Kamilla Kolvig i blå genser og blondt hår i prinsens gate i Oslo, omgitt av høye, gamle bygninger på hver side.
Kamilla har allerede studert flere retninger innen helse. Nå vil hun jobbe med fremtidens folkehelseutfordringer.Foto: Haakon Dueland

Med en allerede imponerende ryggsekk bestående av både Bachelor i markedsføring, ernæring, personlig trener og kostholdsveileder følte Kamilla Kolvig på kallet til å ta det et steg videre.

– Jeg valgte å studere folkehelse for å kunne hjelpe større folkegrupper og nå ut til flere mennesker, forteller Kamilla.

– Det finnes flere lignende mastergrader, men Kristiania skiller seg ut fordi den inneholder en stor grad av praksis hvor man får dratt ut i arbeidslivet

– Mange av helseproblemene samfunnet står ovenfor i dag rammer flere mennesker. Overvekt og fedme, migrasjonshelse og det at vi nå blir eldre og skal jobbe lengre er utfordringer som krever en mer overordnet løsning, fortsetter hun.

Master i anvendt folkehelsevitenskap er et nytt studium på Kristiania i 2020, og etter å ha oppdaget den nye mastergraden og ha lest programbeskrivelsen var hun ikke i tvil om hva hun skulle gjøre.

– Jeg kjente at dette ropte mitt navn, forteller Kamilla.

– Det finnes flere lignende mastergrader, men Kristiania skiller seg ut fordi den inneholder en stor grad av praksis hvor man får dratt ut i arbeidslivet, sier hun.

Den gunstige skolen

Kamilla har studert på Kristiania tidligere, og er allerede godt kjent med skolen. 

– Det er veldig mye gunstig med skolen. Gode forelesere, godt fagmiljø, mindre klasser som gir bedre oppfølging. I tillegg har skolen en ekstremt herlig beliggenhet, og gode digitale løsninger. Som jo har vist seg svært nyttig i år, forteller hun.

– Jeg liker meg rett og slett veldig godt her. Man føler seg ivaretatt som student.

Kamilla forteller om dagsaktuelle forelesninger som er knyttet opp til ting som skjer i nuet. 

– Når man studerer anvendt folkehelse er det ikke til å legge skjul på at en global pandemi er svært aktuelt opp mot studiet. Vi tar blant annet for oss langtidseffektene av koronapandemien, men også andre dagsaktuelle temaer som er knyttet opp til det faglige, forteller hun.

Kamilla forteller samtidig om et veldig godt klassemiljø, hvor både de faglige og hverdagslige samtalene har gjort at de har blitt svært godt kjent med hverandre.

Kamilla_Kolvig_folkehelse.jpg
Kamilla ønsker å jobbe med arbeidshelse, fordi vi jobber stadig lengre en før.Foto: Haakon Dueland

Dialogen med foreleserne er også av beste sort, i følge henne selv.

– Det er lav terskel for å ta kontakt med foreleserne. Man får alltid god hjelp og svar på det man lurer på, eller hjelp til å finne svarene på egenhånd. I tillegg har foreleserne god arbeidserfaring i ryggen som de anvender i undervisningen, forteller hun.

– I tillegg har vi mange gode eksterne forelesere og foredragsholdere knyttet opp til studiet. Vi har blant annet hatt kommuneleger og representanter fra Folkehelseinstituttet.

Hjerte for folkehelsen

Etter ferdig utdanning sier Kamilla at det er mange forskjellige interessefelt som hun kunne tenke seg å jobbe med. Men særlig et skiller seg ut.

– Vi blir eldre, og skal jobbe mye lengre. Jeg vil bidra til at vi kan få god arbeidshelse, men også etter arbeidslivet og at så mange som mulig kan få så mange gode leveår som mulig. Det er ofte bare små grep som trengs, avslutter hun.

Foto av to legestudenter i frakker som leser i bok sammen,

Anvendt folkehelsevitenskap

Ønsker du å lære om hvordan fremme befolkningens helse, trivsel og sosiale forhold? Med en master i anvendt folkehelsevitenskap får du den nødvendige kunnskapen for en karriere innen folkehelse.
Les mer