Foto av Benedikte Eliassen Fagerheim som står ved et vindu i et kontorbygg.
Med mulighet til å studere hvor og når hun vil klarer Benedikte å sjonglere utdanning med fulltidsjobb. Foto: Pressworks

Benedikte Eliassen Fagerheim (24) er omtrent halvveis i nettstudiet Bachelor i administrasjon og ledelse på Kristiania. Samtidig jobber hun fulltid som konsulent i Asker Kommune.

– Det er jo selvfølgelig travelt, og det blir mye lesing på kveldstid og i helger. Men jeg er heldig og har en jobb som vil ha oss opp og frem. De tilrettelegger slik at jeg for eksempel får lest litt ekstra før eksamen, forteller hun.

Er nettstudier noe for deg?

Benedikte startet å jobbe i kommunen sommeren 2018, og så raskt mange fordeler med å øke kompetansen.  

– I kommunen er det viktig med god formell kompetanse, og det jeg lærer i studiene er veldig relevant for jobben. Mye av det vi har jobbet med i ulike prosjekter har jeg allerede fått bruk for.

– For meg er den største fordelen med nettstudier fleksibiliteten, og det at jeg kan jobbe ved siden av.

Studerer for fullt uten å tape inntekt

Da Benedikte bestemte seg for å begynne å studere, vurderte hun først å sette seg på den tradisjonelle skolebenken. Men hun fant raskt ut at det ikke passet helt inn i den økonomiske hverdagen.

– Jeg har både bolig og samboer, så det var ikke aktuelt å bare leve av stipend. Derfor begynte jeg å se på nettstudier. Først vurderte jeg å studere på deltid, men så prøvde jeg heltid et semester og så at det var mulig å få til.  

Foto av Benedikte Eliassen Fagerheim som sitter  på en benk i en vinterhage.
Med nettstudiet til Kristiana kan man legge opp tiden selv, og med god motivasjon og organisering av hverdagen klarer Benedikte å sjonglere både studier og jobb. Foto: Pressworks

– For meg er den største fordelen med nettstudier fleksibiliteten, og det at jeg kan jobbe ved siden av. Det er selvfølgelig veldig mye å gjøre, men jeg kan disponere tiden min selv. Hvis det for eksempel er mye å gjøre på jobben en uke, kan jeg ta igjen studiene i helgen eller uken etter.

Facebookgruppe gull verdt

Når man starter på et nettstudium, får man tilgang til en studieportal som man logger seg inn i. Her ligger all relevant informasjon om studiet, som oversikt, pensum, annet fagstoff og forskjellig typer oppgaver. Alle innleveringer og kommunikasjon med veiledere skjer digitalt.

– Man må jo være mer selvstendig når man studerer på nett, og skaffe bøker, sette seg inn i pensum og sette av tid til å gjøre oppgavene selv. Men vi har en gruppe på Facebook for alle nettstudenter ved Kristiania, hvor vi kan hjelpe og støtte hverandre. Her deler vil både gleder og sorger, og den er virkelig gull verdt.  

Hun opplever også at veilederne er lette å få tak i når man har spørsmål, og at de gir gode og utfyllende tilbakemeldinger på oppgavene.

– Det er jo litt forskjellig hvordan de jobber også. Noen av veilederne gir vanlige skriftlige tilbakemeldinger på det man har gjort, mens andre lager en lang video. Det er morsomt å få tilbakemelding på litt forskjellige måter.