Foto av mann foran en benk på stranden.
Foto av mann på en strandpromenade.

Da Per Arne Ramberg (28) ville utvide den formelle kompetansen sin med en Bachelor i administrasjon og ledelse, var det viktig for ham å finne et studieopplegg som passet både han og hverdagen.

– Jeg hadde ikke fullført VGS engang, men hadde jobbet siden jeg var 16 år. Først jobbet jeg som nestleder i butikk, så begynte jeg som forsikringsrådgiver hos If. Jeg ville ta en bachelor for å ha litt skolebakgrunn også, så jeg kan komme meg videre i karrieren etter hvert.

Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

Per Arne følte seg moden for å gå på skole igjen, samtidig som han ønsket å beholde jobben.

Derfor gikk han ned til 57 % deltidsstilling hos If, mens han nå kombinerer dette med nettstudier. Men først prøvde han seg på et halvt år som vanlig student ved BI.

– Det var undervisning til faste tider og oppgaver som skulle gjøres til bestemte tider. Jeg fant raskt ut at det ikke var noe for meg. Dagene gikk rett og slett ikke opp på den måten jeg ønsket. Jeg har alltid hatt lyst til å prøve nettstudier, så jeg angret på valget mitt. Deretter meldte jeg meg på nettstudiet til Høyskolen Kristiania.

Pensumet, fagstoffet og videoene i dette nettstudiet er veldig gode, og jeg får bruk for det jeg lærer i jobben allerede nå.

Studerer på hytta

En av de fremste grunnene til at studenter velger nettstudier, er fleksibiliteten og valgfriheten det gir dem.  Det setter Per Arne også stor pris på.

– Nå kan jeg disponere tiden min som det passer. Det er ikke noe krav om å møte opp til bestemte tider, så nå kan jeg for eksempel sitte på hytta å studere. Man må selvfølgelig ta mer ansvar selv, for det er ingen som kommer og holder deg i nakken på samme måte. Men det gir mye mer fritid.

Studenter på Høyskolen Kristiania står i et av fellesarealene og poserer for kamera.

Bestemt deg? Søk studieplass!

Per Arne var også opptatt av å finne et studium med yrkesrelevant stoff.

– Pensumet, fagstoffet og videoene i dette nettstudiet er veldig gode, og jeg får bruk for det jeg lærer i jobben allerede nå. Jeg kan også bruke situasjoner fra jobben å relatere det til fagstoffet, så det går begge veier.

Lettere å stille spørsmål

– Opplegget til nettstudiet fungerer veldig bra. Man logger inn i portalen, og der ligger studiemodulene med forelesninger, pensum, fagstoff, videoer og innsendinger. Det er veldig enkelt og raskt å komme i kontakt med både veilederne og skolen, hvis man for eksempel trenger råd om hvilke fag man skal velge for neste semester eller andre ting.

Per Arne tror at mange opplever det som enklere å stille spørsmål til veiledere i et nettstudium enn i en vanlig forelesningssal.

– Tenk deg en full forelesningssal med 300 elever. Da er det ikke alltid like lett å rekke opp hånda og stille et spørsmål. Foreleserne der er heller ikke nødvendigvis åpne for at alle studentene kan sende dem mail om det de lurer på, så jeg tror man får mye bedre og mer individuell veiledning i et nettstudium som dette.

Foto av to kvinnelige studenter som samarbeider på en laptop.

Vil du også studere på nett?

Vi har opptak hver dag, hele året. Start på den mest fleksible studiemetoden allerede i dag!
Se alle våre nettstudier