Arne Krumsvik iført dress på Kvadraturen

I den faglige podkasten Krumsvik & Co. inviterer rektoren spennende samfunnsaktører til diskusjon. Den viktigste inspirasjonskilden til nye temaer er ferske publikasjoner, som ofte fungerer som utgangspunktet for å invitere til en samtale. I tillegg til nye publikasjoner er det også andre temaer som står på agendaen i programmet.

– Vi snakker gjerne om hvordan forskningen kommer undervisningen til gode. Noen ganger kan en gjesteforelesning være utgangspunktet for en samtale. Derfor finner du forskere fra flere ulike universiteter og høyskoler i arkivet, forklarer Arne

Forskning + pod = sant?

Kvinne med brunt hår og grå blazer smiler til kamera
Annelise Kiønig, rektor ved Fagskolen Kristiania, er en av Arnes podkast-gjester.Foto: Ida Rydeng

Podkasten ble født da Arne ble instituttleder ved Universitet i Oslo for fire år siden. Tanken bak var at han gjerne ville finne en måte han fortsatt kunne bidra til formidling av forskningsresultater, siden det ikke er særlig realistisk å drive med egen forskning som leder i akademia.

Det er som Arne fastslår viktig med dialog om forskning og forskningsresultater, og hvordan dette kan bidra til å skape verdier og løse utfordringer i samfunnet. For Høyskolen Kristiania er nettopp forskningsformidling et stort satsningsområde. Med formater som podkast har man muligheten til å nå et større publikum, enn kanskje tradisjonell forskningsformidling oppnår.

 – Formidling av forskning er en sentral del av samfunnsoppdraget vårt, og noe jeg brenner for, sier Arne entusiastisk.

Vil du høre flere episoder?

Innblikk til inspirasjon

Arne føler seg privilegert som har hatt så mange interessante gjester med i programmet. Blant annet har professor Siri Senje, førsteamanuensis Kai Hanno Schwind og filmskaper Sven Østgaard gjestet programmet så langt. Arne synes at podkasten er en fin måte å bli kjent med sine kolleger og deres forskning på.

Mann i blå skjorte og med briller sitter ved et bord mens han smiler til kamera
Krister Vangen er en fan av mye, også Arnes podkastFoto: Jonatan Quintero

– Noe av det jeg savner mest med å være på kontoret er muligheten for å havne på lunsjbord med noen av mine gode kollegaer i fagstab. Et øyeblikks innblikk i den enkelte faglige sitt arbeid gir inspirasjon og perspektiv til mitt eget arbeid. Heldigvis har vi rektor sin podkast som sender disse «lunsjmøtene» hjem til oss på kjøkkenbordet, forteller Krister Vangen, strategisk rådgiver ved Høyskolen Kristiania.

Et øyeblikks innblikk i den enkelte faglige sitt arbeid gir inspirasjon og perspektiv til mitt eget arbeid.

Meritterte gjester

I en av de nyeste episodene får du høre om førsteamanuensis Svenn Jakobsen som tvinger studentene til å finne sin egen lyd. Selv kan han vise til en lang merittliste med filmer der han har designet det som når ørene våre. I episoden snakkes det om lyd og hva man lærer på Bachelor i lyddesign ved Westerdals Institutt for film og medier.

I den aller ferskeste episoden får du møte Liv Evjan. Hun er utdannet Art Director og er førstelelektor og programansvarlig på bachelorprogrammet Art Direction ved Westerdals institutt for kreativitet, fortelling og design. Liv arbeidet som AD i ulike reklamebyråer i en årrekke før hun begynte å undervise i 2000. Sammen med Astrid Brodtkorb har hun gitt ut boken "Kreativ Yrkesvei".

Tyven og kunstneren. Foto: Benjamin Ree | Courtesy of Sundance Institute

Hentet hjem pris fra Sundance-festivalen

Kunstneren og tyven vant pris på Sundance Film Festival 2020. Studieleder på Bachelor i lyddesign på Høyskolen Kristiania, og tre av hans tidligere studenter, har gjort lyddesignet i dokumentarfilmen.
Les mer