Jente smiler foran glassvegg
På fagskolestudiet i Innovasjon og entreprenørskap, får studentene mulighet til å ha praksis i en relevant bedrift. For Elise Simonsen ble praksisoppholdet i LAB3 Talent veien inn i arbeidslivet.Foto: Kristiania/Benjamin Åvitsland

– Veldig mange tar en bachelorgrad og så en mastergrad, men fordi jeg ønsket å skille meg ut i arbeidslivet, valgte jeg heller å bygge på bacheloren med en praktisk og ettårig fagskoleutdanning. Det er ingen fasit på hva som vil gi deg jobb, men å velge et studium som også gir erfaring fra arbeidslivet, vil helt klart være et pluss, sier Elise.

Som en del av studiet i Innovasjon og entreprenørskap fikk Elise ha fem uker praksis i LAB3 Talent, som er Teft sin satsning på nyutdannede. Etter fullført praksis, lå jobbtilbudet på bordet.

– Det som er så fantastisk med Kristiania, er at skolen er en døråpner til arbeidslivet. Fagansvarlig Eirin Horn Aspestrand ga god veiledning og tilrettelegging gjennom praksisperioden. Jeg er så takknemlig for at jeg har fått lov å jobbe med så mange dyktige kvinner både på studiet og i arbeidslivet, forteller Elise og smiler.

Jente smiler og sitter i en stol.
– Hos Teft føler jeg meg som en verdifull ressurs, og jeg kunne ikke gått sommeren i møte med en bedre jobbmotivasjon, sier Elise.Foto: Kristiania/Benjamin Åvitsland

Studiet for deg som trives med praktisk jobbing

Da Elise tok Bachelor i HR og personalledelse ved Kristiania, hadde hun valgfaget Læring, kreativitet og innovasjon – som bidro til å vekke interessen hennes for innovasjonsfaget.

Gjennom studiet lærte jeg metoder og verktøy som jeg til daglig bruker i jobben som prosjektleder i Teft.

– Vi lærte en ny måte å tenke innovasjon i HR. Gjennom faget åpnet det seg en ny verden, mye takket være foreleser Karoline Hval.

Etter bacheloren ønsket Elise å fordype seg videre innen fagområdet hun nylig hadde oppdaget. Da hun kom over det nystartede Innovasjon og entreprenørskap-studiet ved Fagskolen Kristiania, hoppet hun på muligheten.

– De faglige var veldig dyktige. Gjennom studiet fikk jeg mulighet til å bygge nettverk, samt lære metoder og verktøy som jeg til daglig bruker i jobben som prosjektleder i Teft, sier Elise.

Hun forteller videre at praktisk jobbing var en sentral del av studiet – noe hun trivdes godt med.

– Det var en god følelse å kunne si «vi har gjort det» og oppleve effekten av learning by doing, fremfor å bare lese om det i pensum. Dersom du lærer best gjennom praktisk arbeid, så er dette studiet absolutt å anbefale.

Ifølge Elise fikk hun og medstudentene være med å påvirke undervisningen, noe som bidro til både økt motivasjon og eierskap til egen læring.

– I tillegg lar utdanningen seg fint kombinere med jobb og privatliv, ettersom du får personlig oppfølging og det ikke er obligatoriske undervisning. Studiet passer både for dem som kommer rett fra videregående, og for dem som har en bachelor eller master fra før.

Brobygger mellom klasserom og arbeidsliv

Som prosjektleder hos Teft vil Elise fungere som en slags brobygger mellom klasserommet og arbeidslivet. I LAB3-satsningen jobbet hun med rekruttering av nyutdannede til kommunikasjonsbransjen. Daglig leder i Lab3 Talent, Jannicke Østlie, forteller at de har et tett samarbeid med Fagskolen Kristiania.

– Etter nærmere 10-års samarbeid mellom LAB3 og Kristiania, er det et privilegium for meg å kunne speide etter talenter gjennom veiledning, sensurering og i klasserommet – og på denne måten ha muligheten til å håndplukke kommende stjerner, sier hun.

– I Lab3 jobber vi litt annerledes med praktikantene våre. Vi ser på praksisen som et langt intervju, hvor vi blir godt kjent og får se hva hver enkelt bringer til bordet. Vi er også mer opptatt av hvordan praktikantene håndterer ansvar og utfordringer enn karakterene, legger Jannicke til.

Elise forteller at hun stortrives i den nye stilling hos Teft. Nå ser hun frem til å ta fatt på arbeidsoppgavene og ta i bruk alt hun har lært gjennom studiene.

– Hos Teft føler jeg meg som en verdifull ressurs, og jeg kunne ikke gått sommeren i møte med en bedre jobbmotivasjon. Det er likevel viktig for meg at min suksesshistorie ikke virker som noe utenfor rekkevidde. Du må selvfølgelig ha pågangsmot og være villig til å jobbe for å nå målene dine, men ingenting er uoppnåelig, avslutter hun.

double content card

 • Engasjerte studenter sitter rundt et bord og diskuterer noe gøy

  Studere Innovasjon og entreprenørskap?

  Har du en gründer i magen eller ønsker du å bidra til nyskaping i etablerte bedrifter? På dette studiet får kunnskap og ferdigheter til å arbeide med innovasjon og entreprenørskap.
  Ja, ta meg til studiesiden!
 • Gutt og jente står i klasserom med datamaskiner og smiler til kamera.

  Studiet for fremtidens innovatører og entreprenører

  – Innovasjon og entreprenørskap er en praktisk utdanning som gir innsikt i alle fasene av å etablere en bedrift, sier May Lene og Tim-Andre.
  Derfor bør du studere Innovasjon og entreprenørskap!