Kvinnelig student Synne Schou foran Høyskolen Kristiania sitt gule bygg i kvadraturen. Jente med mørkblondt hår, grønn topp og sort overdel.
Synne mener masteren vil gi henne den faglige tyngden hun trenger for å være attraktiv på arbeidsmarkedet.Foto: Haakon Dueland

Etter Synne Schou (24) hadde fullført bachelorgraden i økonomi og ledelse, savnet hun mer faglig tyngde og en arena hvor hun kunne jobbe kreativt med andre mennesker.

– Vi hadde veldig mye økonomi. Bachelorstudiet var generelt sett veldig teoretisk og føltes litt for "grunnleggende", og jeg kjente at jeg ville prøve meg på noe jeg ikke kunne så mye om fra før, men hadde lyst å lære mer om, forteller Synne.

Innovasjonsstudent Synne Schou inne i Høyskolen Kristiania sine lokaler i kvadraturen. Jente med mørkblondt hår, sort overdel og grønn topp.
Synne har allerede bestemt seg for at innovasjonsledelse er noe hun ønsker å jobbe med.Foto: Haakon Dueland

24-åringen fra Bjørkelangen tok derfor et steg ut av komfortsonen og søkte seg inn på Master i innovasjonsledelse. Det har hun ikke angret på.

– Jeg er veldig positivt overrasket! Vi er en liten klasse, og har et veldig kreativt miljø. Vi sitter gjerne i sofaen for oss selv og deler tanker og ideer mellom oss. Det er veldig inspirerende og gøy, forteller hun engasjert.

Den største kakebiten

Det kom kanskje ikke som noen overraskelse på Synne at faglærerne tenker utenfor boksen når de legger opp undervisningen. Like fult er hun imponert over opplegget hun og medstudentene får servert.

– Foreleserne har gjort det veldig bra i den digitale undervisningen. De har et effektivt og nyttig opplegg på Zoom, og ser alltid muligheter i stedet for begrensninger på de digitale læringsplatformene, skryter hun.

Dette er en bransje som opplever stor utvikling og mye digitalisering, og jeg er overbevist om at masterprogrammet gjør at vi stiller sterkt i den konkurransen vi ser i bransjen nå.

Synne er spesielt fornøyd med kunnskapen og erfaringen faglærerne stiller med som forelesere i undervisningen.

– De bruker mye av sin egen erfaring fra bransjen og deler denne med oss. Når det er så mye penger i omløp i næringslivet, så er det både gøy og nyttig å få førstehåndskunnskap om hvordan man skal ta "den største kakebiten", sier Synne og ler.

– Dette er en bransje som opplever stor utvikling og mye digitalisering, og jeg er overbevist om at masterprogrammet gjør at vi stiller sterkt i den konkurransen vi ser i bransjen nå, avslutter hun.

To menn står inntil et bord og jobber foran en PC

Innovasjonsledelse

Vil du lede innovasjonsprosesser og jobbe med kommersiell innovasjon? Dette studiet forbereder deg på å tre inn i et fagfelt flere bransjer skriker etter.
Les mer