Portrett av Jennie Aas som har et fargerikt skjerf i halsen. Hun smiler til kamera
– Vi hadde virkelig de beste lærerne på Grafisk design-studiet – det var tydelig at de hadde jobbet i bransjen, sier tidligere student, Jennie Aas. Nå jobber hun selv som grafisk designer i et digitalbyrå.Foto: Fagskolen Kristiania/Benjamin Åvitsland

– Jeg bruker kompetansen fra Fagskolen Kristiania hver eneste dag. Det er ingen tvil om at Grafisk design-studiet har hjulpet meg til å få jobben jeg har nå, sier Jennie.

Foto av Jennie Aas som sitter foran en PC og arbeider
— Det som er så flott med Solid Media er at de satser på nyutdannede, forteller Jennie. I sin nye stilling bruker hun designkompetansen sin til å blant annet utforme annonser til sosiale medier.Foto: Fagskolen Kristiania/Benjamin Åvitsland

Solid Media er et rendyrket digitalbyrå med hovedkontor i Oslo, som har spesialisert seg innen markedsføring på nett. I sin nye stilling jobber Jennie blant annet med å designe annonser for ulike kunder.

– Som grafisk designer jobber jeg med å designe Google Display Ads og andre annonser til sosiale medier, hvor jeg får leke meg med både animasjoner og bilder. Jeg skal etter hvert også være med å utforme annonsørtilbudet til Solid Media, forteller hun.

Det er nå man burde satse på denne type utdanning, for det er stor etterspørsel etter folk med kompetanse innen digitalt design.

Jennie stortrives i sin nye stilling og forteller om en inkluderende og sosial arbeidsplass, hvor de finner på mye gøy sammen – både på og utenfor kontoret.

– De satser på nyutdannede og har blant annet et tilbud som heter Solid Academy, der vi kan delta på kurs og ta Google-sertifiseringer.

Praktisk og kreativt studium

Jennie hadde fra tidligere en bachelor i pedagogikk med spesialisering i medievitenskap, men hadde lenge drømt om å studere noe kreativt. Hun bestemte seg etter hvert for å følge drømmen – og startet på Grafisk design ved Fagskolen Kristiania.

– Å gå et studium hvor jeg fikk jobbe kreativt med design, bilder og typografi var utrolig spennende, forteller Jennie.

Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

Grafisk design er et praktisk studium, som vektlegger både design for trykk og digitale flater. Utdanningen gir kompetanse på tvers av fagområdene grafisk design og interaksjonsdesign, som åpner opp for mange spennende jobbmuligheter.

– Studiet består av mye praktisk jobbing, der man samarbeider med studenter i klassen og på andre studier. Lærerne var flinke til å gi oss caser som var aktuelle og bransjenære, forklarer Jennie.

I løpet av to år på Fagskolen Kristiania var de innom en rekke spennende temaer, som identitetsdesign, bokdesign, emballasjedesign og webdesign. Jennie trekker frem teamarbeid og det å jobbe mot en tidsfrist, som to viktige læringspunkter fra studiet.

– Vi hadde som regel en større temaoppgave hver måned, der vi jobbet med alt fra idé- og konseptutvikling til digitale prototyper, forklarer Jennie.

– De beste lærerne

Jennie ser tilbake på en minnerik studietid på Fagskolen Kristiania, og skryter særlig av de faglige på studiet. Hun forteller at de hadde forskjellige faglærere og gjesteforelesere ut ifra hvilket tema de jobbet med – noe som ga henne en god bransjeforståelse.

– Vi hadde virkelig de beste lærerne, og det var tydelig at de hadde jobbet i bransjen. De ønsket at vi skulle lykkes, og tipset oss om stillinger.

Jennie anbefaler alle som er interessert i grafisk design til å vurdere det toårige studiet på Fagskolen Kristiania.

– Det er virkelig nå man burde satse på denne type utdanning, for det er stor etterspørsel etter folk med kompetanse innen digitalt design, avslutter Jennie.

content card double