Foto av Vetle som står på Torgallmenningen i Bergen på en overskyet dag.
Vetle Høyland Borgnes er nå klar for nye utfordringer i London.

Vetle Høyland Borgnes (27) fra Asker kom gjennom nåløyet og sikret seg skoleplass på et av verdens mest prestisjefulle universiteter. 

Etter tre år på HR og personalledelse ved Høyskolen Kristiania er Vetle nå klar for nye utfordringer ved et av verdens mest prestisjefulle universiteter – London School of Economics and Political Science (LSE).

– Dette er noe jeg har jobbet hardt for hele veien, forteller bachelorstudenten.

Nøkkelen til suksess

I løpet av de siste tre årene ble det klart og tydelig for Vetle at han ønsket å fortsette studiereisen videre til utlandet etter å ha fullført bachelorgraden.

– Selvsagt hjelper det på motivasjonen å vite at man har et konkret mål. Jeg har jobbet strukturert og satt meg både kort- og langsiktige mål gjennom hele studieløpet. Det har vært nøkkelen til suksess, sier Vetle.

Han forteller lettet at alt slitet endelig har lønnet seg. Det er nemlig kun rundt ni prosent av søkere som faktisk kommer inn på masterprogrammet i Human Resources and Organisations, som er en del av fakultetet for Management & Social Sciences. Universitetet er rangert som nummer to i verden, og nummer én i Europa de siste ni årene.

Foto av Vetle som står på Strandkaien i Bergen på en overskyet dag.
Vetle har store forventninger til sin nye hverdag som masterstudent i London.

Nå ser han frem til sin nye hverdag som masterstudent i London fra høsten av.

– Dette er et mål jeg har jobbet mot veldig lenge, endelig gikk drømmen i oppfyllelse.

Utveksling ga mersmak

I sitt fjerde semester valgte han å reise på utveksling til Vietnam. Dette er en opplevelse han sent vil glemme, og som skulle vise seg å være bensin på det brennende ønske om å studere videre i utlandet.

foto av man som holder en mobiltelefon

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

–  Jeg har alltid hatt lyst til å både studere og jobbe internasjonalt, noe jeg fikk bekreftet etter å ha vært på utveksling i Vietnam – det ga virkelig mersmak, slår han fast.

Vetle forteller at han har store forventninger til studiet, men også den nye hverdagen som venter på han i London. Til tross for at det kan være en utfordring å gå fra å være bachelor- til masterstudent, har han troen på at Høyskolen Kristiania har rustet han godt til ferden videre.

– I likhet med Høyskolen Kristiania virker det som mye av undervisningen på LSE foregår i mindre klasser, noe som gjør at man får en tettere oppfølging. Dette aspektet ved Kristiania er noe jeg har vært særdeles fornøyd med, jeg føler nemlig at dette er en undervisningsform som passer meg svært bra, avslutter han.

Illustrasjonsfoto av studenter som arbeider sammen rundt et bord, kun hendene til personene vises i bildet.

Vil du også studere HR og personalledelse?

HR-rollen har blitt viktigere enn noensinne. Dette er studiet for deg som vil jobbe med planlegging og ledelse, og gjøre din bedrift enda bedre.
Les mer om HR og personalledelse her!