Kristianias røde logo står foran en kjedelig svart-hvit bakgrunn
På Kristiania har vi over 100 års erfaring med å gi studentene, arbeidslivet og samfunnet det de trenger.Foto: Kristiania

Målet med å samle alle fagområdene våre under én logo er å tydeliggjøre Kristianias posisjon. Vi ønsker å gjøre det enklere å oppdage og forstå at Kristiania er en utdanningsinstitusjon fra fagskole til Ph.d. Og at vi utvikler relevant kompetanse og kunnskap til det beste for samfunnet, sier markeds- og kommunikasjonsdirektør på Kristiania, Stein-Oddvar Evensen.

Utdanning med tradisjon for forandring

Skal bli universitet

I forbindelse med at Kristiania nå går fra 6 logoer til én, rulles det ut en merkevarekampanje 7. november.

Stein-Oddvar Evensen står innendørs i en brun dress. Han har armene i kors, briller på nesen og smiler rett mot kamera.
– Med innsikt fra egen forskning bidrar vi aktivt til forandring og nytenkning i samfunnet, uttaler Evensen som er stolt av den nye kampanjen.Foto: Kristiania

Å tydeliggjøre vår posisjon skal sikre at flere oppdager Kristiania, og føre oss nærmere målet om å bli landets første uavhengige arbeidslivsuniversitet, sier Evensen.

Tradisjon for forandring

Reklameplakat av to menn i svart-hvitt som ser på en tv-skjerm. Skjermen leser "det er alltid nye tider" og er farget i Kristianias distinkte røde farge.
Kristiania mener at i verden som alltid forandrer seg, handler det om å være villig til å forbedre seg.Foto: Kristiania

Helt siden Kristiania ble grunnlagt i 1914, da Hanna Nilsen, som første student ble tatt opp ved brevskolen NKS i Kvadraturen i Oslo sentrum, har det ligget i Kristianias natur å forandre seg i takt med samfunnsendringene.

– Kristiania er endringsvillig og dynamisk. Vi har alltid vært opptatt av studentene våre og tiden vi lever i. Vi har respekt for det tradisjonelle, men dagens raske samfunnsutvikling krever nytenkning. Derfor er Kristiania ekstremt opptatt av å utdanne mennesker som har den kompetansen arbeidslivet trenger, og å tilføre samfunnet nyttig kunnskap gjennom god forskning og kunstnerisk utviklingsarbeid, sier Evensen.

Faktaboks

Taglinen «tradisjon for forandring» er derfor med som et bærende element i den kommende merkevarekampanjen.

Kristiania farger byen rød

Markeds- og kommunikasjonsdirektør Evensen forklarer ideen bak uttrykket i merkevarekampanjen slik: 

– Vi bruker historiske og tradisjonelle bilder i svart-hvitt for å vise at Kristiania ikke sitter fast i gamle dager. Så legger vi til rødt, som er vår farge. Den røde tråden i kommunikasjonen er at vår røde strek representerer Kristiania og det moderne.  

Merkevarekampanjen starter 7. november og vil prege bybildet i Oslo og Bergen og sosiale medier.

Følg oss gjerne på TikTokLinkedin, Instagram, Twitter,  Facebook

Fasadebilde av Kristiania tatt i dagslys

Fem Kristiania-forskere på prestisjeliste

Forskerforum har rangert de 500 forskerne i Norge med flest publiseringspoeng. Kristiania har fem forskere blant de 155 med flest poeng
– Lar meg forske på det jeg brenner for