Portrett av tidligere Høyskolen Kristiania student på kontoret hvor hun jobber
Mira (23) jobber i dag i Busy som Content Manager.Foto: Høyskolen Kristiania/Maria Sørlie

I et arbeidsmarked der det er mange om beinet, var Mira spent på fremtiden da det nærmet seg slutten av studiene på Kristiania. Hun ønsket å være i forkant med jobbsøknadene, slik at hun kunne starte karrieren sin tidlig. Mens hun skrev bacheloroppgaven sin i PR og strategisk kommunikasjon, søkte hun jobb i startup-selskapet Busy.   

– Jeg har alltid likt å ha ting planlagt på forhånd, så jeg slo på push-varsler på Finn.no for å få opp relevante jobbtilbud gjennom siste del av studiet. En morgen fikk jeg opp Busy, og da jeg leste stillingsannonsen skjønte jeg at «dette er meg», forteller hun.

En morgen fikk jeg opp Busy, og da jeg leste stillingsannonsen skjønte jeg at “dette er meg”. 

 
Busy er et selskap som hjelper bedrifter å bruke tiden sin på det som er viktig. Det gjør de ved å levere et moderne verktøy som kombinerer lynrask timeføring, oversiktlig planlegging og enkelt ferie- og fraværshåndtering. 

Under én uke etter sitt første jobbintervju fikk Mira tilbud om jobben som Content Manager for Busy. Som Content Manager styrer hun postene i sosiale medier og lager kampanjer, samtidig som hun produserer innhold til nettsiden.  

Imponerte kollegaene sine

 Mira imponerte kollegaene sine fra start. Da hun fikk jobben i Busy mottok hun masse skryt over evnen hennes til å kombinere jobb med studier.  

– Det gikk veldig fint å kombinere jobb og bachelor skriving ettersom de på jobben var veldig forståelsesfull over at jeg ikke kunne delta på absolutt alt.

I jobben er hun en del av et dynamisk miljø der det er kort vei fra idé til handling. Mira forklarer at en typisk arbeidsdag er varierende. Hun jobber blant annet aktivt med innhold til sosiale medier, og får mange innspill av kollegaene sine.  

– Vi er et lite, men dynamisk miljø. Jeg synes det er veldig fint at vi alle er en del av hele prosessen. Vi jobber veldig tett og hjelper hverandre.

Video: Høyskolen Kristiania/Maria Sørlie

Mange muligheter med utdanningen

– Jeg bruker masse av det jeg lærte på studiet i løpet av en arbeidsdag. Studiet har gjort meg utrolig engasjert i faget og i samfunnet rundt meg – noe jeg mener er viktig for å kunne gjøre en god jobb. Jeg synes også det er viktig å skaffe seg relevant arbeidserfaring mens du studerer. 

Det som er fint med PR og strategisk kommunikasjon er at det er veldig bredt. Du låser deg ikke fast i én retning, da du kan jobbe med veldig mye forskjellig i etterkant.

– Det som er fint med PR og strategisk kommunikasjon er at det er veldig bredt. Du låser deg ikke fast i én retning, da du kan jobbe med veldig mye forskjellig i etterkant.

– Studiet er verktøykassa, men inngangsbilletten til jobb er å være engasjert og aktiv utenfor forelesningene, og rett og slett søke mange jobber, forteller Mira.

Content with image (dobbel): studiet + veiledning

 • To studenter diskuterer foran en PC. Bachelor i PR og kommunikasjon ved Høyskolen Kristiania.

  PR og strategisk kommunikasjon

  Lyst til å jobbe med kommunikasjon, medier og påvirkning? Med en bachelorgrad i PR og strategisk kommunikasjon blir du en ettertraktet arbeidstaker for flere ulike bransjer.
  Les mer
 • To gutter og en jente sitter på en trapp.

  Noe du lurer på?

  Snakk med en av våre studentambassadører! De vet alt om hvordan man søker studier, studentlivet på Kristiania og studietilbudet, og snakker gjerne med deg over chat, telefon, e-post eller videochat.
  Spør en student!