Foto av en mann som smiler inn i kamera
Bendik fikset seg jobb før studiet var over. Helt surrealistisk, sier han. Foto: Jonatan Arvid Quintero

De siste eksamenene gjenstår, og bacheloroppgaven har han så vidt begynt på. Likevel er Bendik Flugstad allerede sikret jobb som prosjektleder innen IT hos TietoEVRY. Gjennom studiet Bachelor i digitalisering og økonomi har han hele veien arbeidet målrettet, og planen har alltid vært å få en interessant og relevant jobb. Han mener Kristiania har hatt en sentral rolle på vei ut i arbeidslivet. 

– Jeg begynner i ny jobb til høsten, og er storfornøyd med det. Å søke studieplass på Kristiania var egentlig en litt brå beslutning, men jeg er så glad for at jeg hoppet i det, sier Flugstad.

Noe du lurer på?

Våre studentambassadører kan svare deg på nesten alt.

Det aller første kullet som har tatt en bachelorgrad i digitalisering og økonomi uteksamineres i år. For Flugstad sin del har det vært spennende å være en av de aller første studentene som har tatt nettopp denne utdanningen.

– Det var selvsagt litt skremmende å skulle være først ute, vi var jo forsøkskaniner på mange måter. Likevel synes jeg Kristiania har gjort en god jobb med å utvikle denne studieretningen, og jeg kan egentlig bare se for meg at studiet blir bedre og bedre fremover, etter hvert som de tilpasser det mer og mer, forteller Flugstad. 

Fra innhold til IT

Flugstad har tidligere drevet med innholdsproduksjon, film, foto og streaming. Mye av det han jobbet med var relatert til næringslivet, og han var ofte innom forskjellige konferanser for å filme. Det var slik interessen for IT og økonomi oppstod.

Foto av en mann som smiler.
Bendik var klar over at forespørselen på It var stor og utnyttet det.

– Etter å ha dekket flere arrangementer hvor foredrag om digitalisering stadig gikk igjen, fikk jeg mersmak på tematikken. Jeg ble veldig interessert i hvordan organisasjoner kan gjøre ting smartere og enklere med teknologi, og da jeg oppdaget studiet til Kristiania var det så mye som traff at jeg bare måtte søke, sier han.

I utgangspunktet var han ikke på jakt etter noe nytt, men da informasjonen om den nye bachelorgraden falt i fanget på ham, måtte han forsøke seg.

– Jeg kom inn, og siden starten har jeg vært veldig engasjert. Man må nok ikke være en spesiell type menneske for å studere dette, men det hjelper å være nysgjerrig på den moderne verden, på teknologi og på hva som gjør visse IT-selskaper verdensledende, mener Flugstad.

En god dose innovasjon, med trygghet i bunn

Som så mange andre, valgte Flugstad å gjøre research før han søkte på studiet. Han sammenlignet det med tilbud som finnes andre steder i landet, men fant ingen lik fagsammensetning.

– Det som er så flott med dette studiet er at man får kombinert entreprenørskap, nytenkning og innovasjon, med tryggere økonomifag. I bunn er dette en økonomiutdanning, og det kan man bruke til så mye. Dersom man ikke kun vil ta en tradisjonell økonomi-utdanning, tror jeg dette studiet kan passe for mange, sier han.  

Videre forklarer Flugstad at utdanningen gjerne kan deles i tre. På den ene siden har man standard økonomifag, mens man på den andre siden har digitaliseringsbiten. Til slutt har man mulighet til å velge ulike valgfag for å spisse kompetansen sin ytterligere.

– Jeg valgte eksempelvis rene IT-fag, og så at flere fra studiet også gjorde dette. Både fordi IT er viktig for fremtiden, og fordi mange bransjer allerede etterspør større IT-kompetanse. 

Slik sikret han seg jobb tidlig

Under utdanningen har Flugstad jobbet iherdig. Han har drevet sitt eget AS som frilanser, hvor han har arbeidet med film og innhold. Han har hatt ulike deltidsjobber og blant annet arbeidet som administrasjonskonsulent i Direktoratet for forvaltning og økonomistyring.

– Det er ikke til å legge skjul på at en så travel hverdag kan være krevende. Jeg har studert og jobbet hardt for å nå toppkarakterer, jeg har forsøkt å bygge nettverk og få på plass en solid CV, og i tillegg til dette vil man jo gjerne være sosial. Den kabalen har ikke alltid gått opp, men jeg ville nok ikke gjort noe annerledes når jeg ser tilbake på det, sier han. 

Selv om Flugstad nå går en ny arbeidshverdag i møte, er han ærlig på at det ble en del jobbsøking før noe landet.

– Jeg har søkt en del jobber, og ikke alltid fått intervju. Sånn tenker jeg det alltid kommer til å være, og at man ikke må gi opp av den grunn. Det jeg merker er at de gangene jeg har fått intervju, så har alle vært veldig interesserte i bachelorgraden jeg nå fullfører.

Foto av en som sitter foran en pc, ipad, kindle og iphone.
I IT-bransjen er det jobber å få, og behovet fortsette å øke. Bendik er sikker på at IT kommer til å være attraktivt i fremtiden. Foto: Fredrikke Wiheden

Flugstad har flere ganger fått høre at fagsammensetningen og kombinasjonen fremstår både relevant for dagens arbeidsliv, og at studiet virker unikt.

– Siden mange har vært så interesserte har jeg rett og slett skrevet en del om studiet mitt i søknaden, og jeg har listet opp fagene jeg har tatt på CV-en, sier han.

Digitalisering og økonomi passer fremtidens arbeidsmarked

I dag er det ikke uvanlig at mange tar høyere utdanning. Flugstad var selv nervøs da tiden ble moden for å begynne å søke jobber.

– Du konkurrerer ofte med folk som har mastergrader når det kommer til økonomi-jobber. Jeg var veldig interessert i å komme meg tidlig i arbeid, og krysset derfor fingrene for at bacheloren min, som fremstår litt annerledes, skulle hjelpe meg på veien.

I tillegg til å ha valgt en annen type økonomi-utdanning, kan Flugstad også røpe at han virkelig la inn jernet for å få trainee-jobber under utdannelsen.

– Alle vet at det er vanskelig å få seg jobb i de fleste bransjer om dagen, men innen IT er det jobber, og der vil behovet fortsette å øke inntil det motsatte er bevist. Derfor er dette studiet ganske så sikkert, og selv om man plutselig finner ut at man vil noe litt annet mens man holder på, vil fagsammensetningen gjøre deg til en relevant kandidat innen flere bransjer, tror han. 

Nå som hovedmålet hans er nådd, nemlig kapring av en spennende stilling, er det på tide å sette seg nye mål.

– Men aller først skal jeg levere en god bacheloroppgave og fullføre studiet. Så skal jeg ta en velfortjent ferie, før arbeidslivet starter for fullt, avslutter han.

Content Card Double