Cedric står foran en Huawei-logo i deres lokaler. Han er iført dress og nøkkelkort rundt halsen.

Navn: Cedric Hauge (25)
Studerte: Markedsføring og salgsledelse
Jobber som: App Partnership & Development Manager hos Huawei

– Jeg var på mitt første intervju til en helt annen stilling i selskapet for to år siden. Den fikk jeg ikke, men jeg holdt likevel kontakten med dem.

Den tidligere markedsføring og salgsledelse-studenten ga seg ikke, og det dukket opp en ny mulighet. Etter fire tøffe intervjurunder var jobben hans.

– Jeg kastet meg ut i utfordringene og måtte satse på at min kompetanse og det jeg hadde lært på studiet ville imponere. Det lønnet seg, sier han.

Jobber med 5G og kunstig intelligens

Huawei er et ungt og dynamisk selskap, noe Hauge synes det er motiverende å få ta del i.

– Det å være en del av et miljø som hele tiden er i forandring er givende. Jeg jobber sammen med seks andre forretningsutviklere og er en del av en ny og spennende strategisk satsning for selskapet.

Hauge har også en stor interesse for utvikling av fremtidens teknologi.

– Huawei er ledende innenfor blant annet 5G og kunstig intelligens. Denne interessen for teknologi har hele tiden vært til stede hos meg, og jeg føler meg privilegert å få være en del av det. Spesielt siden dette er et globalt selskap, og vi ikke har så mange store internasjonale tech-selskaper i Norge.

Tar med seg erfaringer fra studietiden

En del av jobben til Hauge er å fremme Huaweis mest populære apper og tjenester i Norge. Dette arbeidet gjør at han hele tiden utvikler seg, og lærer nye ting.

– Jeg jobber på tvers av vertikaler, og får til og med norske apper til å vokse i utlandet. Jeg har fått over 30 store tjenester i Norge til å bli med på vår reise i AppGallery. En del av jobben er å skape de gode brukeropplevelsene, sier han.

fire studenter sitter i en vinduskarm.

5 tips til deg som vil ha relevant jobb ved siden av studiene

Hauge forteller om en studietid som har rustet ham for jobben som App Partnership & Development Manager.  

–  Noe av det viktigste jeg tar med meg er å se løsninger og jobbe strukturert. De praktiske prosjektene gjennom studietiden har hjulpet meg til å få et skarpere og mer reflektert blikk på mine egne arbeidsprosesser.

Han mener det er flere gode argumenter for å velge å studere på Høyskolen Kristiania.

– Oppfølging og kontakt er viktige stikkord. Klassene var små, tette og kontaktsøkende. Dette gav aktive forelesninger med tette bånd til foreleser, klassekamerater og arbeidsliv.

Cedrics tips til å kapre drømmejobben

Hauge var i kontakt med Karrieresenteret tidlig i studieløpet sitt for å få hjelp til utforming av CV og søknad. Det hjalp ham i jobbsøkingen.

– Det er viktig å lage skreddersydde søknader og CV til hver enkelt jobb. Dette viser motivasjon og entusiasme for stillingen og at du faktisk har lest selve stillingsannonsen, understreker han.

Har du fire tips til våre studenter på veien mot drømmejobben?

– Ja, det har jeg:

  1. Finn dine interesseområder og test dem ut.
  2. Skaff deg en deltidsjobb tidlig i studieløpet og få erfaring fra arbeidslivet
  3. Forbered deg godt til intervjuer og skreddersy både CV og søknad til hver jobbprosess
  4. Bli kjent med folk og bygg nettverk!
to personer sitter foran en PC-skjerm og smiler.

Vil du også ha hjelp til å kickstarte karrieren i studietiden?

Da bør du ta kontakt med Karrieresenteret. Dette er et tilbud for både nåværende og tidligere studenter. Her får du råd om hvordan du får relevant praksis, tips til å bli en god arbeidssøker og kurs til deg som vil starte egen virksomhet.
Ta kontakt med Karrieresenteret!