Kvinne foran et kontorbygg
Foto: Høyskolen Kristiania/Haakon Dueland

26-åringen Lene Haugsgjerd fra Haugesund hadde jobbet noen år som sykepleier da hun innså at det ikke var dette hun ønsket å drive med i 40 år. Yrket passet ikke henne som person, og hun skjønte at hun ville jobbe mer administrativt. 

Ung kvinne i kjole lener seg på en mur.
Den engasjerte studenten tar gjerne på seg verv i både jobb og skole.Foto: Haakon Dueland

– Sykepleie er et veldig fint fag, og jeg vil fortsatt gjøre mitt for å hjelpe andre. Men jeg vil trekke meg tilbake i kulissene og jobbe derfra med forbedringer i helsevesenet, forklarer hun.  

Fremtiden er digital  

Lene visste at hun ville studere noe innenfor det klassiske økonomi- og administrasjonsfeltet, ettersom hun alltid har likt denne typen fag. Det var da hun oppdaget Bachelor i digitalisering og økonomi. 

Vi blir utdannet til å ta økonomi- og administrasjonsrollen til et annet marked enn det klassiske, nemlig i et digitalt marked. Det føler jeg er veldig fremtidsrettet.

– Jeg oppfattet denne bachelorgraden som en kjempefin måte å knytte helsefag og økonomi sammen. Det er aldri dumt å kunne noe om det digitale, da fremtiden helt åpenbart er digital. Det kommer man ikke unna, og da ligger de som studerer digitalisering et steg foran, sier Haugsgjerd selvsikkert. 

I tillegg til at hun får utdanning som økonom med den klassiske økonomi- og administrasjonsutdanningen, tilbyr Høyskolen Kristiania også fag som er rettet mot det digitale markedet.  

– Vi blir utdannet til å ta øk.adm-rollen til et annet marked enn det klassiske, nemlig i et digitalt marked. Det føler jeg er veldig fremtidsrettet, forteller hun. 

På studiet jobber de mye i team. Hun synes dette fremstår som veldig allsidig, sammenlignet med det tradisjonelle økonomifaget.

Ung mann i grå genser lener seg til planterikt rekkverk.

Valgte splitter nytt studium – går rett ut i jobb

Les om hvordan han fikk drømmejobben!

Tilegner seg nyttig kunnskap og erfaring 

Lene beskriver seg selv som en engasjert person i alt hun driver med. Hun ender ofte opp som tillitsvalgt både i jobb og i skole, og er blant annet økonomiansvarlig for Hvelvet studentpub.  

Ung kvinne i gul kjole og rutete skjorte.
I løpet av studietiden får studentene anledning til å søke utveksling. Lene ønsker å søke seg til England.Foto: Haakon Dueland

I tillegg til verv og engasjement, har hun tatt på seg rollen som matteassistent for medstudenter. Fremover skal hun også jobbe som forskningsassistent for en fagansatt i mikroøkonomi. 

– Det er rettet mye oppmerksomhet mot at vi som assistenter skal få utbytte av det vi bidrar med. Vi får anledning til å gå inn og styre selv, i tillegg til at vi får en innføring i programmering. Dette er det kjempenyttig å ha kunnskap om, sier den engasjerte multitaskeren.  

Jeg er veldig spent på emnene innenfor ledelse og prosjektledelse. Jeg gleder meg masse til å komme i gang! Disse fagene er jeg sikker på at er spesielt nyttig å ha på CV-en.

For de digitalt interesserte  

Studiet retter oppmerksomheten mot et fremtidsrettet marked, noe som gjør at Lene trygt anbefaler studiet til de som er interessert i det digitale. 

– Jeg tenker at alle som er interessert i økonomi og administrasjon, men som tenker at det kanskje høres litt tørt ut, bør vurdere å studere digitalisering og økonomi. Har man et ønske om å jobbe med å utvikle eller vedlikeholde produkter på nett er dette midt i blinken, forteller 26-åringen. 

Hun trekker også frem engasjerte forelesere som en svært god motivasjon. 

– Vi får mange gode tilbud fra foreleserne, som oppfølging og hjelp underveis, forteller hun.  

Lene synes, kanskje ikke så overraskende, at studiet er veldig spennende. Hun trekker frem emnet digital økonomi som spesielt gøy. Ifølge henne selv, har hun fortsatt mye å se frem til. 

– Jeg er veldig spent på emnene innenfor ledelse og prosjektledelse. Jeg gleder meg masse til å komme i gang! Disse fagene er jeg sikker på at er spesielt nyttig å ha på CV’en, avslutter den fremtidige økonomen.

En mann stirrer på en laptopskjerm.

Bachelor i digitalisering og økonomi

Vil du skape fremtidens bedrifter, digitale produkter og tjenester? Dette er en utdanning skreddersydd for morgendagens arbeidsmarked!
Les mer og søk