Trine Johansen Meza og Morten Irgens står sammen og smiler til kamera
Prorektor forskning og kunstnerisk utviklingsarbeid Trine Johansen Meza og utviklingsdirektør Morten Irgens er begge glad for NOKUTs gode tilbakemeldinger.Foto: Høyskolen Kristiania/Jonatan Quintero

Prorektor forskning og kunstnerisk utviklingsarbeid, Trine Johansen Meza, har ansvaret for å etablere våre doktorutdanninger. Hun har hele veien vært overbevist om at begge søknadene kom til å bli godkjent.

Urtegata med Høyskolen Kristiania-logo
Høyskolen Kristiania sitt nyeste undervisningsbygg, Urtegata, huser Norges største kunstfaglige utdanningsmiljø.Foto: Høyskolen Kristiania/Jonatan Quintero

– Da vi i november fikk vurderingene fra de sakkyndige komiteene på søknadene om akkreditering av disse to doktorgradsprogrammene, var det kun et par kriterier som komiteene ikke vurderte at var oppfylt. Det var egentlig mindre punkter og enkelt for oss å skrive tilsvar til NOKUT, sier Meza. 

 Kyrre Lekve smiler blidt mot kamera

Kristiania får ny styreleder

Utviklingsdirektør og dekan Morten Irgens har hele tiden delt Mezas optimisme.

 – Kristiania kunne designe to doktorgradsprogrammer på null tid fordi vi har alt på plass; Sterke fagmiljøer, betydelig forskning, og en unik profil i Norge, sier Irgens.

Han legger til at disse programmene er langt fra «mer av det samme».

– Kristiania går sin egen vei. Vi trenger mer mangfold i tenking og forskning i den norske universitets- og høyskolesektoren, og disse programmene bidrar. Det er bra at Norge får disse programmene og det er bra at Kristiania leverer dem.  

Meza overtar jobben som rektor fra 1. august, men før den tid blir det noen travle måneder:

– NOKUT har gitt oss gode tilbakemeldinger på doktorgradsprogrammene og presise råd for videreutvikling av dem. Dette lover godt for vår etablering og videreutvikling av programmene, avslutter Meza.