Gullspire-vinnere ved Fagskolen Kristiania i Bergen, Lene Heggøy, Khyzia Therese Chua, Natalia Elize Munoz Borsholm og Victoria Turøy, holder fram sine diplomer.
Gullspire-vinnere ved Fagskolen Kristiania i Bergen. Fra venstre: Lene Heggøy, Natalia Elize Munoz Borsholm, Victoria Turøy og Khyzia Therese Chua.Foto: Melanie Burford

Hvert år avsluttes skoleåret ved Fagskolen Kristiania med en storslått prisutdeling, hvor de beste studentarbeidene kåres. Utdelingen av Fagskoleprisen er et av høydepunktene under Gullspiren.

Se listen over alle vinnerne lengre ned i saken! 

Fagskoleprisen er den høyeste utmerkelsen en student ved Fagskolen Kristiania kan motta, og tildeles én student som har utmerket seg ekstra mye gjennom studietiden. Dette er en kåring på tvers av alle fagskolens studier i Oslo og Bergen, basert på nominasjoner fra de fagansvarlige og vurdering av en ekstern bransjejury.

Kriteriene for Fagskoleprisen er at studenten viser arbeid som fremstår som kreativt og nyskapende, at arbeidet kjennetegnes av god gjennomføring og teknisk utførelse. Studenten må vise arbeid av høyt nivå innenfor sitt fag, og må i tillegg ha vist frem Fagskolen Kristiania på en god måte gjennom samfunnsengasjement, praksis eller oppdrag.

– Fikk gåsehud

Martin Østby Haugen er avgangsstudent i Musikkdesign ved Fagskolen Kristiania i Oslo. Han mottok Fagskoleprisen 2021. Martin har på seg en sort bøttehatt og en sort t-skjorte. Han har skjegg og en tatovering på venstre arm.
En enstemmig jury stemte fram Musikkdesign-student, Martin Østby Haugen, som vinner av Fagskoleprisen 2021.Foto: Isak Steinnes Christoffersen

Årets bransjejury bestod av Stian Klepp, leder salg og forretningsutvikling i teknologiselskapet Forse, Christine Akerø, Area Sales Manager i Vitra og Bjørn Ivar Thomassen, seniordesigner i designbyrået Kind. Juryleder var Randi Hobøl, leder design og kommunikasjon ved Fagskolen Kristiania.

En enstemmig jury har i år besluttet at vinneren av Fagskoleprisen 2021 er Martin Østby Haugen fra Musikkdesign ved Fagskolen Kristiania i Oslo. Cecilie Myrland, Jennipher Johansen, Camilla Haugland, Stine Holen ved Grafisk design vant sølv for visuell identitet til «Musikaliteten» . Linn Savert ved Illustrasjon tok bronsje for «selvvalgt fordypningsprosjekt» 

Produksjonen fremstår som en ekstremvariant av en showreel for Martins nedslagsfelt som musikkdesigner

Martin ble nominert for sin audiovisuelle fortelling «Den som våger». I sin begrunnelse sa juryen at Martin holder et svært høyt faglig nivå.

– Produksjonen og det tverrfaglige samarbeidet har vært i fagskolens ånd. Martin har en meget god formidlingsevne og man kan virkelig føle engasjementet hans, og at dette er noe han virkelig brenner for.

Juryen beskriver Martins audiovisuelle fortelling som engasjerende, nervepirrende og intens.

– Vi fikk gåsehud og måtte se enkelte partier flere ganger fordi det var så bra. Produksjonen er svært omfangsrik og dekker store deler av pensum, og fremstår helstøpt med høy kvalitet i alle ledd. Martin beveger seg bort fra det tradisjonelle, og går grundig til verks for å lage en intens audiovisuell opplevelse for oss. Gratulerer så mye!

– En viktig ressurs

Fagansvarlig for Musikkdesign ved Fagskolen Kristiania, Jørgen Orheim, forteller at Martin har jobbet aktivt hele semesteret for å vise frem sitt kompetanseområde på best mulig måte, og at «Den som våger» er en svært kreativ og kompleks måte å vise frem ferdighetene sine på.

– Produksjonen fremstår som en ekstremvariant av en showreel for Martins nedslagsfelt som musikkdesigner. Han har ferdigheter som vil kunne bringe ham inn i store produksjoner fremover, og med denne filmen får han vist dem frem, sier Orheim stolt.

Ifølge Orheim har Martin vært en viktig ressurs i Musikkdesign-klassen fra dag én, og trekker frem hans engasjement i tverrfaglige produksjoner.

– Martin har gjennom slike samarbeider knyttet bånd og kontakter som han aktivt har tatt i bruk i senere produksjoner. I «Den som våger» har Martin engasjert studenter han tidligere har samarbeidet med fra Film i produksjonen, for å få inn høy faglig kompetanse i alle ledd.   

Sjekk ut vinnerbidraget til Martin "Den som våger".

Kreative spirer verdt å merke seg

I tillegg til Fagskoleprisen, deles det ut en gullspire-pris til en student eller gruppe per studieretning i Oslo og Bergen, som har vist svært god faglig utvikling gjennom studietiden. Her er det de fagansvarlige som bestemmer hvem som går av med seieren.

Kriteriene for å vinne er som følger: faglig dyktighet og utvikling, samt innsats kombinert med faglig leveranse. I tillegg må man ha inspirert andre studenter gjennom sitt arbeid.

Dette er vinnerne av Gullspiren 2021

Oslo:

 • Interaksjonsdesign: Øyvind Fjørtoft 
 • Frontend-utvikling: Stefanie Dziadkowiec 
 • Design Thinking i praksis: Saeedeh Jaberian 
 • Digital innholdsproduksjon: Celine Finnøy 
 • Interiør: Celine Paolucci 
 • Illustrasjon: Mathilde Rørmark 
 • Reklame og merkekommunikasjon: Thea Brodesen 
 • Grafisk design: Anneli Kvalø 
 • Produksjonsledelse for film og TV: Anine Blomdal 
 • Film: Jørgen Torkildsen 
 • 3D og animasjon: Denise Da Silva   
 • Spillutvikling: Brage Kasa Hansen  
 • Music Business: Kristiane Lunde 
 • Musikkdesign: Alva Grytting Sunde  
 • Prosjektledelse: Sara Barata 

Bergen:

 • Grafisk design: Lene Heggøy
 • 3D og animasjon: Khyzia Therese Chua
 • Interiør: Natalia Elize Munoz Borsholm
 • Film: Victoria Turøy