Gullspiren 2020 ble avholdt i en direktesendt sending på Twitch. Fra venstre: rektor ved Fagskolen Kristiania, Annelise Kiønig, student på Grafisk design, Mikaela Schiller og programleder Geir Arne Jacobsen.
Gullspiren ble i år avholdt i en direktesendt sending på Twitch. Fra venstre: rektor ved Fagskolen Kristiania, Annelise Kiønig, student på Grafisk design, Mikaela Schiller og programleder Geir Arne Jacobsen.
Interiørstudent ved Fagskolen Kristiania, Stina Eline Brandåstrø står ute foran en rosebusk og smiler til kamera. Hun har blondt langt hår, gullringer i ørene og to gullkjeder rundt halsen. Hun har på seg en turkis topp og turkis neglelakk.
Interiørstudent Stina Eline Brandåstrø ble kåret til vinner av Fagskoleprisen 2020.Foto: Privat

I den direktesendte sendingen på Twitch, fikk vi svaret på hvilke avgangsstudenter som ble kåret til årets gullspirer, og hvem som ble vinner av den høythengende Fagskoleprisen. Sistnevnte er en kåring på tvers av alle studieretninger på begge campuser, basert på nominasjoner fra de fagansvarlige, og vurdering av en ekstern bransjejury.

– Jeg ble kjempeglad for å vinne prisen, det er virkelig en ære. Det betyr veldig mye for fremtiden og karrieren min.

Kriteriene for Fagskoleprisen er at studenten viser arbeid som fremstår som kreativt og nyskapende, at arbeidet kjennetegnes av god gjennomføring og teknisk utførelse. Studenten må vise arbeid av høyt nivå innenfor sitt fag, og må i tillegg ha vist frem Fagskolen Kristiania på en god måte gjennom samfunnsengasjement, praksis eller oppdrag.

–En ære å vinne Fagskoleprisen

Vinneren av Fagskoleprisen 2020 er Stina Eline Brandåstrø fra Interiørlinjen på Fagskolen Kristiania i Oslo

– Jeg ble kjempeglad for å vinne prisen, det er virkelig en ære. Det betyr veldig mye for fremtiden og karrieren min. Det bekrefter at jeg har lagt mye tid og energi i arbeidet mitt. En slik pris er en stor ting å ha med seg på CV-en, og som en del av porteføljen, jubler Stina over telefonen.

Stina ble nominert for sin besvarelse på temaoppgave 15, hvor oppgaven var å lage hotellinteriør for kulturinteresserte. I prosjektet kombinerte Stina sin interesse for interiørdesign og mote.

– Konseptet mitt handlet om hva som utfoldes når man kombinerer disse to. Jeg lot meg inspirere av en futuristisk fashion designer som lager 3D-print på klær, og en lampedesigner: to verdener som møtes og blir til et spennende uttrykk, forklarer Stina.

Gjennom flere reelle prosjekt med bransjen har Stina utmerket seg og vist frem fagskolen på et profesjonelt nivå. Stina vant også nylig en designkonkurranse med en av Europas største møbel- og interiørprodusenter HAY.

Nyskapende arbeid

I sin begrunnelse sa juryen at Stinas arbeid fremstår som faglig særdeles godt gjennomarbeidet, kreativt og nyskapende. Hun er løsningsorientert og jobber profesjonelt, både selvstendig og i gruppearbeid.

Arbeidet hennes innehar alle tekniske ferdigheter og Stina utmerker seg gjennom hele prosessen fra konseptutvikling til gjennomført oppgave. Hun har meget god innsikt i fagområdets teori og metoder, og viser fagkunnskap på svært høyt nivå.

Juryen for Fagskoleprisen 2020 bestod av Randi Hobøl, leder for design og kommunikasjon ved Fagskolen Kristiania, Peder Mittet, administrerende direktør i Publicis Groupe Norway og styremedlem i Fagskolen Kristiania, Oda Ellingsen, rådgiver i Miljødirektoratet og Thomas Sørlie Hansen, designer i Tidvis.
Juryen i år bestod av: Randi Hobøl, leder for design og kommunikasjon ved Fagskolen Kristiania, Peder Mittet, administrerende direktør i Publicis Groupe Norway og styremedlem i Fagskolen Kristiania, Oda Ellingsen, rådgiver i Miljødirektoratet og Thomas Sørlie Hansen, designer i Tidvis. .

Stina brenner for interiørdesign og har alltid vært interessert i arkitektur og interiør. En kreativ utdanning ble derfor en naturlig vei å gå. Den unge interiørspiren angrer ikke på valget om å studere på fagskolen.

– Fagskolen har vært helt fantastisk! Her er det lærere som virkelig bryr seg om deg, og din utvikling. De ønsker at vi skal lykkes. Lærerne brenner så mye for det de gjør at de bruker av fritiden sin. Jeg vil absolutt anbefale skolen til andre, sier Stina og legger til:

– Å starte på denne utdanningen er det beste valget jeg har tatt. Jeg har lært kjempemasse og fått mye god erfaring som jeg vil ta med meg videre.

Talenter å se opp for

I tillegg til Fagskoleprisen, ble det delt ut en gullspire-pris til en student eller gruppe per studieretning i Oslo og Bergen. Gullspiren er en årlig kåring av et talent eller talenter som har vist svært god faglig utvikling gjennom studietiden. Her er det de fagansvarlige som bestemmer hvem som går av med seieren.

Kriteriene for å vinne er som følger: faglig dyktighet og utvikling, samt innsats kombinert med faglig leveranse. I tillegg må man ha inspirert andre studenter gjennom sitt arbeid.

Dette er vinnerne av Gullspiren 2020

Oslo:

 • 3D og animasjon: Guro Kjensli Johansen og Frida Bogen Lauritzen
 • Design Thinking i praksis: Anette Jørgensen
 • Digital innholdsproduksjon: Isak Norum
 • Film: Sophia Aronsen, Ester Lindberg, Andrea Lyngholm, Ingrid Taylor, Fridtjof Steensgaard og Liana Nagoeva
 • Frontend-utvikling: Andreas Nguyen
 • Grafisk design: Mikaela Schiller
 • Illustrasjon: Kelly Andersen
 • Interaksjonsdesign: Eivind Pham
 • Interiør: Rebecca Nilssen
 • Musikkdesign: Kjell Inge Kamsvåg
 • Music Business: Eivind Eckhardt Kvitvik 
 • Prosjektledelse: Emilie Evjen Berg
 • Reklame og merkekommunikasjon: Herdis Høyland
 • Spillutvikling: Martin Omdahl

Bergen:

 • 3D og animasjon: Jan Vegar Stokke
 • Film: Kornel Jerandyk
 • Interiør: Christine Akerø
 • Grafisk design: Amalie Veiskov Wie
 • Digital innholdsproduksjon: Eline Langøy Brattsti
Fikk du ikke med deg Gullspiren 2020? Se opptaket fra den direktesendte sendingen her!