Administrerende rektor for Kristiania, Solfrid Lind, sitter i en lenestol og smiler mot kamera
Den økte statsstøtten skal gå til videreutvikling av institusjonen til det beste for studentene og samfunnet, sier administrerende direktør ved Kristiania Solfrid Lind. Foto: Kristiania/Jonatan A. Quintero

Torsdag 6. oktober la finansminister Trygve Slagsvold Vedum frem forslag til statsbudsjettet for 2023. Her foreslås det at statsstøtten til Kristiania blir på 373, 4 millioner kroner.  

Dette er en økning på 48,4 millioner i forhold til 2022.

Trine Meza smiler rett mot kamera mens hun lener hodet på den ene hånden.
Rektor ved Kristiania, Trine J. Meza, er positiv til at regjeringen foreslår at bevilgningene til Forskningsrådet vil være på et stabilt nivå.Foto: Kristiania/Haakon Dueland

Økning av studiepoeng gir uttelling for Kristiania 

– Dette budsjettet understreker den faglige kvaliteten ved Kristiania. Vi skyter virkelig fart når det gjelder studiepoengproduksjon. Dette er gledelig, og den økte støtten skal gå til videreutvikling av institusjonen til det beste for studentene og samfunnet, sier administrerende direktør Solfrid Lind.  

Kristiania jobber aktivt og målrettet mot å bli arbeidslivets universitet, og starter denne høsten opp to doktorgradsprogram. Samtidig fortsetter vi det det gode samarbeidet med arbeids- og næringsliv, blant annet gjennom vår satsing på fleksibel og livslang læring. 

– Positivt med flere fagskoleplasser 

I statsbudsjettet kommer det også frem at regjeringen ønsker at flere skal ta høyere yrkesfaglig utdanning. De foreslår at 20 millioner går til 500 nye studieplasser til fagskolene i 2023. Studieplassene skal fordeles på grunnlag av lokale, regionale og nasjonale kompetansebehov.  

– Kristiania har de siste årene jobbet med å utvikle flere studieprogrammer på fagskolenivå, og tilbyr både sted- og nettbasert høyere yrkesfaglig utdanning. Vi vet at arbeidslivet etterspør denne type utdanninger, og synes det er veldig positivt at regjeringen ønsker å satse mer, sier Solfrid Lind.  

FRIPRO 

I statsbudsjettet for 2023 foreslår regjeringen at bevilgningene til Forskningsrådet vil være på et  stabilt nivå. Ifølge Forskningsrådet  betyr dette at de kan lyse ut FRIPRO første halvår 2023.  

– Vi synes det er veldig positivt at disse midlene lyses ut i 2023. Dette virkemiddelet er viktig for å støtte opp om fremragende forskning, sier rektor Trine J. Meza.