Bilde av Øydis Kind Refsum på Høyskolen Kristiania.
Øydis tar en bachelorgrad i programmering og stortrives på Høyskolen Kristiania, både faglig og sosialt.Foto: Høyskolen Kristiania/Haakon Dueland
Bilde av Øydis Kind Refsum på Høyskolen Kristiania.
Med en bachelorgrad i programmering blir Øydis ettertraktet på arbeidsmarkedet og kan glede seg til mange spennende jobbmuligheter!Foto: Høyskolen Kristiania/Haakon Dueland

– Det fine med IT er at man aldri blir ferdig utlært. Det er alltid noe nytt, og det passer perfekt for en nysgjerrigper som meg, sier Øydis.

Hun er godt i gang med bachelorgraden i programmering ved Kristiania og har allerede fått et solid innblikk i hvordan man bygger og vedlikeholder nettsider, apper og ulike IT-systemer.

– Studiet er veldig praktisk og arbeidsrettet, noe som betyr at vi får opplæring i de utviklingsmetodene og kodespråkene som faktisk brukes i bransjen.

Alle IT-studiene ved Kristiania er rettet mot arbeidslivets behov, og undervisningen baserer seg i stor grad på reelle caser fra reelle oppdragsgivere. Gjennom utdanningen lærer studentene SCRUM og annen arbeidsmetodikk, noe som gjør overgangen fra studier til jobb, liten.

Student som smiler med sekk på ryggen utenfor campus

Fra Baker Hansen til cybersikkerhet

For Stian Kvålshagen har det aldri vært noe tvil: Det er teknologi han skal studere.

Et studium som kombinerer logikk og kreativitet

Kristiania tilbyr flere ulike bachelorstudier innen IT. Det første året er felles for alle og gir et godt faglig grunnlag. Deretter kan studentene spesialisere seg, blant annet i data science, cybersikkerhet, e-business, interaktivt design og spillteknologi. Det fine med denne løsningen, er at studentene får et solid innblikk i IT-verdenen før de må velge spesialisering. Skulle man ombestemme seg i etterkant, er det også enkelt å bytte.

Øydis beskriver studiehverdagen som spennende og engasjerende, hvor de ofte jobber sammen i grupper for å løse problemer og teste nye løsninger.

– Mange som studerer programmering og IT, liker at det er så logisk. Det finnes en fasit og en forklaring på hva som gjør at noe fungerer eller ikke. Samtidig er det mange veier til løsningen, og det gjør studiet veldig kreativt. 

Gode jobbmuligheter for IT-studenter

Digitaliseringen har skapt et stort behov for dyktige utviklere, og en bachelorgrad i programmering åpner mange spennende dører ut i arbeidslivet, blant annet innen IT, strategi og UX-design. Tidligere studenter jobber i dag som programmerere, utviklere og konsulenter, og Øydis kan fortelle at flere medstudenter allerede vet hva de skal gjøre etter studiene. 

– Det er mange som får jobbtilbud før de er ferdige med utdanningen. Behovet for mennesker med IT-kompetanse, og derfor er dette et trygt studievalg.