Studentene i prosjektledelse Birgit Berg, Sondre Blikberg , Ingrid Aakre, og Silje Bjerknes har laget julegaveaksjon med Stiftelsen Sykehus. Her poserer de med juletre med gaver under og en roll-up med informasjon om prosjektet.
Prosjektgruppen bak julegaveaksjonen. Fra venstre: Birgit Berg, Sondre Blikberg, Ingrid Aakre og Silje BjerknesFoto: Morgane Fauconnier

Birgit Berg og Ingrid Aakre, er to av studentene som står bak julegaveaksjonen. De ønsket å bidra til et veldedig formål, og fattet fort interesse for Stiftelsen Sykehusbarna og arbeidet de gjør for barn og unge, som står i en sårbar situasjon. 

Foto av kvinne med aksjonsplakat og juletre.
Pengene som Birgit Berg og medstudentene samler inn skal brukes til å glede barn og unge på 26 sykehus i hele Norge. Foto: Morgane Fauconnier

– Vi ønsket å velge et prosjekt som var givende for oss og for andre. Skolen gav oss frie tøyler til å jobbe med en ekstern aktør, og Stiftelsen Sykehusbarn var kjempegira og positiv til prosjektet, sier Ingrid.

På grunn av smittevern har vi valgt å fokusere på en digital aksjon.

Digital innsamlingsaksjon 

Gjennom årsstudiet i Prosjektledelse skal studentene få erfaring med å planlegge og gjennomføre et prosjekt fra start til slutt. Ingrid, Birgit og medstudentene Sondre Blikberg og Silje Bjerknes, har jobbet med julegaveaksjonen siden starten av semesteret. Prosjektgruppen har måttet navigere seg rundt en del hindre knyttet til koronasituasjonen og tilpasset seg begrensningene dette har medført. 

– Den originale planen var å ha et fysisk arrangement på skolen med gaveinnsamling, julemusikk og gløgg i slutten av november. Men på grunn av smittevern har vi valgt å fokusere på en digital aksjon istedenfor, forklarer Birgit.  

 Vi har vært i tett dialog med Stiftelsen Sykehusbarn, som har kommet opp med en alternativ løsning. De har opprettet en vippskonto som folk kan donere penger til, tilføyer Ingrid. 

Oppfordrer studenter og ansatte til å bidra 

Pengene som blir samlet inn skal brukes til å glede barn og unge på 26 sykehus i hele Norge. Ifølge prosjektgruppen har strenge smitteverntiltak på sykehusene redusert trivselstilbudene. Behovet er derfor stort for utstyr til individuell aktivitet, lek og moro, samt premier til avledning og motivasjon.

– Donasjonene går til mye mer enn bare julegaver, det finansierer også ulike aktiviteter og arrangementer for barna gjennom året, sier Ingrid fornøyd.  

Birgit og Ingrid oppfordrer både studenter og ansatte ved Kristiania til å bidra, og håper så mange som mulig vil engasjere seg og støtte innsamlingen 

 – Vi ønsker på ingen måte å ruinere studentene, men dette går til en god sak. Alle bidrag, små som store, hjelper. Vi håper så mange som mulig vil bidra til å gi barn og unge i en vanskelig situasjon et lyspunkt i jula, avslutter Ingrid.  

Alle som ønsker å bidra til julegaveaksjonen kan Vippse et valgfritt beløp til 523571. Innsamlingsperioden varer til og med 03. desember. Du kan finne mer informasjon om prosjektet på julegaveaksjonens Facebook-side

content card