Faglærer i helsekoordinatorstudiet Marit Berg sitter i en sofa og snakker med Manuela Rothe. Marit har grått hår og svart cardigan, og Manuela har rødt, kort hår, og rød rutete genser, og hun har fingeren på haken.
Nettstudenten Manuela Rothe diskuterer faglige spørsmål sammen med faglærer på helsekoordinatorstudiet, Marit Berg. Foto: Morgane Fauconnier

Trebarnsmoren fra Valdres har jobbet som helsesekretær på både legekontor og sykehus. Da hun fikk tilbud om vikarstilling på kreftpoliklinikken innså hun etter hvert at hun manglet grunnleggende forståelse for pakkeforløpet i kreftbehandlingen, og bestemte seg for å ta opp studiene igjen. Selv om den nye hverdagen er hektisk, er Manuela sikker på at det harde arbeidet vil gi uttelling.

–  Drømmen er å få meg jobb som helsekoordinator i kommunen. Å kombinere studier med fulltidsjobb krever både egendisiplin og prioritering. Jeg setter av minst syv timer i uka til å lese pensum, og følge nettsamlingene. Men jeg vet at arbeidet jeg legger ned vil være verdt det til slutt, sier hun. 

Rektor Annelise Kiønig smiler mot kamera. Hun har halvlangt brunt hår, briller  og beige bluse.

Studere på nyåret?

Våren 2021 tilbyr vi 160 gratis studieplasser på nett!

Før sommeren fullførte Manuela Helseadministrasjonssekretær på Fagskolen Kristiania. Nettstudiene ga mersmak, og hun valgte derfor å fortsette på Helsekoordinatorstudiet.  

 – Jeg syns det er fantastisk å studere på nett, det er et kjempespennende tilbud. Studiene kan kombineres med jobb og familieliv, og jeg sparer mye tid på å slippe å reise til og fra skolen. I stedet kan jeg sitte hjemme og studere, og være tilgjengelig for barna mine, sier hun.   

Manuela Rothe er nettstudent i helsekoordinator på fagskolen Kristiania. Hun smiler og ser mot venste. Hun har rødt hår og rød rutete genser. Hun sitter på en grønn sofa med fargerike puter.
Under utdanningen får helsekoordinatorstudentene innsikt i ulike emner som skal styrke deres faglige kompetanse. Det legges særlig fokus på mellommenneskelige kommunikasjonsferdigheter, og yrkesrettet kompetanse innen helsepolitikk og forvaltning. Foto: Morgane Fauconnier

Får praksiserfaring 

Under utdanningen får studentene innsikt i ulike emner som skal styrke deres faglige kompetanse. Det legges særlig fokus på mellommenneskelige kommunikasjonsferdigheter, og yrkesrettet kompetanse innen helsepolitikk og forvaltning. 

På helsekoordinatorstudiet lærer jeg hvordan jeg kan unngå store kommunikasjonsfeil og hvordan jeg kan snakke om sykdom med pasienten uansett diagnose.

Manuela og medstudentene er snart i gang med semesterets høydepunkt: et 9-ukers langt prosjekt med praksiserfaring. Her vil de få mulighet til å komme tettere på pasientene og utvikle samhandlingskompetansen sin, som vil gi dem store fordeler i arbeidslivet

– Det jeg har erfart som helsesekretær gjennom ti år, er at jeg ikke alltid visste hvordan jeg skulle håndtere mennesker i dyp krise. På helsekoordinatorstudiet lærer jeg hvordan jeg kan unngå store kommunikasjonsfeil og hvordan jeg kan snakke om sykdom med pasienten uansett diagnose, uten at det blir tabutema, sier hun og fortsetter: 

 – I tillegg skal vi få innføring i sentrale og statlige føringer, stortingsmeldinger og etiske dilemmaer, slik at vi blir tryggere i jobben vi skal utføre. Det er en fordel å kunne det byråkratiske språket, og det er absolutt noe vi lærer å mestre på studiet, sier hun.

God oppfølging fra lærerne 

I løpet av semesteret, har helsekoordinatorstudentene ukentlige nettsamlingerog ulike oppgaver de skal utføre individuelt eller i grupper. Selv om undervisningen forgår på nett, har Manuela hele veien hatt en god dialog med medstudentene, og fått tett oppfølging fra lærerne.  

 – Noen oppgaver er vanskelige, men da er det bare å sende en e-post til læreren eller ta opp eventuelle spørsmål i fellesskap på samlingene. Jeg syns alle er veldig engasjerte og tilstedeværende, sier Manuela fornøyd. 

nettstudent + studere som voksen