Julie Grime Engely utenfor Høyskolen Kristiania.
Julie går sisteåret på helse- og idrettsledelse og har allerede kapret drømmejobben!Foto: Jonatan Arvid Quintero

– Jobben en superspennende og ikke minst veldig relevant for studiet. Mye av det jeg har om på skolen, benytter jeg meg av på jobb, noe som forsterker læringseffekten, forteller Julie.  

27-åringen fra Asker går siste året på Bachelor i helse- og idrettsledelse ved Høyskolen Kristiania, et studium som utdanner morgensdagens ledere innen idrett, folkehelse og frivillighetsarbeid. Praksisplassen hun kapret ett år tidligere, har blitt til en fast deltidsjobb, og målet er å lande en fulltidsstilling i samme organisasjon.  

– Jobben jeg gjør i Zuccarellostiftelsen er ikke bare spennende og lærerik – den er også utrolig viktig. Organisasjonen arbeider for å bidra til at barn og unge får innpass i idrett og fysisk aktivitet, og det føles veldig givende å få være en del av det hele.  

Julie Grime Engely avbildet på Høyskolen Kristiania.
Julie anbefaler alle studenter å ta praksis i løpet av utdanningen. Foto: Jonatan Arvid Quintero

Vil skrive bacheloroppgave om barn og idrett 

Julie beskriver seg selv som en potet innad i stiftelsen. Hun jobber med administrative oppgaver, sosiale medier og markedsføring – og i sommer fikk hun mulighet til å være prosjektleder for Barnas sommerparadis, en gratis aktivitetsleir for barn og unge. 

– Her fikk barna kose seg med alt fra jolleseiling, kano og krabbefiske, til musikk og dans. Samtidig fikk de nye venner og kjent på følelsen av mestring. Dette er et viktig og inkluderende tiltak, og jeg lærte vanvittig mye av å jobbe med det, sier Julie.  

Hun forteller videre at interessen for barn og idrett har blomstret siden hun fikk praksisplass i Zuccarellostiftelsen, og at hun planlegger å skrive bacheloroppgave om samme emne. På den måten kan hun fordype seg ytterligere i et tema og en problematikk hun allerede har stor interesse for og kjennskap til.  

Brikkene falt på plass   

Selv om dagene som student og deltidsansatt kan være hektiske, går kabalen stort sett opp. Arbeidsgiveren er fleksibel og forståelsesfull, og Julie kan jobbe mye hjemmefra. Hun anbefaler alle studenter å benytte seg av muligheten til å ta praksis og forteller at mye falt på plass da hun begynte å jobbe ved siden av studiene.   

– Når jeg jobber, er det mye lettere å forstå hvordan teori og praksis henger sammen. Og det er helt klart en styrke, både på skolebenken og i arbeidslivet.  

Deltidsjobben har også gitt henne noen sjanser og utfordringer som hun aldri ville ha fått, dersom hun ikke hadde kastet seg over muligheten og søkt om praksisplass.  

– Nå er vi i gang med en større kampanje, hvor målet er å rekruttere flere økonomiske støttespillere, slik at enda flere barn kan få gleden av å drive med idrett. Jeg er prosjektleder og holder i de fleste tråder. Ikke bare er det en god og viktig arbeidserfaring, det er også utrolig gøy!  

Bachelor i helse og idrettsledelse

  • Helse- og idrettsledelse

    Har du en lidenskap for god helse? Med denne utdanningen lærer du å tilrettelegge for morgendagens idrettsglede og bidra til å få mennesker over til en sunnere og mer aktiv livsstil.
    Les mer om studiet her!
  • Spørsmål om studier?

    Snakk med en av våre studentambassadører! De vet alt om hvordan man søker studier, studentlivet på Kristiania og studietilbudet. De snakker gjerne med deg over chat, telefon, e-post eller videochat.
    Spør en student!