Into Campus introduserer kveldens event under fadderuka.
Fadderuka regnes av mange studenter som den viktigste sosiale uken i året. Her er Into Campus-arrangementet i fjor. Foto: Studentunionen

Fadderuken Into Campus regnes av mange som den viktigste sosiale uken i løpet av studietiden: Her får du mulighet til å delta på mange spennende arrangementer, gjøre deg kjent med campus og møte dine nye medstudenter.

Du er kanskje ny i studenttilværelsen og nervøs for alt som venter ved studiestart. Men det er ingenting å være redd for. Into Campus-styret har planlagt en fantastisk oppstartsuke for våre nye studenter i Oslo og Bergen, og fadderne står klar til å ta deg imot, og ønske deg velkommen til årets morsomste uke!

For å gjøre fadderuken din så bra som mulig, har vi samlet fem gode tips:

1. Vær åpen og nysgjerrig

Fadderuken er en fantastisk mulighet til å bli kjent med studenter både fra din egen klasse og fra andre linjer på Høyskolen Kristiania og Fagskolen Kristiania. Dette er en god anledning til å skaffe deg et nettverk på tvers av studieretninger, som kan være verdifullt å ha gjennom studietiden og senere når du skal ut i jobb.

Synes du det nervepirrende å møte nye mennesker? Husk at du ikke er den eneste som er nervøs, dere er alle i samme båt! Ser du noen som sitter alene og sliter med å ta del i det sosiale? Ta kontakt med dem, og inkluder dem i fellesskapet.

Vær åpen og nysgjerrig ovenfor alle du møter. Vis interesse, ta initiativ til samtaler og by på deg selv. Da vil du garantert knytte mange nye bekjentskaper og få minnerike opplevelser!

2. Kom deg ut av komfortsonen

Det kan føles skummelt å by på seg selv i møte med mennesker man ikke kjenner. Men under fadderuken gjelder det å komme seg ut av komfortsonen! Prøv å legge den sosiale angsten på hylla og ta del i fellesaktivitetene. Dette er god trening som kan gi deg mestringsfølelse og hjelpe deg til å bli trygg i ulike sosiale situasjoner.

Husk, fadderne er til stede for at alle skal føle seg inkludert. Hvem vet? Kanskje du blir kjent med din beste venn på studiet, eller havner på den morsomste festen den dagen du ikke orket å være sosial og egentlig hadde planlagt å være hjemme!

3. Møt opp forberedt

Fadderuken er fylt med ulike sosiale aktiviteter, informasjonsmøter og arrangementer. For at du ikke skal gå glipp av noe, kan det være lurt å sette seg inn i programmet på forhånd. Noter deg det du ønsker å delta på, og ha programmet tilgjengelig på mobilen. Slik vil du få bedre oversikt over dagene dine. Følg også med på oppdateringer fra Into Campus i sosiale medier.

Det kan være smart å lagre telefonnummeret til fadderne dine, i tilfelle du ikke finner frem til møteplassen. Og ikke vær redd for å stille dem spørsmål om du lurer på noe!

Husk at formålet med fadderuka ikke bare er fest og moro, du skal faktisk også informeres. Prøv derfor å delta på informasjonsmøtene og omvisning på campus.

4. Ha med alt du trenger

Det kan være lurt å ha med seg en veske/sekk med alt du trenger i løpet av dagen. Du tror kanskje du vil ha tid til å stikke innom hybelen for å bytte klær og lage deg middag, men tiden går raskt når man har det gøy! Ofte fører en aktivitet til en annen, og plutselig har du ikke vært hjemme på nærmere et døgn. Samtidig er det også kjipt å drasse på for mye, så vær smart når du pakker for dagen og prioriter det viktigste.

Her er en liste med ting du alltid bør ha med deg:

Mat: Det blir fort dyrt for studentlommeboka å kjøpe alle måltidene ute. Du må også regne med at du ikke vil få tid til å stikke hjem og lage deg en god middag hver dag. Vi anbefaler derfor å fylle kjøleskapet med mat som er enkelt og raskt å lage, som frossenpizza og mikrobølgeovnsmat. Dersom du ikke får tid til å dra hjemom mellom slagene, kan det være lurt å ha med seg matpakke. Tips til hva du kan ha med er: polarbrød og tubepålegg, ferdigsmurt brødskive eller baguette, kald pizza, nøtter og energibar.

Drikke: Det er viktig å huske på å drikke masse vann gjennom dagen. Ta gjerne med deg en liten flaske som du kan fylle på, så slipper du å kjøpe vann ute. Denne kan du eventuelt tømme dersom du går inn i et lokale som ikke tillater gjestene å ha med drikke inn.

Mobil: Dette er nok det viktigste tilbehøret å ha med seg. Ha med deg lader og fulladet powerbank i tilfelle du går tom for strøm. Vi anbefaler å aktivere «Find my phone», dersom du skulle være så uheldig å miste mobilen din. I tillegg kan det være lurt å laste ned Appen «Find my friends», i tilfelle du skulle komme bort fra faddergruppen din. Med appen kan du til enhver tid se hvor vennene dine befinner seg.

Klær, sko og tilbehør: Sjekk gjerne værmeldingen for hele døgnet før du pakker vesken. Været og temperaturene kan snu fort, og det å fryse eller bli gjennomvåt setter en demper på stemningen. Ha med ekstra genser, skjerf, solbriller og eventuelt paraply eller regnjakke. Om det er sterk sol kan det være smart å ha med solkrem. Og ikke glem å ha på deg komfortable sko! Det blir mye gåing og dansing. Et par ekstra sokker og gnagsårplaster er også alltid bra å ha i bagen.

5. Lad opp batteriene

Selv om det er anbefalt å være med på så mye som mulig i fadderuken, så er det viktig å ikke slite seg fullstendig ut. Trenger du en liten pause for å lade opp batteriene, så er det helt innafor! Fest, moro og sosialisering tar på, så det er ingen skam å ta det rolig mellom slagene. Du kan være med på grilling den ene dagen, og fest den andre, eller ta en hel dag for deg selv om du føler for det. Lytt til kroppen og husk: helsen kommer alltid først!