Foto utendørs av student på bachelor i anvendt psykologi,Synne Kristensen
– Du har mange muligheter etter en bachelor i anvendt psykologi, forteller Synne Kristensen.Foto: Camilla Storvollen

Da Synne var ferdig med videregående var hun i tenkeboksen på hvilken retning hun skulle gå videre. Mange av vennene tok et friår for å dra på backpacking, og hun kjente selv på lysten til å oppleve noe annet.

– Jeg ville gjerne reise, men ikke uten et formål. Så da undersøkte jeg mulighetene for å jobbe frivillig, og endte med å jobbe på et barnehjem i Ghana i en måned.

Foto av Synne Kristensen
Synne Kristensen trives godt på bachelorstudiet i anvendt psykologi.Foto: Camilla Storvollen

Det var en sterk opplevelse som satte livet og tilværelsen i perspektiv. Etter reisen til Ghana tok hun et årsstudium i interkulturell kommunikasjon, for å få enda mer kunnskap og forståelse for kommunikasjon i et internasjonalt perspektiv.

Hun ble enda sikrere på at hun ville jobbe med mennesker, og da hun hørte om det nye bachelorstudiet i anvendt psykologi som skulle starte opp ved Kristiania, var valget enkelt.

– Jeg tenkte at denne muligheten må jeg bare gripe, så jeg søkte nesten med en gang.

Foreleserne har bakgrunn i alt fra forskning og kognitiv psykologi til klinisk psykologi. Felles for dem er at de er veldig gode på sitt fagområde, og de er gode på å formidle kunnskapen.

Hun kom inn og startet i det første kullet på anvendt psykologi noensinne. Og det trives hun med. Hun forteller at foreleserne har veldig forskjellig bakgrunn og at de er gode på sitt fagområde.

– Foreleserne har bakgrunn i alt fra forskning og kognitiv psykologi til klinisk psykologi. Felles for dem er at de er veldig gode på sitt fagområde, og de er gode på å formidle kunnskapen.

Valgte praksis

Nå er hun halvveis i bachelorstudiet. Da hun skulle velge mellom praksis og andre valgemner, ba hun om råd fra Karrieresenteret.

– Jeg spurte om hva som ville passe meg best, og landet på at praksis var det riktige for meg.

I januar begynner hun med praksisperioden, som varer i 20 uker. Da skal hun jobbe to dager i uken i Someday Business, som driver med Software Development.

– Det blir veldig spennende. De er opptatt av hvordan mennesker er på arbeidsplassen, at de ser frem til jobb og har en meningsfylt arbeidsplass. De har ingen med ren psykologibakgrunn, men en av de ansatte har bakgrunn fra organisasjonspsykologi, forteller hun.

Foto av Synne Kristensen, student på bachelor i anvendt psykologi.
Synne gleder seg til hun begynner i praksis i Someday Business på nyåret.Foto: Camilla Storvollen

Kunnskap om psykologi trengs overalt

Synne forteller at bachelorstudiet gir mange muligheter, fordi kunnskap om psykologi er noe mange etterspør.

– Vi har veldig mange muligheter etter bacheloren. Vi kan jobbe med pedagogikk, HR, på institusjoner som sykehus eller barnevern, for å nevne noe. Det trengs egentlig psykologikunnskap på alle arbeidsplasser, mener Synne.

Vi har veldig mange muligheter etter bacheloren. Det trengs egentlig psykologikunnskap på alle arbeidsplasser.

Hun forteller at de hun studerer med har lyst til å jobbe med mye forskjellig. Noen vil også gå videre med en master og forskning.

– Vi har mange valgemner gjennom studiet og kan velge alt fra beslutningspsykologi, positiv psykologi og livskvalitet til kulturell psykologi og østlig psykologi, som mindfulness.

Selv har hun lyst til å jobbe med livskvalitet på arbeidsplassen.

– Jeg har lyst til å ta valgemner innen positiv psykologi og livskvalitet. Det er kunnskap mange virksomheter trenger og er relevant for meg som vil jobbe med HR og livskvalitet på arbeidsplassen.

Foto av student på bachelor i anvendt psykologi, Synne Kristensen utendørs
Synne Kristensen vil jobbe med livskvalitet på arbeidsplassen.Foto: Camilla Storvollen

Psykisk helse vil alltid være aktuelt

I dag er det mange som sliter psykisk. Synne mener det er viktig at det åpnes opp rundt dette.

– Det går i riktig retning, flere er åpne og snakker om det som er vanskelig. Men vi er enda ikke i mål, og vi trenger gode forbilder som står frem med det de sliter med.

En gruppe studenter sitter rundt et bord. En mann i rosa hettegenser er i fokus.

Synes du psykologi er spennende?

Det at det utdannes mennesker som kan bruke psykologifaget i så mange forskjellige sammenhenger kan bidra til at folk får det bedre.

– Jeg synes det er fint at studiet legger opp til at man kan jobbe med så mye forskjellig, og kunnskap om den menneskelige psyken vil alltid være aktuell.

Synne kunne tenke seg å fordype seg enda mer i faget, og ser for seg å ta en master, når bacheloren er levert.

– Jeg kunne tenke meg å ta master innen organisasjonspsykologi og ledelse, sier hun.

Tre studenter som sitter i en trapp og prater

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

Book en gratis og uforpliktende veiledningssamtale! Her vil du kunne snakke med en av våre dyktige studentambassadører. De er studenter selv, og har god kjennskap til våre studier, opptaksprosessen, frister og det å være student hos oss.
Snakk med en student!