Bilde av Andrea Telle foran Feelgood-logoen
Andrea Telle forteller at den største forskjellen mellom fagskoleutdanningen i Produksjonsledelse for film og TV ved Kristiania og jobben i Feelgod, er at det står mer på spill i en ekte TV-produksjon: – Det kan alltids hende at det man har planlagt ikke fungerer, og det gjør alt mye gøyere! Foto: Kristiania/ Victoria Dahlen
Bilde av Andrea Telle stående inne
Andrea Telle er egentlig utdannet skuespiller, men da samfunnet stengte ned under koronapandemien måtte hun finne andre måter å være kreativ på. Hun lagde en dokumentarfilm, men innså fort at det hun likte best var alt som hadde med organisering og planlegging av filmen å gjøre. – Det er veldig tilfredsstillende når alt klaffer og planene man legger går opp, forteller Andrea. Foto: Kristiania/ Victoria Dahlen

I Feelgood Scene Film og TV er Andrea ansatt som redaksjonsassistent og jobber med programmet Praktisk Info med Jon Almaas. Her er ingen dager like, og det er viktig å være fleksibel og løsningsorientert. Noen ganger får manusforfatterne rare idéer som krever merkelige og tungvinte rekvisitter, og da er det Andrea sin jobb og få tak i dette.

– Produksjonen har satset stort denne sesongen, så vi har fått inn mange uvanlige rekvisitter i studioet, ler hun.

En vanlig arbeidsdag for Andrea kan bestå av å finne ut hva man trenger av rekvisitter, lage avtaler og legge opp ulike planer. De har også dager med innspilling i studio, og Andrea forteller at det er de gøyeste dagene.

– I tillegg er det veldig lærerikt å jobbe med et program som Praktisk info med Jon Almaas, fordi man får så mye nyttig kunnskap fra programmet, sier Andrea.

Hvis du er sulten på jobb, så er det gode muligheter i bransjen nå!

Kræsjkurs i produksjonsledelse

Produksjonsledelse for film og TV er en ettårig fagskoleutdanning. Andrea omtaler studiet som et slags kræsjkurs der man blir godt forberedt på bransjen og arbeidslivet. Hun har fra tidligere en bachelor i skuespill og ønsket derfor å supplere med et kort og praktisk studium.

– Det var litt deilig at jeg ikke måtte gå tre år til på skole, legger Andrea til.

På studiet lærer studentene blant annet hvordan man skal organisere et opptak, budsjettering og om feller man lett kan gå i under en filmproduksjon. Studentene får manus som de skal bryte ned, for å så planlegge hvordan de ville satt det opp som en produksjon.

– Vi kunne for eksempel få i oppgave å planlegge filmer som læreren vår, Grunde Tveiten, hadde jobbet med tidligere. Da var det gøy å få høre om hvordan de faktisk løste ting i produksjonen, forteller Andrea.

Bilde av mann med kamera

Hotellsjefen Tommy ble filmstudent

Alle faglærerne ved studiet jobber i film- og TV-bransjen ved siden av å undervise ved Kristiania, og Andrea forteller at det var fint å ha lærere som er åpne og ærlige om bransjen.

– I tillegg er de veldig omsorgsfulle, og gode på å gjøre undervisningen morsom!

– Praksisen var det viktigste

Produksjonsledelse for film og TV består av to praksisperioder, der studentene får mulighet til å ta i bruk kunnskapen de har lært på studiet i en ekte produksjon. I tillegg praksisoppholdet hos Feelgood Scene Film og TV, var Andrea også utplassert hos Teddy TV. De to produksjonsselskapene skiller seg fra hverandre, forteller hun.

– Feelgood Scene Film og TV lager mest humorprogrammer, mens Teddy TV produserer mer dokumentarpreget innhold. Jeg trivdes godt hos begge selskapene.

Bilde av Andrea Telle sittende inne
– Jeg synes det var interessant å dypdykke inn i temaer hos Teddy TV, men liker også at vi alltid gjør så mange forskjellige og gøye ting hos Feelgood, sier Andrea.Foto: Kristiania/ Victoria Dahlen

Andrea gjorde godt inntrykk – og endte opp med jobbtilbud fra begge selskapene. Hun forteller at praksisperioden var det viktigste på studiet, og at faglærerne var et godt støtteapparat gjennom hele perioden.

– I denne bransjen er det veldig viktig å ha noen trygge personer man kan stille spørsmål til. Dersom jeg trenger råd, kan jeg alltid ringe mine tidligere lærere ved Kristiania, sier Andrea og legger til:

– Det produseres mye i film- og tv-bransjen for tiden, og jeg opplever at det er et stort behov for flere folk. Hvis du er sulten på jobb, så er det gode muligheter i bransjen nå!