Bilde av Kira Fjermedal.
Kira Fjermedal er nettstudent ved Kristiania og elsker at hun kan kombinere utdanning med både reising og full gründervirksomhet. Foto: Privat

– Jeg trodde først at jeg måtte sette studiene på pause for å få reist, men der tok jeg helt feil. Da jeg innså at det var mulig å studere på nett, innså jeg også at jeg kunne gjøre begge deler, og samtidig få lån og stipend fra Lånekassen, forteller Kira.

22-åringen er opprinnelig fra Karmøy, men har den siste tiden bodd både i Oslo og Italia. Nå har hun base i London og kombinerer nettstudier med egen gründervirksomhet. 

– Fordi jeg har startet egen bedrift, har jeg valgt fag og emner som er relevante for akkurat det jeg jobber med, som forbrukeratferd, kreativ skriving og innholdsmarkedsføring. Mye av det jeg har lært, har jeg allerede fått bruk for i arbeidet med selskapet mitt, så studiene er med andre ord utrolig nyttige. 

Portrett av Nicoline tatt ute i bybildet

– Hadde aldri kunnet omskolere meg uten fleksible nettstudier

Nicole Boge hadde jobbet som frisør i mange år da hun ble tillitsvalgt. Lite visste hun at det kom til å bli starten på en ny og veldig spennende karriere.

Kan studere til alle døgnets tider  

Som nettstudent kan Kira studere akkurat hvor og når hun vil. Alle forelesninger og alt læringsmateriell ligger på nett og er tilgjengelig til alle døgnets tider, noe som passer henne veldig bra, spesielt når ting er ekstra hektisk.  

– I travle perioder studerer jeg sent på kvelden, til og med på natta. Jeg skal ikke legge skjul på at det krever en del selvdisiplin, men fordi det er interessant, og fordi jeg får god hjelp og veiledning, går det veldig fint.

Kira forteller videre at hun har en studieveileder i hvert fag, som alltid er tilgjengelig for spørsmål og hjelp. I tillegg har hun kontakt med de andre studentene via Facebook og kan alltid spørre dem om tips og råd.

– Vi har en Facebook-gruppe hvor vi kan stille hverandre spørsmål, og alle er veldig hjelpsomme. I tillegg er det fritt frem for å samarbeide om oppgaver og innleveringer, for de som ønsker det. Å være nettstudent betyr med andre ord ikke at man står alene.

Portrettbilde av Hallgeir Kvadsheim tatt foran mørk bakgrunn

Derfor anbefaler økonom Hallgeir Kvadsheim nettstudier

Å studere på nett er en god investering, enten du vil ha en formell utdannelse eller faglig påfyll.

Oppfordrer alle til å undersøke mulighetene ved nettstudier  

For Kira åpnet nettstudier døren til en ny og spennende verden, hvor hun både kunne leve ut drømmen om å reise, drive egen bedrift og studere – og alt sammen samtidig. Hun kaller det en skikkelig vinn-vinn-situasjon og ønsker at flere skal vite om muligheten.

– Jeg er overbevist om at flere hadde valgt nettstudier, hvis de var klar over alle mulighetene det gir. Mange tror at de «må» binde seg til et spesifikt sted for å studere og at det ikke finnes andre muligheter, men det gjør det heldigvis.

Hun oppfordrer alle til å undersøke hvilke alternativer som finnes, og sier at nettstudier tilbyr noe for de fleste, uansett om man ønsker å ta hele grader eller ett og ett fag. 

 – Man har i hvert fall ingenting å tape ved å teste det. Nettstudier gir stor fleksibilitet og gjør det mulig å følge flere drømmer samtidig, og det er jo helt fantastisk!