Zlatko Vuletic i Prinsens Gate i Oslo foran Campus Kvadraturen. Mann iført skjorte og slips smiler til kamera.
Zlatko Vuletic hadde bare gått ett år på Bachelor i hotelledelse da han landet jobben som hotellsjef.Foto: Haakon Dueland

Allerede som barn reiste Zlatko Vuletic (29) rundt omkring i hele verden. Det ble mange hotellbesøk som gjorde inntrykk gjennom oppveksten, og han bestemte seg tidlig for å følge drømmen om å bli hotellsjef.

Hotelledelsestudent Zlatko iført blå dressjakke, skjorte og slips. Han står foran Høyskolen Kristiania campus kvadraturen i Oslo.
Som hotellsjef bruker han mye av teorien han har lært på skolen i viktige forretningsbeslutninger for hotellet.Foto: Haakon Dueland

Ikke lenge etter han startet på Bachelor i hotelledelse viste det seg at drømmen var like rundt hjørnet. Etter å ha fullført ett år av utdanningen landet han drømmejobben som hotellsjef på Hankø Hotell & Spa i Fredrikstad.

– Jeg har jobbet hardt for å oppnå drømmen. Det har alltid vært i min natur å ta vare på andre, og jeg har alltid likt hotellopplevelser. Og nå har jeg fått drømmejobben, forteller Zlatko.

Jeg valgte Kristiania både fordi det ga meg fleksibilitet i studiehverdagen, og fordi skolen har gode kontakter i bransjen som kunne gi meg et godt grunnlag for karrieren min.

Hverdagskabal

29-åringen fra Oslo studerer både hotelledelse og HR og personalledelse ved Kristiania. Med jobben som hotellsjef på toppen av det hele er det ingen tvil om at det kan være krevende å få nok timer i løpet av døgnet.

Men den nybakte hotellsjefen ser ut til å ha funnet løsningen på kabalen.

– Jeg valgte Kristiania både fordi det ga meg fleksibilitet i studiehverdagen, og fordi skolen har gode kontakter i bransjen som kunne gi meg et godt grunnlag for karrieren, sier studenten. 

– Det kan være utfordrende å få til å gå opp, men med klare prioriteringer og god organisering av hverdagen så går det fint. Jeg er sikker på at alle klarer det om de virkelig vil, fortsetter han.

Teori satt i praksis

I jobben som hotellsjef har Zlatko allerede fått benyttet seg av kunnskapen han har tilegnet seg via bachelorprogrammet. Og pensumbøkene står i bokhylla klar til bruk.

– Som hotellsjef har jeg fått godt utbytte av teorien vi har lært på skolen. Det har vært veldig nyttig å legge til grunn for å utvikle organisasjons- og lederegenskapene mine, og for å utvikle teft for gode ideer og forretningsmuligheter, sier Zlatko.

Foto av Petter Kristiansen og en kvinne som snakker sammen.

Petter er hotellsjef på Stordalen-hotell

– Jeg bruker mye av det i forretningsbeslutninger, og jeg bruker gjerne pensumbøkene når jeg legger strategier, fortsetter han.

Han er opptatt av personlig utvikling, og tilegner seg kunnskap for å stadig bli bedre rustet i det han elsker å gjøre. Og han har ikke tenkt å gi seg med studiene selv om drømmen allerede er i boks.

– Jeg er i en perfekt situasjon, hvor jeg får satt teori i praksis for å skape gode opplevelser for både gjester og ansatte. Derfor ser jeg for meg allerede nå at jeg kommer til å bygge på med en master etterhvert. Man kan alltid bli bedre, avslutter han.