Mann i gate
Våren 2020 fullførte Håvard Stabell Somdal Bachelor i HR og personalledelse på Kristiania, campus Bergen. Nå jobber han som Talent Acquisition Partner i Oda, og nyter godt av kunnskapen han opparbeidet seg under studietiden.Foto: Kristiania/Haakon Dueland

Håvard forteller at studietiden i Bergen var en fin tid, både faglig og sosialt. Han studerte Bachelor i HR og personalledelse, et studium som handler om planlegging og ledelse av medarbeidere i en bedrift.

– Tiden min ved Kristiania i Bergen var helt fantastisk. Jeg stortrivdes, både sosialt og faglig, sier han.

I dag jobber han som Talent Acquisition Partner i Oda, Norges største dagligvarehandel på nett. Veien dit begynte allerede mens han studerte.

– Fantastiske forelesere

Håvard forteller at Kristiania bød på en opplevelse som var mye mer enn lesing og pugging. Han sier at foreleserne var godt orientert på det som skjedde ute i arbeidslivet, og at de var flinke til å knytte eksamener opp mot dagsaktuelle problemstillinger.

– Foreleserne var helt fantastiske. Alle studenter har sin pedagogiske tilnærming til forelesninger, og har sin måte å lære på, men min oppfatning er at alle var veldig fornøyde med foreleserne.

– Foreleserne var alltid tilgjengelige, og veldig faglig dyktige. I tillegg er det en stor fordel at forelesningene ofte skjer i små klasserom. Dette bidrar til at terskelen for å rekke opp hånden blir lavere, forteller han videre.

DUE_1428.jpg
Håvard ser tilbake på tre gode år på Høyskolen KristianiaFoto: Kristiania/Haakon Dueland

Hadde deltidsjobb på Kristiania

Gjennom sine tre år på Kristiania jobbet Håvard som studentambassadør. Alle universiteter og høyskoler har slike stillinger, hvor studenter jobber med å fortelle verden om hvordan det er å studere. Han ser tilbake på en innholdsrik tid der han fikk reise landet rundt, og fikk viktig erfaring som han nå drar god nytte av.

– Det første året som studentambassadør reiste jeg sammen med en gjeng rundt på studieorientering ved ulike videregående skoler for å snakke om Kristiania og studietilbudet, sier han.

– Under mitt tredje år ble jeg selv prosjektleder for studieorienteringsdagene.

På sitt andre studieår jobbet han mer med å hjelpe unge som vurderte å søke studieplass ved Kristiania til å forstå studiene, hvilke jobbmuligheter de ga, og hvilke krav de ville bli møtt med. På den måten kunne søkerne ta informerte valg om dette var rett studium for dem.

– I tillegg jobbet jeg med å svare på mailer og holde omvisninger på campus, for å nevne noe.

– Under mitt tredje år ble jeg selv prosjektleder for studieorienteringsdagene. Jeg er veldig fornøyd med erfaringen jeg fikk som studentambassadør, sier Håvard.

 Finner de rette medarbeiderne

Da Håvard skulle bestemme seg for mastergrad, falt valget på BI i Oslo. Han forteller at bachelorgraden fra Kristiania ga et godt grunnlag for videre studier.

– Overgangen til mastergrad var krevende, men det handlet mest om arbeidsmengde, og at studiet var engelskspråklig. Men jeg hadde med meg superrelevant erfaring fra Kristiania, og jeg merket at veldig mye av det jeg lærte på Kristiania kom til nytte da jeg skrev masteroppgaven, forteller han.

Som HR-medarbeider i Oda jobber Håvard med å rekruttere datautviklere og dataingeniører.

– Arbeidsoppgavene mine går i stor grad ut på å rekruttere datautviklere og dataingeniører.  Jeg leser CV-er og søknader, intervjuer kandidater, snakker med rekrutterende leder, og kommuniserer med kandidatene underveis slik at de får gode kandidatopplevelser.

Men det er slettes ikke alt:

– I tillegg jobber jeg med rekruttering til – og planlegging av – sommerinternshipet vårt, hvor studenter kan jobbe for Oda med UX-design og Data Science, forklarer han.

– Venner for livet

Håvard kan fortelle om et fantastisk klassemiljø, hvor det var lett å bli kjent. Han reiser stadig tilbake til Bergen for å besøke gamle venner.

– Vi var en liten klasse gjorde at det var enkelt å bli kjent hele klassen. Jeg reiser stadig tilbake til Bergen for å besøke de som fortsatt er der, og har fått meg venner for livet som jeg holder kontakt med den dag i dag. I tillegg møtte jeg henne som nå er min samboer, så det er rom for å skaffe seg både bestevenner og kanskje en kjæreste, samtidig som man også får anledning til å skaffe seg et profesjonelt nettverk, sier Håvard, som anbefaler Kristiania i Bergen på det varmeste.

HR + Bergen content with image