Oliver står ute på gangfeltet utenfor kontorlokalene til Amesto. Han har et kamera i hånden og ser i kamera.
Oliver Nicholls utenfor kontorlokalene til Amesto.

 Det hjelper ikke kun på økonomien, det jeg gjør på jobb er veldig relevant for både skole og arbeidslivet senere.   

Det tok ikke lang tid fra Oliver startet på filmstudiet hos Kristiania i Bergen i august, til han hadde sikret seg fast deltidsjobb som videograf hos Amesto Account House. Det at jobben går hånd i hånd med studiene er noe Oliver setter stor pris på, det gjør det også lettere å kombinere skole og jobb. 

– Dette er utrolig positivt, både for læringen sin del og mulighetene senere i livet. Det å ha en relevant jobb på CV-en allerede så tidlig er viktig djeg kan vise til en bredere kompetanse og erfaringsbank til fremtidige arbeidsgivere. I tillegg hjelper både jobben og skolen meg til å bygge et større profesjonelt nettverk, sier Oliver.  

Oliver står ute på gaten og holder kamera opp mot ansiktet mens han tar bilde.
Oliver har alltid interessert seg for film og har ofte med seg kameraet sitt.

Som videograf er jobben til Oliver å lage videoer og innhold for sosiale medier og klienter for Amesto. Han trives veldig godt med arbeidsoppgavene og liker ansvaret det medfører.  

– Det er kult å få jobbe med det jeg allerede brenner for. Jeg føler dette er et steg i riktig retning, spesielt når jeg får muligheten til å ha så mye av ansvaret selv, sier han.

Studentambassadør ved vinduet som holder opp telefonen og smiler.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne

– En sterk ressurs for oss 

 Det kan så klart være utfordrende å ha en jobb ved siden av studiene, men siden jobben jeg gjør er relevant for studiene gir det meg bare enda mer motivasjon. I tillegg har jeg fleksibel arbeidstid og kan legge opp arbeidshverdagen litt etter hvor mye jeg har å gjøre på skolen. Det varierer veldig fra uke til uke hvor mange timer jeg jobber, det kan være alt mellom 5 til 25 timer, forteller han.   

– Det viktigste er at man er strukturert og komfortabel med å ha mange baller i luften samtidig. Det er mye å gjøre på samme tid, konstaterer Nicholls.

Markedskoordinator i Amesto, Karoline Bratland, ser på Oliver som en sterk ressurs for selskapet selv om han fortsatt er under utdanning. 

– Oliver er en sterk ressurs for oss, da han har gode egenskaper som egner seg for stillingen. Kunnskapen han har tilegnet seg er svært relevant for jobben som utføres, og i tillegg ser vi på det som verdifullt for ham og Amesto at han får testet ut teori i praksis, forteller Bratland.

En dame fra karrieresenteret sitter med øreklokker og mikrofon foran en pc-skjerm for å hjelpe studenter.

Trenger du råd og veiledning?

Vi ser absolutt på det som en fordel at man har relevant jobb samtidig som man studerer. Man viser mye av seg selv med at man kan håndtere både jobb og skole, og ikke minst at man får mye erfaring og tillit gjennom arbeidsoppgavene. I tillegg gir dette studenten muligheten til å utforske og finne ut hvordan og hva en vil jobbe med i fremtiden, sier hun.

Kristiania har gitt meg en mer profesjonell tilnærming. Jeg har fått en bedre forståelse av filmproduksjon i sin helhet fra start til slutt. 

Godt fornøyd med studiet  

Selv etter så kort tid som filmstudent har Oliver allerede tatt med seg flere ting fra undervisningen og inn i jobben. Han trekker frem at prøving og feiling er en god måte å lære på.  

– Jeg er veldig fornøyd og imponert over kvaliteten på studiet og foreleserne våre. Det er en veldig praktisk rettet utdanning og jeg har lært mye om forskjellige ting som jeg ikke en gang hadde tenkt over før jeg startet på filmstudiet. Kristiania har gitt meg en mer profesjonell tilnærming. Jeg har fått en bedre forståelse av filmproduksjon i sin helhet fra start til slutt, forteller Oliver. 

Når den toårige fagskoleutdanningen hos Kristiania i Bergen er over, håper Oliver å studere videre i utlandet, nærmere bestemt England.   

Han anbefaler alle å lete etter relevante jobber i studietiden.

– Det gjør arbeidet i seg selv mye morsommere, i tillegg til at man blir veldig engasjert i det man driver med, avslutter Oliver.

Info om filmlinja + jobbrelatert

 • Nærbilde av et videokamera som filmer.

  Film på Fagskolen Kristiania

  Fagskolestudiet i Film gir deg verktøyene, kunnskapen og grunnlaget du trenger for å ta steget inn i filmbransjen.
  Les mer
 • To stykker fra Karrieresenteret sitter å ser sammen på en macbook. De smiler.

  Kapret relevant jobb under studietiden

  Fant jobben via Karrieresenteret sine nettsider.
  Les mer