Mann lener seg på rekkverk
Mansor forteller at det er fine kontraster på master i strategisk HR. – Vi har fag hvor vi lærer om maktforhold og bemanningsstrategier, samtidig som små klasser og trygge rammer minner om videregående.Foto: Kristiania/ Haakon Dueland

Jeg har veldig lyst til å jobbe med rekruttering, men på sikt vil jeg gjerne jobbet med HR på et strategisk nivå i en bedrift: jobbe med forretningsstrategi, talentutvikling og få hjelpe mennesker med å utvikle seg og å nå målene sine, forteller han. 

 Mansoor har tidligere tatt en bachelor i offentlig administrasjon og ledelse ved et annet studiested, og etter å ha kikket på ulike masterutdanninger ved flere skoler falt valget til slutt på Master i strategisk HR ved Kristiania. 

Byttet til Kristiania

– Bachelorgraden min var ganske tverrfaglig, vi hadde mye forskjellige typer fag i løpet av tre år, og det var nok også der interessen for HR oppsto forteller han. 

En gruppe studenter smiler til kamera

Spør en student!

Nysgjerrig på mastergrad?

Etter et halvt år på masterstudiet er han veldig fornøyd med både undervisningen og miljøet. Mansoor kan fortelle om gode forelesere, og en liten klasse med engasjerte og hyggelige medstudenter.    

– Det er et veldig aktuelt studium da det er knyttet opp mot det som skjer i dag. Foreleserne har mye relevant arbeidserfaring som skinner igjennom i undervisningen. Vi får en veldig spisset kompetanse og man merker at de som er her har en genuin interesse for faget. Det skaper et godt arbeidsmiljø, fortsetter Mansoor.   

– Bransjen trenger mangfold

Mann i pologenser står og smiler
-Det mange tenker når de hører strategisk HR er at vi fikser stoler, men så handler det faktisk om å organisere arbeidsplassen til å henge sammen. Foto: Kristiania/ Haakon Dueland

Mansoor er en av de første i sin familie som tar høyere utdanning. Han håper at han kan være med på å skape en større bredde i bransjen. 

– Dette er et yrke hvor du skal jobbe med mange ulike typer mennesker, da er det greit at det er litt mangfold i bransjen også.   

– For å kunne gi den beste hjelpen til alle mennesker og forstå problemstillingene deres, krever det i mange tilfeller forståelse ikke alle har. Det kan for eksempel dreie seg om kjønn eller kulturer. Mange bedrifter trenger den kompetansen, forklarer Mansoor.   

Mange bedrifter trenger den kompetansen

– Jeg tror det er viktig at vi kan være rollemodeller for fremtidige studenter som også ønsker å jobbe i denne bransjen, vi får vist at det er mange muligheter for absolutt alle, sier han.

– Master er ikke skummelt 

Master studenten kan fortelle om en variert hverdag med mye gruppearbeid og allsidig undervisning. Det er lagt opp til at studentene kan samarbeide om prosjekt og oppgaver som utføres, og det er rom for mye kreativitet og samarbeid.   

-Man kan nesten sammenligne det med å være tilbake på videregående, du møter opp til samme plassen hver dag og møter de samme folkene, det skaper en veldig god og trygg dynamikk mellom studentene. 

En mastergrad er mer krevende enn en bachelorgrad, og stiller større krav til egeninnsats og selvstudier. Men Mansoor slår fast at man ikke må la seg skremme av den grunn. 

– Man blir kastet litt ut i det, men foreleserne våre legger veldig til rette for at alle skal klare det. Dessuten er man gjerne ekstra motivert, fordi man velger et spesialisert studium man vil fordype seg i. 

Som masterstudent jobber man tett på andre som er brennende opptatt av de samme tingene som en selv. Det skaper samhold og kan gjøre at man lærer enda litt bedre. Dessuten kommer man enda tettere på foreleserne, som har mye nyttig erfaring og ofte kan bidra med både tips og kontakter 

Kvinnelig student som sitter og jobber på PC-en på Høyskolen Kristiania

Master i strategisk HR

Vil du jobbe med organisasjonskultur, psykologi, jus og ledelse – tett på store og små endringer og menneskers arbeidshverdag? Da er landets eneste mastergradsprogram i strategisk HR noe for deg.
Les mer om studiet her!