Foto av en fadder og fadderbarn på en båt under fadderuken.
Det var god stemning under båtturen med MS Bjørvika under årets Into Campus i Oslo.

Det er mange gode grunner til å være fadder på Kristiania, for du gjør nemlig mye mer enn bare å lage fest og moro. Det regnes faktisk som arbeidserfaring, og er verdifullt innhold å ha på CV’en. I tillegg får du være med på mange morsomme aktiviteter i fadderuken, og skape minner for livet for deg selv og nye studenter.

Foto av artisten Musti under en konsert på Youngstorget.
Musti opptrådte på Youngstorget under årets Into Campus.

Hvilke oppgaver har en fadder?

Som fadder stifter du nye bekjentskaper, gjør morsomme aktiviteter og ikke minst – du lærer mye om deg selv og andre. Du skal være et forbilde for dine fadderbarn og de nye studentene ser opp til deg, og følger godt med på hva du sier og gjør.

Som fadder vil du:

Bidra til å skape et godt studentmiljø: På Kristiania er vi opptatt av et godt studentmiljø, og det er du som fadder med på å lage. Dette er ikke bare viktig for nye studenter, du vil nyte godt av det selv også.

Gjøre nye studenter bedre kjent med Kristiania: Gjennom å vise nye studenter rundt på campus, ta de med på de beste spisestedene, og gi bort tips og triks vil du selv også bli bedre kjent med Kristiania. 

Bygge nettverk: Et stort nettverk er utelukkende positivt, og ved å være fadder blir du kjent med mange nye og gamle studenter. Kanskje skaffer du deg en venn for livet, eller møter en fremtidig kollega?

Foto av fem studenter på båttur i Bergen
Også i Bergen var det god stemning på båtturen med MS Midthorland.

Gratis inngang på arrangementer: Fadderuken er kjent for morsomme aktiviteter og arrangementer. Hvem sier vell nei til å få være med på konserter med store artister – helt gratis? Dette gjelder både faglige og sosiale arrangementer.

Bli kjent med studiebyen: Å være fadder er en måte å bli bedre kjent med studentbyen. Ta med faddergruppen ut på lokale spisesteder, utesteder, severdigheter eller museer. Vis alle hva byen har å by på, og kanskje oppdager du noen nye steder du ikke har vært selv også!

Være en hjelpende hånd: Som fadder er du nærmeste kontaktperson til fadderbarna. Dette betyr at du er nødt til å hjelpe våre nye studenter med både stort og smått. Alt fra å svare på enkle spørsmål om Kristiania til å sørge for å være til stede og være der for de som måtte trenge det.

Merch: Alle faddere får t-skjorter med Kristiania logo på seg som sier at de er faddere. Disse brukes under fadderuken, for å vise at du er fadder og er tilgjengelig for studentene. Hvem elsker vell ikke merch? 

Et stort ansvar

Det er kjempegøy å være fadder, men med fadderrollen følger det også et stort ansvar overfor fadderbarna og Kristiania. Du går med  Kristiania sin logo på t-skjorten og du er gitt ansvaret for hjelpe en gruppe nye studenter med å få en god start på studentlivet.

Det å hindre at fadderbarn havner utenfor er din største oppgave under fadderuken. Det er fadderne sin oppgave å sørge for at alle føler seg inkludert.

Selv om det er et stort ansvar, skal det ikke stå i veien for å ha det gøy! Meld deg som fadder og bli med å skape de gode minnene for både deg selv og kommende Kristiania studenter!

Foto av publikum, tatt fra en konsertscene.

5 tips til en uforglemmelig fadderuke

Hvordan kan du få mest mulig ut av fadderuken? For å gjøre Into Campus 2021 til en minneverdig opplevelse, har vi samlet noen gode tips til deg.
Få de beste tipsene her!