Petter og en ansatt bak baren på hotellet.

– Å bli hotelldirektør var en stor drøm som kom litt raskere enn jeg hadde trodd. Hotellbransjen er en bransje der man kan jobbe seg oppover, men nå må man ha et studium i grunn for å bli en leder. Jeg anbefaler alle å ha en bachelorgrad for å kunne klatre dit man selv ønsker, sier Petter.

Få et innblikk i hotellhverdagen til Petter

Da Petter studerte hotelledelse på Høyskolen Kristiania var ikke dagens praksisordning en del av utdanningen. Det løste han med å lære av de gode foreleserne på studiet og jobbe deltid i hotellbransjen, noe som gav ham erfaringer han har tatt med seg inn i lederrollen. Nå har han åpnet for jobbmuligheter på hotellet for studenter fra skolen han selv gikk på.

– Vi har studenter fra høyskolen både i deltidsstillinger og i praksis her. Det er veldig gøy å se at de har en helt annen forståelse for faget med en gang de har vært ute i praksis, sier Petter.

Han har vært med fra starten av Xpress-historien. Det å selv ha jobbet i resepsjon og med salg, gjør det enklere for han å være en god leder for hotellets ansatte. Han jobber spesielt målrettet mot å lage et godt arbeidsmiljø og finner mye motivasjon i at alle rundt ham har det bra på jobb.

Studievalget var enkelt

Valget om å studere hotelledelse på Høyskolen Kristiania var lett for Petter. Tilbudet og spesialiseringsmulighetene var unike, og han likte den praktiske måten tilnærmingen til faget og yrket. Særlig muligheten til å studere Revenue Management gav ham et fortrinn på veien ut i arbeidslivet. I dag jobber han fortsatt sammen med flere av kompisene fra studietiden.