Carl-Erik Grimstad smiler til kamera.
Som politiker vet Carl-Erik Grimstad hvor viktig det er med god dialog. – Å tilnærme seg stortingsrepresentanter som om du skulle selge abonnement fra One Call, er dødfødt. Relasjonsbygging er ikke salg, men dialog i øye-høyde.Foto: Høyskolen Kristiania/Jonatan Quintero

–  Å komme tilbake til Kristiania etter fire år på Stortinget har vært som å ta med meg flyttelasset og flytte inn i et nytt hus – mye velkjent, men med helt andre rammer og rutiner. Den profesjonaliseringen og struktureringen som begynte de siste årene før 2017 er kommet en lang vei, men samtidig opplever jeg at høyskolen har beholdt mye av sin helt egenartede vitalitet. Ikke minst er vi er på god vei til å bli Norges første arbeidslivsuniversitet, denne reisen vil jeg gjerne være med på, sier Grimstad. 

Carl-Erik Grimstad fotografert med  munnbind.
Siste dag på Stortinget for Venstre-politikeren Carl-Erik Grimstad. Han satt i Helse- og omsorgskomiteen.Foto: Privat

En CV utenom det vanlige

Carl-Erik Grimstad har en meget imponerende og innholdsrik bakgrunn. Han er både kjent som statsviter, kommunikasjonsrådgiver, forfatter, skribent, politiker og foreleser. Grimstad har tidligere vært presseoffiser for den norske UNIFIL-styrken i Libanon (1985-86) sekretær for H.K.K. Kronprinsessen (1989-91), soussjef ved slottet (1991-93), reporter for TV2 i London (2001-02), varaordfører i Tjøme kommune (2015-2017) og ikke minst sittet fire år som stortingsrepresentant for venstre og som medlem av Helse- og omsorgskomiteen på stortinget (2017-21), for å nevne noe.

Fra min plass på Stortinget vet jeg hvor viktig det er for representantene å ha et godt forhold til omverdenen når partier og komiteer skal stake ut retningen for vårt samfunn.

Opprinnelig er han utdannet cand.polit. ved Universitet i Oslo, og har siden 2010 undervist i journalistikk ved Kristiania. En stilling som han nå vender tilbake til, i tillegg til ansvaret og arbeidsoppgavene i hans nye stilling som direktør for samfunnskontakt.

Solfrid Lind, administrerende direktør ved Kristiania, er fornøyd med sin nyeste ansettelse:

–  Carl-Erik Grimstad kjenner oss og sektoren svært godt, og med fire år på Stortinget bak seg har han en unik kompetanse som vil være nyttig i vårt arbeid med å bygge Norges første uavhengige universitet, sier Lind.

Relasjonsbygging er ikke salg

På Stortinget har han de siste fire årene først og fremst hatt øynene rettet mot helse- og omsorgssektoren, men utdanningspolitikk har også stått svært sentralt i hans politiske miljø.

Carl-Erik Grimstad på brygge i fritidsklær med sjøhus og vann bak seg.
Carl-Erik Grimstad trives ved sjøen og har bosatt seg langs kysten. Han var varaordfører i Tjøme kommune fra 2015-2017.Foto: Privat

– En samfunnskontaktstilling er på mange måter politisk håndverk i andre klær. Fra min plass på Stortinget vet jeg hvor viktig det er for representantene å ha et godt forhold til omverdenen når partier og komiteer skal stake ut retningen for vårt samfunn, sier han.

Jevnlig dialog med myndigheter og andre samfunnsaktører er avgjørende for at vi skal kunne utføre vår misjon om å gi flest mulig anledning til utdanning og personlig utvikling.

Grimstad forteller at han har mottatt noen av de mest fruktbare innspillene til ny politikk fra dyktige representanter fra institusjoner og organisasjoner.

– På den annen side: å tilnærme seg stortingsrepresentanter som om du skulle selge abonnement fra One Call, er dødfødt. Relasjonsbygging er ikke salg, men dialog i øye-høyde.

Et livslangt læringsperspektiv

En utdanningsinstitusjon er ikke til for seg selv, men for samfunnet som helhet, ifølge Lind.

– Jevnlig dialog med myndigheter og andre samfunnsaktører er avgjørende for at vi skal kunne utføre vår misjon om å gi flest mulig anledning til utdanning og personlig utvikling i et livslangt læringsperspektiv, til det beste for samfunnet. Det er heldigvis ikke bare fremtidens studenter som vil nyte godt av Grimstad sitt arbeid for høyskolen. Han vil nemlig fortsette å undervise i tiden fremover, så mange av dagens studenter kan glede seg til å få en tidligere Stortingsrepresentant som foreleser neste semester, avslutter Lind.