Mattias avbildet på Kvadraturen
Mattias Virtanen er godt i gang med bacheloroppgaven, samtidig får han jobbe praktisk som intern hos Gjensidige.Foto: Camilla Storvollen

Etter mange år i Retail møtte Mattias Virtanen et tak i sin bransje. Han tok saken i egne hender, og bestemte seg for å ta noen grep for flere muligheter i arbeidslivet. Derfor satt han seg tilbake på skolebenken som 33-åring. 

– Jeg visste at jeg likte å jobbe med det menneskelige, jeg hadde nemlig fått en smakebit fra et organisasjonsutviklingsprosjekt jeg hadde jobbet med i Retail. Når jeg fikk jobbe med oppgaver som coaching og sparring av ledere og medarbeidere trivdes jeg godt. Dette var noe jeg ville utvikle videre, og HR og personalledelse ble derfor det perfekte valget, sier han.

Mattias fikk raskt erfare at alder og erfaring fra arbeidslivet kom til nytte i studietiden. Han hadde med seg struktur og høy motivasjon inn i studiene. Dette ga gode resultater og gjorde at han kapret et veldig relevant internship.

Samarbeider med erfarne HR-folk

Rollen til Mattias som intern er å bistå HR Business Partnere i deres jobb. Han jobber tett på erfarne folk, der han bistår i deres daglige virke. I tillegg har han noen egne oppgaver som han er ansvarlig for, blant annet å gjennomføre undersøkelser og holde workshops i Gjensidige.

– Jeg liker å skape verdi for andre, altså skape mer verdi for Gjensidige og de som jobber der.

Mattias i en rød sofa
Mattias ser mange fordeler med det å ha noen år fra arbeidslivet med seg tilbake til skolebenken. Foto: Camilla Storvollen

Med et siste semester igjen og en bacheloroppgave som er godt i gang, har Mattias full timeplan. Han har jobbet hos Gjensidige siden høsten 2020. Han understreker at det fleksibiliteten i jobben som gjør at han kan sjonglere det med utdanningen.

– Jeg liker å skape verdi for andre, altså skape mer verdi for Gjensidige og de som jobber der.

– De er veldig flinke til å gi meg tid til å jobbe med eksamen når jeg har det, så det er veldig fleksibelt, forteller han.

Det er en fryd å ha Mattias med på laget, forteller Karamjit Singh, direktør for HR Business Partners hos Gjensidige. ­

– Han kommer inn med oppdatert kompetanse på HR faget, noe som gjør at begge parter lærer. Han får innsyn i våre HR prosesser og får være med å påvirke disse, samtidig som vi lærer og blir oppdatert på nyere forskning innenfor HR feltet. 

Noe du lurer på?

Våre studentambassadører kan svare deg på nesten alt.

Få gratis studieveiledning på nett!

Relevant fra dag én

– I bokhylla på HR-kontoret hos Gjensidige så jeg igjen pensumbøkene mine, det var veldig artig å se! Jeg merker at det vi har lært på studiet er superrelevant i arbeidslivet. Første oppgave jeg fikk var som tatt ut fra pensum.

 Den ivrige studenten forteller at han får satt teori ut i praksis, og at uten den forkunnskapen ville han nok vært veldig forvirret når han startet i jobben hos Gjensidige.

Hans mål er å til slutt å jobbe som HR Business Partner selv, men før den tid vil han skaffe seg bred erfaring i bransjen. Han sikter seg først inn på Master i strategisk HR fra høsten 2021, og vil fortsette med internship ved siden av studiene. 

Hvordan får jeg internship?

 Mattias har flere tips til deg som skal søke internship. Først om fremst trekker han frem karrieresenteret ved høyskolen, som han anbefaler alle studenter å snakke med.

– De som jobber på Karrieresenteret kommer fra rekrutteringsbransjen, så de vet hva de driver med! De har virkelig hjulpet meg. Jeg gikk fra å skrive en søknad jeg selv var fornøyd med, til en søknad som virkelig traff arbeidsgiver.

Han sier også at man ikke skal vær redd for å sende ut søknader tidlig i studiene.

– Du lærer også mye av å jobbe med å skrive søknader. Jeg skulle ønske jeg startet enda tidligere. Et relevant internship er gull verdt i karrieren videre, avslutter han.

HR og personalledelse

Hvordan skape gode arbeidsplasser der mennesker er engasjerte i jobben sin? Dette studiet er starten på en spennende karriere for deg som vil jobbe med HR og ledelse.
Les mer på studiesiden!