Jente som krysser av på liste foran PC.

Å gå inn i studenttilværelsen er nytt, spennende og kanskje litt stressende. Det er en del som må ordnes før du er klar til å rette nesa mot pensumbøkene. Vi har derfor laget en sjekkliste over absolutt alt du trenger til studiestart, som du kan printe ut og henge opp!

Last ned sjekklisten som PDF her: 
Sjekkliste til studiestart.pdf

Studentambassadører ved Høyskolen Kristiania.

Er du ny student?

Vi har en helt egen side for nettopp deg! Her finner du alt av viktig informasjon på én og samme plass.

Signere kontrakt

Når du takker ja til studieplassen via "Min side for søkere" signerer du samtidig kontrakten din elektronisk. Når kontrakten er signert er du student hos Høyskolen Kristiania. Etter å ha inngått kontrakten har du 14 dagers angrerett. 

Husk å signere kontrakten med Høyskolen Kristiania. 

Semesterregistrere deg på StudentWeb

I begynnelsen av august vil du få tilsendt FEIDE-innlogging på SMS. Med denne kan du logge deg inn på StudentWeb. Her kan du registrere deg for semesteret, melde deg opp til eksamen og følge med på resultatene dine. Ved å semesterregistrere deg bekrefter du overfor skolen at du skal delta i undervisningen og ta eksamen. Du må være semesterregistrert for å motta utbetalinger fra Lånekassen.

Hente studentbevis på campus

Som ny student kan du møte opp på alle våre campus (unntatt Brenneriveien) og få produsert studentbevis fra og med 14. august kl. 09.00. Det anbefales å gjøre dette før skolestart grunnet stor pågang i Into Campus-uken. Studentbeviset fungerer som adgangskort på campus, legitimasjon til eksamen, betalingskort på printere og utlånskort på biblioteket.

Det er stor pågang på å hente studentbevis i oppstartsuken, så gjerne kom innom uken før.

Hvert semester må du ha gyldige semesteroblater til studentbeviset som viser at du er aktiv student det gjeldende semesteret. Dette må fremvises om du ønsker å benytte deg av studentrabatter. Du får semesteroblat ved å henvende deg i en av resepsjonene etter semesteravgiften er betalt.

Du kan også laste ned studentbevis-appen med FEIDE-innloggingen din.

Nyttige apper for studenter Vi har funnet noen av de beste appene for deg som er student! Les mer her.

Søke om studiestøtte fra Lånekassen

Når du har takket ja til studieplassen og signert kontrakten med Høyskolen Kristiania kan du søke om studiestøtte fra Lånekassen i form av stipend og lån. Husk at du må semesterregistrere deg i studentweb før du får utbetalt studiestøtten! 

Guide til Lånekassen Alt du trenger å vite om lån og stipend fra Lånekassen! Les mer her.

Betale semesteravgiften

Faktura for semesteravgift sendes ut i midten av august. Dette er ofte en liten stund etter man har mottatt første utbetaling fra Lånekassen, så pass på å sette av penger til å betale semesteravgiften. 

Få oversikt over timeplan, pensum og nødvendig utstyr

Timeplanen for høstsemesteret er klar 16. august. I august vil du som nevnt tidligere også få tilsendt en SMS med FEIDE-innlogging, som du kan benytte til å logge inn på Canvas. Her kan du finne alle emner, pensumlister og all annen viktig informasjon. Noen studier krever spesifikt utstyr, dette kan du finne under beskrivelsen av ditt studium. 

Alt du trenger til studiestart! Se oversikten her.

Finne et sted å bo

Skal du flytte? Kanskje for aller første gang? Å finne bolig i storbyene kan være en liten utfordring, men vi har noen tips på lager! 

Med ny bolig kommer det mange ting å huske på!

Først og fremst må du bestemme deg for hvordan du skal bo: I kollektiv, alene eller i studentbolig? Vil du bo sentrumsnært eller pendle? Hvor mye er du villig til å betale i leie? Når du har funnet riktig bolig er det viktig å signere leiekontrakt, opprette en lukket depositumkonto og passe på at alt fungerer som det skal i den nye boligen.

10 tips til studenter på boligjakt Vi har laget en oversikt over alt du må tenke på når du skal finne bolig! Les mer her.

Sjekkliste til studiestart

Ble det mye å holde styr på? Vi har laget en sjekkliste som du kan printe ut og krysse av på! Se hele listen under og last den ned her:

Sjekkliste til studiestart.pdf

Viktig

 • Signere kontrakt med Høyskolen Kristiania.
 • Søke om støtte fra Lånekassen.
 • Melde deg opp i emner i StudentWeb.
 • Få studentbevis.
 • Betale semesteravgift.
 • Logge deg inn på Canvas. 

Nettopp flyttet? 

 • Ta vare på leiekontrakten. 
 • Endre postadresse. 
 • Skaff deg innboforsikring. Gjelder dersom du har endret din folkeregistrerte adresse. 
 • Sjekk at sikkerhetsutstyr fungerer: Røykvarsler, slukningsapparat og rømningsveier. 
 • Heng opp navnelapp på postkassen. 
 • Gi ekstranøkkel til noen du stoler på. 

Dette trenger du i studentboligen

 • Hvitevarer. 
 • Seng. 
 • Kjøkkenutstyr: Servise, bestikk, glass, kasseroller. 
 • Liten verktøykasse: Skrutrekker, bitssett, hammer, målebånd, nål og tråd. 
 • Saks og teip. 
 • Til rydding og rengjøring: Søppelbøtte, støvsuger og mopp. 

Dette trenger du til studiet

 • PC/Mac og lader. 
 • Ekstern harddisk eller minnepenn. 
 • Word og eventuelle andre programmer. 
 • Pensumbøker. 
 • Penn og notatblokk. 
 • Drikkeflaske og matboks. 
 • Sekk, bag eller lignende. 

Last ned disse appene

 • Studentbevis. 
 • Canvas Student. 
 • Ruter (Oslo) og Skyss (Bergen) billett og reiseapp.