Bilde av to studenter rundt et bord.
Å la de ansatte videreutdanne seg trenger verken være tidkrevende eller komplisert. Høyskolen Kristiania setter sammen skreddersydde løsninger!Foto: Haakon Dueland

Visste du at vi tilbyr alt fra korte Krisitania TALKS, til større videreutdanningspakker? Og var du klar over at vi kan sette sammen og skreddersy kurs og programmer basert på bedriftens behov og interne kompetansestrategi? Vi har samlet sammen noen av de vanligste spørsmålene om videreutdanning og besvart dem her! 

Hvordan vet vi at videreutdanningen vil gi oss noe av verdi?

For å avgjøre hva og hvor mye dere vil få ut av videreutdanning, må dere først og fremst tenke over hva dere ønsker å oppnå. Hva slags kunnskap har dere behov for? Har dere innsikt i hva som eventuelt mangler av intern kompetanse? Skal utdanningen være en «bonus» for å få noen til å bli lenger i selskapet, eller er det et ledd i en intern kompetansestrategi?

Det er viktig å sette av tid til å besvare denne type spørsmål så godt som mulig. Trenger dere hjelp til å kartlegge behov og legge en plan for kompetanseutvikling, er dere hjertelig velkommen til å ta kontakt med bedrift@kristiania.no, så kan vi avtale tid for en uforpliktende samtale.

– Skal vi lykkes med bærekraft, må kompetansen bredt ut i selskapet

Ansatte hos Elkjøp får skreddersydd utdanning innen bærekraftig markedsføring ved Høyskolen Kristiania.

Hvordan skal de ansatte få tid til å fullføre?

Vi vet at det kan virke overveldende å sende ansatte tilbake til skolebenken når arbeidshverdag i utgangspunktet er veldig hektisk. Derfor har vi spesialisert oss på fleksible løsninger og setter sammen pakker som lar seg gjennomføre.

Noen virksomheter prioriterer utdanning i arbeidstiden, andre gjør ikke det. Noen ønsker fysiske samlinger, mens andre vil ha alt sammen digitalt for å minimere tidsbruken. Vi designer derfor et opplegg for akkurat deg og bedriften din, slik at alle får gjennomført på best mulig måte.

Vi har ikke tid til kjempelange kurs. Finnes det noen korte?

Absolutt! Høyskolen Kristiania tilbyr blant annet timesforelesninger i form av Kristiania TALKS, perfekt for de som ønsker ny og rask innsikt. I tillegg kan vi sette sammen mer tradisjonelle kurs over 1-3 dager, som dekker de temaene dere ønsker.  

Samtidig skal det sies at vi har størst tro på at læring er en reise og ikke et «arrangement», og vi foretrekker å levere kurs og emner som krever litt mer av deltakerne. Basert på mye erfaring vet vi at studenter som må ta notater, svare på oppgaver og gå opp til eksamen, får bedre læringsutbytte, som de igjen tar med seg tilbake til virksomheten.

Vi tilbyr også såkalte mikroemner på 2,5 studiepoeng, som er korte heldigitale kurs av høy faglig kvalitet.

– Studiet er veldig fleksibelt

Kristian Landmark ser på videreutdanning som en unik mulighet til å videreutvikle seg faglig og samtidig bidra til selskapets overordnede bærekraftstrategi.

Hvis vi forteller dere hva vi trenger, kan dere da sette sammen en pakke for oss?

Absolutt! Vi har flere dyktige rådgivere med lang erfaring med å sette sammen utdanningspakker for bedrifter. For å være sikre på at vi treffer med riktig anbefaling, vil rådgiverne ofte vite mer enn bare «hva» dere trenger, men også «hvorfor» dere trenger det. Jo mer vi vet om bedriftens spesifikke utfordringer eller muligheter, jo bedre anbefaling kan vi gi. 

Hvor mye krever det av deg som leder?

Er du nærmeste leder til ansatte som tar videreutdanning, kreves det i utgangspunktet ingenting av deg. Samtidig er du sikkert opptatt av at utdanningen skal gi mest mulig avkastning, og da lønner det seg å følge opp de ansatte. Hør hvordan det går, spør hva de lærer og hvordan de helt konkret kan benytte kompetansen innad i bedriften.

Er du HR-sjef, organisasjonsutvikler eller kanskje daglig leder med ansvar for kompetanseutvikling, er den viktigste rollen din å gi Høyskolen Kristiania innsikt i hvilke utfordringer dere har, og hvilke muligheter dere ønsker å forfølge. På den måten får vi hjulpet dere på best mulig måte og satt sammen en kompetansepakke som passer perfekt.

Hvorfor velge Høyskolen Kristiania og ikke konkurrerende selskaper?

Fordi Kristiania har forstått at det er forskjell på grunnutdanning og kunnskapsbehov i arbeidslivet. Vi er opptatt av å skape gode resultater for virksomheten din og tilbyr videreutdanning som bidrar til selskapets strategiske kompetanseutvikling.

Vi har også lang erfaring med «hybride programmer», altså studier som både går på nett og i klasserom, og vet hvor viktig det er å tilpasse undervisningen til kundenes behov.

Samtidig er nok den viktigste forskjellen mellom Kristiania og mange andre kurs- og konsulentselskaper, at vi er akkreditert for å utstede studiepoeng. Men studiepoeng er ikke så viktig, sier kanskje du? Da sier vi:

  • Studiepoeng er et kvalitetsstempel. Det betyr at emnet er grundig kvalitetssikret iht. krav fra Nasjonalt organ for kvalitet i utdanning.
  • Vi ser at kurs med studiepoeng lokker frem det beste i deltakerne. Når de vet at de må bestå en eksamen, følger de bedre med på undervisningen, tar flere noteter og leser mer hjemme. 
  • For mange er studiepoeng viktig, blant annet fordi det kan føres under «utdanning» på CV-en. Mange blir også motivert av å samle studiepoeng og får kanskje lyst til å videreutdanne seg ytterligere.

Har du flere spørsmål eller ønsker å avtale tid for en uforpliktende samtale om videreutdanning hos oss, er du hjertelig velkommen til å ta kontakt på bedrift@kristiania.no. 

Vil du vite mer om videreutdanning?

Videreutdanning hos Høyskolen Kristiania kan tas på deltid, er fleksibelt og kan skreddersys.
Les mer her