To menn står ved en gammel fabrikkbygning med grafitti.
Morten Moen (t.v.) og Hans Gunnar Brekke har i en årrekke jobbet målrettet mot å få en norsk høyskole på Rookies-listen. Foto: Fartein Rudjord

 Vi er et ungt studium som bare har eksistert i fire årDette er veldig bra PR for oss. Til neste år satser vi på å klatre videre oppover på denne lista, sier førsteamanuensis Morten Moen ved Westerdals institutt for film og medier. 

Kåringen er gjort av verdenskjente The Rookies, som er et nettsted i Australia som handler om studenter i fagene 3D, spilldesign og VFX. Og det er våre studenter på Bachelor i Visual Effects som er vurdert.  

– Studenter sender inn arbeider som kan bli bedømt og de har årlige konkurranser i forskjellige kategorier. Basert på kvaliteten på portfolioene som sendes inn rangerer The Rookies også skoler innen disse feltene, sier Morten.  

– Hvem er leserne av nettstedet The Rookies? 

– The Rookies er først og fremst for studenter innen disse fagene der de får vist seg frem. Men nettstedet brukes også av profesjonelle i bransjen for å se hva som rører seg blant de unge og for rekruttering, sier Moen. 

Nettstedet brukes også av profesjonelle i bransjen for å se hva som rører seg blant de unge og for rekruttering.

I mai kom nyheten om at dette bachelorprogrammet ved Høyskolen Kristiania etter en omfattende søknadsprosess var sertifisert som en av de beste studiene innen VFX på internasjonalt nivå. 

Foto av fem menn som alle følger med på tre skjermer. På skjermene er det full jobbing med VFX.

Første norske høyskole på Rookies-listen

Vårt VFX-studium på topp i verden

Studieprogramleder er førsteamanuensis Hans Gunnar Brekke. Han er stolt over studentenes prestasjoner. 

 – I år var skolerangeringen basert på over 4000 studentarbeider fra hele verden. Det at vi lander på en 12. plass sier noe om det høye nivået her på VFX-linjen på Westerdals. Studentene er på veldig kort tid blitt ettertraktet i bransjen både her hjemme og internasjonalt.   

Studentene er på veldig kort tid blitt ettertraktet i bransjen både her hjemme og internasjonalt.  

– Tror du dette kan føre til at vi får flere internasjonale studenter til linja? 

– Rookies-rangeringen gjør oss helt klart mer attraktive og gir oss større eksponering mot utlandet. Målet er at vi innen få år mottar opptaksprøver fra internasjonale studenter.  

– Hvordan feires denne seieren i disse koronatider?

– Studentene fortjener en feiring for alt det harde arbeidet de legger ned, så vi planlegger en pizzakveld. Men det er hemmelig. Det skal være en overraskelse, sier Brekke. 

Her kan dere se hvordan gjengen bygger virtuelle kulisser. 

To lærere underviser to studenter i VFX.
Bachelor i Visual Effects ble startet opp for bare fire år siden. Morten Moen (bak t.v.) og Hans Gunnar Brekke har lang erfaring fra bransjen i inn- og utland.Foto: Fartein Rudjord