Bilde av Agnete Saba hvor hun smiler. Hun har langt blondt hår og er kledd i dongeri fra topp til tå.
Agnete Saba er aktuell med "Hver gang vi møtes".Foto: Vegard Breie/TV 2

– Det var veldig hyggelig å få forespørsel om å være med, forteller Agnete Saba, tidligere kjent som Agnete Johnsen.

Etter noen års pause fra rampelyset for å fokusere på seg selv og musikken, er Agnete snart tilbake på TV-skjermen. Tidligere har vi sett henne vinne både i MGP og MGP jr., lande andreplassen i Stjernekamp og gå av med seieren i Skal vi danse. I vinter blir hun å se i den 11. sesongen av "Hver gang vi møtes" på TV2. 

– Det er et program jeg har sett på lenge. Jeg har beundret de dyktige artistene som stiller opp og lager så flotte versjoner av hverandres låter, forteller Agnete.

Hun liker hvordan konseptet gjør seerne bedre kjent med menneskene bak musikken og deres karriere, og gleder seg til å få jobbe med musikken så nært med andre.

– Jeg har egentlig aldri tenkt at jeg ville få muligheten til å være med på dette, så det gjorde meg veldig glad. 

En ung, kvinnelig artister opptrer på Parkteateret under Kristiania LIVE.

Mer enn en musikkfestival

På Kristiania LIVE får publikum oppleve noen av Kristianias beste band og artister.

Hektiske dager med innspilling og studier

I tillegg til å bruke dagene på innspilling studerer Agnete Bachelor i populærmusikk ved Kristiania, hvor hun nettopp har startet på andre studieår.

– Det er intensivt med dager hvor man er tidlig opp og sent i seng. Men det er gøy og inspirerende å jobbe med så dyktige mennesker, både foran og bak kamera. 

Med hele dager som går til innspilling kunne det blitt en utfordring å kombinere studiene ved siden av, men Agnete har god trening. Med oppdateringer fra medstudenter går det fint å gjøre begge deler. 

Jeg føler jeg balanserer musikken og studiene godt.

– Akkurat nå er det litt annerledes fordi vi holder på med innspilling hele dagen, normalt sett planlegger jeg musikkprosjekter når det er roligere perioder i studiene. Jeg føler jeg har funnet en måte hvor jeg klarer å balansere musikken og det å studere godt, forteller Agnete.

Kathrine Synnes Finnskog avbildet på kontoret.

Møt bransjen

Kathrine Synnes Finnskog, CEO i Music Norway, deler sine erfaringer fra musikkbransjen.

Ville lære mer om musikk

For Agnete var det aldri noe annet alternativ enn å følge musikkdrømmen. Hun har så lenge hun kan huske elsket å stå på scenen og synge, og har allerede gjort det i en årrekke. 

– Det er ingenting annet jeg vil gjøre enn å drive med musikk. Jeg har vært veldig heldig med alt jeg har fått oppleve hittil.

I fjor bestemte Agnete seg for å søke studier. Hun ønsket å lære mer om musikken, om teorien bak. I tillegg ville hun ha erfaringen studentlivet fører med seg.

En gruppe studentambassadører avbildet på Høyskolen Kristiania.

Usikker på hva du skal studere?

Våre dyktige studentambassadører svarer på spørsmål og hjelper deg på veien.

Jeg liker kombinasjonen av teori og utøvende musikk som studiet gir.

– At det ble bachelor i populærmusikk var egentlig et enkelt valg. Studiet fokuserer på utøvende musikk i tillegg til at vi lærer teori, noe jeg synes er en veldig god kombinasjon.

Hun trekker frem at skolen har et godt miljø, hvor hun har blitt kjent med dyktige mennesker og knyttet viktige kontakter.

– Jeg holder på med et bandprosjekt, og fant bassisten min på skolen, forteller hun.

Gleder seg til hva fremtiden bringer

Selv om studiene tar opp mye av tiden hennes, har Agnete mange baller i luften. I tillegg til TV-innspilling jobber hun med bandprosjektet og skal snart slippe ny musikk.

– Det er mye som skjer, men det er veldig gøy!

Agnete tror alle kan oppnå drømmen sin, uansett hva det er, så lenge man jobber hardt, er målbevisst og har god arbeidsmoral. Selv har hun planene klare.

– Først og fremst skal jeg fullføre studiet, og så håper jeg selvsagt på flere spennende prosjekter fremover. Jeg gleder meg enormt mye til å se hva fremtiden bringer.