Tiril Marie Tokerud avbildet foran et vindu.
Tiril har valgt å ta en bachelorgrad i markedsføring og forretningsutvikling og stortrives! Foto: Privat

– Det var ingen selvfølge at jeg skulle studere markedsføring og forretningsutvikling. I flere år var jeg faktisk overbevist om at jeg skulle bli vernepleier, men etter min første sommerjobb i helsesektoren, forstod jeg at det ikke var riktig likevel, forteller Tiril.  

Tiril Marie Tokerud avbildet utenfor kjøpesenteret Steen & Strøm.
Tiril er kreativ og skapende, og føler hun har funnet den perfekte bachelorgraden. Foto: Privat

Selv om 19-åringen fra Bamble alltid har elsket å jobbe med mennesker, har hun også hatt en mer kreativ og skapende side, som har blomstret med alderen. I flere år har hun jobbet med å bygge opp en populær Instagram-konto, og da hun var ferdig på videregående skole og skulle velge utdanning, innså hun at det var dette hun brant mest for.   

– Det å skape, være kreativ og tenke nytt har alltid vært en naturlig del av meg. Da jeg så at Høyskolen Kristiania tilbød en bachelorgrad som kombinerte markedsføring og forretningsutvikling, følte jeg meg skikkelig truffet. Den var som skreddersydd!   

Vil kickstarte karrieren med praksisplass   

Da Tiril flyttet til Oslo for å studere, bestemte hun seg raskt for å få en fot inn i markedsføringsbransjen. Hun gjorde litt research, tok noen telefoner og vipps, så hadde hun skaffet seg et internship hos Famme, en norsk produsent av treningstights. Der er hun et par ganger i uken og får prøvd seg på alt fra innholds- og influensermarkedsføring, til søkeoptimalisering og sosiale medier. I tillegg får hun være med på reisen til et relativt nyetablert selskap. 

– Jobben er utrolig morsom og læringsrik, og ikke minst bekrefter den at jeg har valgt riktig utdanning, sier Tiril og legger til at hun planlegger å opparbeide seg enda mer arbeidserfaring i løpet av studiene.   

– I fjerde semester kan vi søke om praksisplass, noe jeg helt klart skal gjøre. Da får jeg utforsket bransjen nærmere, samtidig som jeg får opparbeidet meg enda mer arbeidserfaring. Et par måneder i praksis er rett og slett en utrolig god måte å kickstarte karrieren på!   

Er dette studiet for deg?

Med en bachelorgrad i markedsføring og forretningsutvikling lærer du hvordan du kan utvikle den neste store forretningsmuligheten, samtidig som du tar i bruk den eksperimentelle delen av markedsføring.