Tomine Mikkeline synger på en scene
Tomine Mikkeline sluttet ikke å jobbe med musikken når hun startet bacheloren sin i skuespill og vinteren 2022 fikk hun mulighet til å dra på turné i England med bandet Collabro. Foto: Danny Kaan

Alt startet med cellotimer da hun var fem år og et par år senere fikk hun rollen som lille Cosette i musikalen Les Miserables på Den Nationale Scene i Bergen. Dette utviklet seg til en kontrakt med Universal og allerede i en alder av femten hadde Tomine lansert sitt første album. Tomine forteller at folk forventet at hun skulle satse på opera, men dette var noe hun visste at hun ikke ville.

– Selv om klassisk musikk er en stor del av karrieren min, så visste jeg at jeg ville gjøre noe mer. Skuespill er rått, ekte og levede og det er det jeg vil ha, forteller Tomine.

Tverrfagelig samarbeid er gull verdt 

Noe av det som skiller Bachelor i skuespill hos Kristiania fra andre utdanninger, er fokuset på skuespill for film og teater. Tomine har jobbet en del med teater og ville vite mer om skuespillarbeidet som skjer foran kamera. Da tiden kom for å utdanne seg videre, falt valget ganske enkelt på Kristiania.

– Det som er så fint med Kristiania, er at de legger opp til samarbeid på tvers av studier. På den måten får studentene verdifulle kontakter og mulighet til å bygge nettverk samtidig som man studerer.

Skuespill har gjort meg til en bedre sanger, noe jeg ikke var forberedt på.

 Studiehverdagen på Bachelor i skuespill er variert og består av forelesninger og praktiske utfordringer. Foreleserne viser studentene forskjellige teknikker de kan prøve og hjelper studentene med å finne sin helt egen stil. Dette gjør at en slipper å føle at en kopierer medstudentene sine og at en kan finne sin egen måte å fremføre på.

– Å ha mulighet til å finne seg selv på en trygg arena er gull verdt og gjør at flere finner sin helt unike stil, sier Tomine.

Tominemikkeline_1.jpg
– Det var utrolig gøy å være på turné i England med Collabro og jeg fikk muligheten til å opptre i arenaer like store som Grieghallen i Bergen spredt rundt i England. Under turneen var jeg også gjest på flere radiokanaler. Det var annerledes, men også veldig spennende, forteller Tomine.Foto: Danny Kaan

Blitt en bedre sanger av skuespill

Til tross for at Tomine har vært en fulltidsstudent, har hun jobbet mye. Februar 2023 slapp hun albumet «Joni», hvor hun har laget sine egne versjoner av sangene til Joni Mitchell. Under produksjonen av dette albumet, fant Tomine ut at studiene hennes kommer godt med også i musikken.

– Joni Mitchell er en veldig spesiell artist som forteller fantastiske historier med musikken sin, forteller hun.

Tomine jobbet derfor mye med tolkning av tekstene og fant ut at det var minst like krevende som det musikalske.

– Studiene har gitt meg kunnskap om historie-tolkning, og dette er også viktig i musikken. Derfor kan jeg si at skuespill har gjort meg til en bedre sanger, noe jeg ikke var forberedt på.

Du kan høre albumet «Joni» her:

Tomine er travel. Ved siden av studiene jobber hun iherdig med musikken og senest i slutten av 2022 dro hun på turné i Storbritannia, rett etter studiets avgangsforestilling. Hun innrømmer at det kan være krevende å kombinere studiene med musikkarrieren.

– Det har vært beinhardt å jobbe med musikk vedsiden av studiet, men det har så absolutt vært verdt det. Jeg har lært at hvis jeg vil få til noe, må jeg bare kjøre på, sier Tomine.

 Tomine er øyeblikkelig ferdig med bacheloren i skuespill og ønsker du å følge henne videre kan du følge henne på hennes Instagram-side her!

Skuespill-Studieveiledning

 • Skuespiller ligger på scenegulv i kostyme.

  Bachelor i Skuespill

  Foran kamera eller på scenen – med en bachelor i skuespill har du forutsetningene for å jobbe i bransjen.
  Søk her!
 • Studieveiledere er her for deg!

  Usikker på hva du vil studere? Nysgjerrig på hvordan det er å studere skuespill? Ta kontakt med våre studentassistenter for gode råd!
  Bestill veiledning her!