Nettstudent ved Fagskolen Kristiania, Emilie Hestnes og faglærer Kirsten Gracey sitter sammen i en sofa på Spikersuppa.
Nettstudenten Emilie Hestnes i samtale med faglærer Kirsten Gracey. – Kontormedarbeiderstudiet gir mange muligheter, sier Emilie, som ønsker å kombinere utdanningen med sin tidligere erfaring som hudpleier.Foto: Morgane Fauconnier

Emilie har jobbet som hudpleier i fem år. I mars var hun en av de mange som ble permittert på grunn av koronapandemien. Dette så hun som en anledning til å styrke kompetansen sin, og søkte på kontormedarbeiderstudiet på Fagskolen Kristiania.

– Jeg har lenge ønsket å videreutdanne meg for å få flere jobbmuligheter. Da jeg ble permittert skjønte jeg at dette var et godt tidspunkt for å fylle på med mer kunnskap. Jeg ble anbefalt å søke på fagskolen av samboeren min som er tidligere student, forteller hun.

Som kontormedarbeider har du mange muligheter

Emilie Hestnes er nettstudent i Kontormedarbeider på Fagskolen Kristiania. Hun sitter i en grønn sofa på Spikersuppa med faglærer. Hun har brunt, halvlangt hår og beige t-skjorte.
Emilie Hestnes har jobbet som hudpleier i fem år. I vår bestemte hun seg for å styrke kompetansen sin, og søkte på Kontormedarbeider på Fagskolen Kristiania.Foto: Morgane Fauconnier

Kontormedarbeider passer for alle som ønsker grunnleggende kunnskap og ferdigheter innen administrativt arbeid, eller for dem som allerede jobber som administrativ støtte og vil oppdatere seg på bedriftsinterne systemer i virksomheter, og styrke kompetansen sin. 

Kontormedarbeider er et veldig allsidig yrke som det er behov for i de fleste bransjer.

Emilie håper på å kunne kombinere erfaringen som hudpleier med kontormedarbeiderstudiet. Drømmen hennes er å bli leverandør av hudpleieprodukter. 

– Jeg har alltid trivdes med administrativt arbeid. Kontormedarbeider er et veldig allsidig yrke som det er behov for i de fleste bransjer. I en tid som denne hvor mange mister jobben føles det godt å ta en utdannelse som er etterspurt i arbeidslivet, og som gir mange ulike muligheter, sier hun.  

Praksisnære øvelser gir fordeler i arbeidslivet 

Utdanningen gir studentene grunnlag for administrativt arbeid innen flere bransjer, både i privat og offentlig sektor. I løpet av studietiden får de blant annet grundig innføring i kommunikasjon og virksomhetsforståelse, IKT-verktøy, administrative oppgaver og prosjektstyring. Det blir lagt vekt på praksisnær undervisning hele veien, noe Emilie mener er en stor fordel. 

– Å jobbe praktisk med faget er veldig nyttig. Vi lærer å bruke verktøy og opparbeider oss verdifull erfaring, samtidig som vi styrker CV-en. Det har gjort meg tryggere på hva som venter meg i arbeidslivet, sier hun.

Ifølge Emilie har man som nettstudent stor fleksibilitet, og kan legge opp studiehverdagen slik man selv vil. Dette gjør det mulig for henne å ha en deltidsjobb ved siden av skolen.

– Det beste med å studere på nett er at du får frihet til å studere hvor du vil og når du vil, så lenge du har med deg PC-en. I høstferien var jeg med min samboer til Kristiansand og jobbet på kontoret hans der, sier hun fornøyd.  

Emilie legger ikke skjul på at hverdagen kan bli travel iblant, men hun har lagt opp timeplanen slik at hun skal rekke over alt.

– Hver uke setter jeg opp en timeplan med oversikt over når jeg skal jobbe med de ulike emnene. Når jeg har flere innleveringer samtidig må jeg sjonglere litt, men foreløpig har det gått veldig fint, sier hun.  

Godt samhold i klassen 

I løpet av studieåret må studentene levere inn obligatoriske oppgaver som løses enten individuelt eller i grupper, i tillegg til eksamen. Selv om undervisningen er nettbasert, forteller Emilie at det ikke har vært vanskelig å bli kjent med medstudentene, og at det er godt miljø i klassen. 

– Vi bor forskjellige steder i Norge, har ulike livssituasjoner og alder. Heldigvis har vi gode diskusjoner og samarbeidsoppgaver slik at vi blir bedre kjent. Jeg synes vi har et bra samhold i klassen, vi holder kontakten og samarbeider via en Facebook-chat. Det fungerer veldig bra, sier Emilie som også er svært fornøyd med lærerne på studiet:

– Jeg er veldig imponert over begge lærere jeg har. De er flinke til å lære bort ting på en forståelig måte og engasjere oss i undervisningen, avslutter hun.

content block