student ved Høyskolen Kristiania sammen med kultur- og likestillingminister Abid Raja
Student Camilla Holm de Bruyn Walle presenterte klasseprosjektet for kultur- og likestillingsminister Abid Raja. Foto: Jonatan Arvid Quintero

Helt siden 1989 har Designers’ Saturday vært en viktig møteplass for designbransjen, både for å knytte kontakter og vise frem det beste innen møbler, belysning, tekstiler, kjøkken og gulv. Målet med årets messe var som alltid å styrke fagmiljøet, i tillegg til å inkludere studenter og unge utøvere.   

De tidligere designstudentene Anne-Mette Duane Andersen, Stian Gutrud og Marte Bratt Andøl foran sin installasjon utarbeidet for Framery.
Våren 2021 vant Anne-Mette Duane Andersen, Stian Gutrud og Marte Bratt Andøl en større designkonkurranse. Resultatet var å se på Designers' Saturday i helgen. Foto: Jonatan Arvid Quintero

– I forkant av arrangementet kobles studenter med produsenter, slik at de kan komme sammen og utarbeide noe visuelt stimulerende. I år har Høyskolen Kristiania ett bidrag utarbeidet av nåværende studenter og ett av tidligere studenter, forteller Jeremy Williams, dosent ved Westerdals institutt for kreativitet, fortelling og design.  

Han var til stede på åpningen og var tydelig stolt over det representantene fra Høyskolen Kristiania hadde fått til.  

I forkant av Designers' Saturday kobles studenter med produsenter, slik at de kan komme sammen og utarbeide noe visuelt stimulerende.

Til topps i designkonkurranse 

De som besøkte Designers' Saturday, trengte ikke ta mange skritt innenfor Nasjonalmuseets dører før de fikk øye på det første innslaget fra Høyskolen Kristiania. Mot de grå, massive skiferveggene stod en fargefest av en installasjon, utarbeidet av de tidligere designstudentene Anne-Mette Duane Andersen, Stian Gutrud og Marte Bratt Andøl. Installasjonen var et resultat av en konkurranse trioen vant våren 2021. Oppgaven gikk ut på å designe en utstillingsløsning for Framery, som kort fortalt utvikler lydisolerte bokser blant annet til bruk i åpne kontorlandskaper.  

En fargerik installasjon utstilt på Nasjonalmuseet i forbindelse med Designers' Saturday.
Noe av det første som møtte de besøkende, var denne fargerike installasjonen utarbeidet av tidligere designstudenter ved Høyskolen Kristiania. Foto: Jonatan Arvid Quintero

– Designet vi vant med, er faktisk ikke det som vises her på messen, sier Andersen, og forteller videre at prosjektet endret seg da de kom på sin første befaring.  

– Da vi fikk se hvordan det nye Nasjonalmuseet så ut på innsiden, kjente vi med en gang at vi ønsket å endre på designet. Fordi rommet er så stort og veggene så grå, fikk vi lyst til å bruke enda flere farger og enda større kontraster. Resultatet du ser her, liker vi å beskrive som «juvelen i grotten».  

Designtrioen forklarer at stikkordet for designet deres var endring, som også var temaet for årets messe. De valgte derfor å foliere boksene, slik de ulike flatene kunne reflektere bevegelsene og menneskene i rommet. I tillegg benyttet de seg av harde, skarpe former for å skape en kontrast til Framerys ellers så runde og myke design.  

– Gjenbruk var også veldig viktig for oss. Alt som er brukt i installasjonen, vil bli brukt igjen, forteller Andøl.   

Designprosjekt for å få flere til kirken

Det andre innslaget fra Høyskolen Kristiania var et klasseprosjekt for tredjeårsstudentene på interiørarkitektur. Prosjektet hadde fått navnet «Story of Løkka» og ble presentert av student Camilla Holm de Bruyn Walle. Målet med det hele er å bidra til å få flere folk til Paulus kirke på Grünerløkka.  

– Hovedsakelig har vi jobbet med å bli kjent med Løkka og de menneskene som benytter seg av området. Vi har blant annet brukt Google Maps og kartlagt hvordan folk beveger seg og hva de gjør, i tillegg til at vi har satt oss inn i områdets rike historie og kultur, forteller Walle.  

Resultatene av prosjektet ble fremstilt i form av kart, tekst og illustrasjoner, og Walle fikk til og med æren av å presentere det hele for kultur- og likestillingsminister Abid Raja. De endelige resultatene er også sendt videre til Paulus kirke og vil forhåpentligvis bli benyttet i det videre arbeidet med å øke antallet besøkende.  

Kunne du tenkt deg å studere interiørarkitektur?

Med en bachelorgrad i interiørarkitektur fra Høyskolen Kristiania får du en god start på det som kan bli en spennende og givende karriere!