ha system og føre lovverk innen HR.  

– Teknologi er viktig å kunne, og det er utrolig spennende hvordan teknologi kan gjøre hverdagen bedre for både ledere og medarbeidere, forteller Tonje. 

Tonje stående i Ernst Hage
– Mange medstudenter har fått jobber allerede, forteller Tonje. Hun erfarer at mange bedrifter er nysgjerrige på HR- og teknologi-studentene ved Kristiania. Foto: Kristiania/Stina Myhre Pedersen

Små klasser og tett oppfølging  

Tonje forteller at hun trives godt på skolebenken. Hun trekker frem fleksibilitet, gode forelesere og tett oppfølging fra veiledere som noe av det beste med å være student.  

– Kristiania er jo kjent for å ha mindre klasser, der man kommer tettere på foreleserne. Dette gir en trygghet, som gjør at man tør å diskutere mer, som igjen fører til mer læring, forteller Tonje og legger til: 

– Foreleseren vår, Arne Bjøntegaard, er flink til å få inn bedrifter som vi kan diskutere sammen med, og få caser av. Det er veldig lærerikt å løse problemer for bedrifter. 

Tonje har brukt tiden som student effektivt. Hun har opparbeidet seg et stort nettverk på tvers av studier.  

– Når jeg er ferdig utdannet, er planen å starte egen bedrift sammen med andre Kristiania-studenter jeg har blitt kjent med på skolen. 

Tonje forteller at hun synes det er fantastisk å få muligheten til å videreutdanne seg som voksen. Hun har et siste råd til andre, yngre medstudenter: 

– Ikke stress! Mange tror at man må følge en fasit, og er altfor redde for å gjøre feil. Ta det med ro, ting løser seg, forteller hun og legger til: 

– Og om man har veldig lyst på en spesifikk jobb så er LinkedIn veldig effektivt! 

Studenter jobber med PC.

Vil du studere HR, teknologi og digitaliseringsledelse?

Verden har for lengst blitt digital. Likevel henger mange bransjer igjen i en analog hverdag. Dette er studiet for deg som vil bli brobyggeren mellom medarbeidere og digitale verktøy.
Les om studiet her!