To skuespillere ved et bord, foran et kamera og en person med en klapper
Med en bachelorgrad i skuespill er du sikret en grundig opplæring og god forståelse av alt fra skuespillerteknikk, til stemme- og kroppsbruk.

Mange tror at man må ha et slags medfødt talent for å lykkes som skuespiller, men slik er det heldigvis ikke. Jobber du hardt og målrettet, kommer du så langt du vil. Tar du i tillegg en bachelorgrad i skuespill ved Høyskolen Kristiania, får du alle de teoretiske og praktiske verktøyene du trenger for å oppfylle drømmen!

En ung kvinne står på en scene med ryggen til kamera og ser ut over publikum.
Hvis du vil lykkes som skuespiller, gjelder det å øve, øve og øve, og ikke minst fortsette selv om du møter motstand!

Ta en solid og bransjenær skuespillerutdanning

Mens noen skuespillere ikke har formell utdanning, velger stadig flere det motsatte. På den måten er man sikret en grundig opplæring og god forståelse av alt fra skuespillerteknikk, til stemme- og kroppsbruk. En annen fordel er at lærerne og foreleserne ofte har lang bransjeerfaring og derfor vet mye om hva som skal til for å lykkes.

En formell utdanning står heller ikke i veien for å sanke erfaring. Nei, faktisk er både teateroppsetninger og filmproduksjoner en obligatorisk del av de fleste skuespillerutdanninger. I tillegg får du mulighet til å treffe nasjonale og internasjonale regissører og pedagoger, noe som gir en bransjenær tilnærming til teater og skuespill.

En annen stor fordel med å studere skuespill er at du får undersøkt hva slags form du liker best. Du får testet teater, film, performance og dubbing – og kan til og med velge å fordype deg i én eller flere av dem.

Ikke gi opp!

Ønsker du å komme langt som skuespiller, er enkelte personlige egenskaper viktige. Du bør være utadvendt og komfortabel med å stå foran et publikum. Du bør være kreativ og lærevillig – og ikke minst bør du ha en stor dose utholdenhet. Til syvende og sist handler det nemlig om å øve, øve og øve og ikke gi opp når du får et nei. For det er når avslagene kommer, at det virkelig gjelder. Det er da du må samle mot, reise deg og prøve igjen.

Husk at selv de aller mest kjente skuespillerne har fått nei – mange nei. Grunnen til at de likevel har blitt så store, er at de aldri ga opp!

Drømmer du også om å bli skuespiller?

En bachelor i skuespill fra Høyskolen Kristiania gir deg det praktiske og teoretiske grunnlaget du trenger for å lykkes.