Bildet er av Anna Svanberg, tatt fra siden mens hun går bortover på en byggeplass. Hun har på seg svart bukse, beige lang kåpe og en refleksvest over. Håret hennes er lysebrunt. I bakgrunnen ser man blå himmel og en rød konstruksjonsmaskin.
Anna Svanberg ble uteksaminert fra Høyskolen Kristiania i 2014, og er i dag HR- og kommunikasjonssjef i CargoNet, som er et heleid datterselskap av NSB.

Som ansatt innenfor HR vil du være ekspert på utvikling, rekruttering og å lede de ansatte i riktig retning. Etter endt utdannelse vil du ha mulighet til å skape karriere i alle bransjer, både nasjonalt og internasjonalt. Du kan jobbe i både privat og offentlig sektor.

— Åtte av ti er i jobb etter endt utdannelse, eller har gått videre til en master, bare seks måneder etter avsluttet bachelor. Dette er tall vi må si oss meget godt fornøyd med, sier studieprogramleder i Bachelor i HR og personalledelse, Tore Fagernes.

Hva gjør studiet på Høyskolen Kristiania unikt?

— Vi har lagt vekt på de rette emnene. Her hos oss får studentene en grundig utdannelse i personalarbeid, men også i arbeidsrett, rekruttering og organisasjonsutvikling, sier Tore Fagernes.

En typisk dag på jobben

Vi vil vite hvordan en HR-sjef jobber, og har snakket med Anna Svanberg. Hun ble uteksaminert i 2014, er HR- og kommunikasjonssjef i CargoNet, som er et heleid datterselskap av NSB. Hvordan ser hennes hverdag ut?

— For tiden er vi i en tøff omstillingsprosess, som innebærer nedjustering av tilbudet vårt. Dette innebærer også nedbemanning. Dette er en vanskelig prosess, og min hovedoppgave er å lede HR-delen av dette arbeidet. I tillegg er min oppgave å hjelpe ledere, medarbeidere og å samarbeide med fagforeningene. Det er viktig at man i etterkant kan kjenne at selve prosessen har vært gjennomført på en god måte, selv om det har vært krevende for alle, sier Svanberg.

Etter endt studium er det særlig dette hun vil trekke frem:

— Det som kanskje er viktigst av alt, er at man får en magefølelse og en ryggmargsrefleks. Du kjenner når du må sjekke ting to ganger, eller når du tror noe er på rett eller gal vei. Det at vi fortsatt har mulighet til å ta kontakt med foreleserne og få litt faglig «guidance», har vært viktig. Jeg tror Høyskolen Kristiania skiller seg ut på det feltet, sier Svanberg.

Bildet er tatt av Anna Svanberg som sitter i et vindu. Gjennom vinduet ser man sjø og containere på et konstruksjonsområde. Anna har på seg mørke bukser og mørk genser.

Næringslivet om HR-studentene fra Høyskolen Kristiania

Høyskolen Kristiania sender stadig vekk studentene sine ut på oppdrag slik at de får oppleve bransjen på nært hold. Dette sier fire bedrifter om våre HR-studenter:

HR-huset AS, Elina Bjørck, partner/daglig leder

«Vi i HR-huset har tett kontakt med nyutdannede og 3. års studenter fra Bachelor i HR og personalledelse på Høyskolen Kristiania, blant annet i forbindelse med vårt traineeprogram «Young HR Professionals». Vi opplever at de har svært god og bred grunnleggende HR-kompetanse. Studentene viser både god faglig dyktighet i tillegg til kunnskap om praktiske verktøy.»

Flügger AS, Solveig Risan, HR-Manager Norway

«Jeg hadde to studenter i praksis hos meg våren 2018. Dette var en udelt positiv opplevelse da de bidro med å utvikle og gjennomføre flere oppgaver og prosesser som skulle på plass. De hadde med seg mye god kunnskap og brukte hverandre i stor grad som sparringspartnere, noe som førte til at de jobbet veldig selvstendig. Jeg var svært fornøyd med leveransene, og hadde ikke klart å levere så mye på den tiden uten dem.» 

Bildet er tatt på en jernbane som det bygges på. I forgrunnen ser man Anna Svanberg. Hun har på seg beige kåpe og refleksvest over. Bildet viser henne fra livet og opp. Hun har løst brunt hår. I bakgrunnen ser man blå himmel over en konstruksjonsplass. Anna står på tomme jernbanespor.

Haukeland universitetssykehus, Janne Kristiansen, HR-rådgiver

«Det var en uventet positiv opplevelse å ha studenter i praksis. Det fikk oss til å reflektere over hvordan og hvorfor vi gjorde ting, og det var nyttig at studentene gjerne bidro med egne faglige perspektiver. I tillegg var de arbeidsomme og bidro når vi hadde behov for det.»

Marine Harvest, Vivi Kristensen, HR-kompetanse- direktør

«Vi har hatt studenter i praksis fra Høyskolen Kristiania tre år på rad og er svært fornøyde. Studentene i praksis- perioden 2018 jobbet blant annet med GDPR og e-læring. E-læringen studentene laget for oss, er nå gjennomført av over halvparten av våre 13.000 ansatte. Studentene jobbet svært selvstendig, og vi har sett god nytte av å ha to studenter som jobber sammen på prosjekter. Vi har også sett dette som en effektiv måte å teste ut studenter som får sommerjobb/deltidsjobb hos oss videre.»

Foto av to kvinner foran en laptop i høyskolelobby.

Vil du jobbe med å utvikle mennesker?

Høyskolen Kristina tilbyr mange forskjellige studier innen HR, personalledelse og organisasjonspsykologi. Studiene passer perfekt for deg som ønsker jobbe med, og utvikle organisasjoner og mennesker, og skape gode resultater.
Ta en titt her