HR student Vilde står på fotgjengerfelt på Grünerløkka. Jente med mørk høstjakke, skjerf og blondt hår smiler.
Etter to år i Forsvaret bestemte Vilde seg for å studere. Hun har alltid visst at hun ville jobbe med mennesker.Foto: Haakon Dueland

Vilde Sofie Østrem Kristiansen (21) fra Lillehammer hadde fullført to år i Forsvaret og var klar for å studere. Etter å ha tatt Kristianias "Hva skal jeg bli?"-quiz fant hun noe som fanget interessen.

HR student Vilde på benk i Olaf Ryes plass. Jenta har på mørk høstjakke, rutete skjerf og har blondt hår.
En stor motivasjonsfaktor for Vilde er å være i stand til å bidra til trivsel på arbeidsplassen etter endt utdanning.Foto: Haakon Dueland

– Jeg fant frem til HR-fagene og ble veldig nysgjerrig på hva det innebar, forteller Vilde.

Hun hadde allerede hørt om Kristiania fra venner og kolleger i Forsvaret som var tidligere studenter.

– De skrøt veldig mye av skolen. Særlig at det var mindre klasser enn man får på andre skoler, og at det var lettere å få faglig oppfølging fra faglærere, minnes hun.

Det var viktig for meg å få mennesket og psykologien inn i studiet, og ikke bare den administrative delen av HR-faget.

Den kreative tilnærmingen til HR

Vilde bestemte seg for å studere Bachelor i HR, organisasjonspsykologi og ledelse. Det var psykologifagene som fristet aller mest.

– Det var viktig for meg å få mennesket og psykologien inn i studieløpet, og ikke bare den administrative delen av HR-faget. Det er veldig interessant å lære om hvordan man fungerer som menneske og hvordan verden påvirker oss, forklarer hun.

For noen kan kanskje HR høres litt tørt og kjedelig ut, men Vilde kan fortelle at det er det ikke.

– Man tilegner seg så mye god kunnskap, som igjen gjør at man kan være en person som mennesker kan støtte seg på og betro seg til. Det er en stor motivasjonsfaktor for både meg og mange av mine medstudenter, sier hun.

– HR, organisasjonspsykologi og ledelse skiller seg nok mest i fra de andre HR-retningene. Man får en mer kreativ tilnærming til HR-faget, fortsetter hun.

Mange muligheter

Vilde mener bestemt at studiet treffer godt på det man lærer, og er overbevist om at hun kommer til å få bruk for alt når hun skal videre ut i jobb. 

– Jo mer man lærer, desto mer klarer man å sette sammen fagene til en helhetlig form for kunnskap. Arbeidsmiljø er enormt viktig for en bedrift, da er det spennende å lære hvordan man kan bidra til å skape et best mulig et, forteller Vilde.

Jeg har ikke lyst til å jobbe med noe annet. Å vite at noen setter pris på den jobben jeg gjør, og å kunne bidra til at folk kan trives og glede seg til å gå på jobb.

Studiet er praksisnært og gir muligheter for ekstern praksis i løpet av studietiden. HR-faget gir også gode arbeidsmuligheter etter endt bachelorgrad.

– Alle trenger denne type kompetanse. Man har mulighet til å jobbe i nesten hvilken som helst organisasjon eller bransje, konkluderer Vilde.

Og viktigst av alt er mennesket.

– Jeg har ikke lyst til å jobbe med noe annet. Å vite at noen setter pris på den jobben jeg gjør, og å kunne bidra til at folk kan trives og glede seg til å gå på jobb. Det er det jeg har lyst til, avslutter hun.

Fire studenter står i trappene på Fjerdingen

HR, organisasjonspsykologi og ledelse

Denne HR-utdanningen er både praktisk og forskningsbasert. Studiet vil gi deg verktøy til å utvikle organisasjoner, grupper og enkeltindivider.
Les mer