Foto av Benedikte Eliassen Fagerheim som står ved et vindu i et kontorbygg.
Med mulighet til å studere hvor og når hun vil klarer Benedikte å sjonglere utdanning med fulltidsjobb. Foto: Pressworks

Benedikte Eliassen Fagerheim (24) er omtrent halvveis i nettstudiet Bachelor i administrasjon og ledelse på Høyskolen Kristiania. Samtidig jobber hun fulltid som konsulent i Asker Kommune.

– Det er jo selvfølgelig travelt, og det blir mye lesing på kveldstid og i helger. Men jeg er heldig og har en jobb som vil ha oss opp og frem. De tilrettelegger slik at jeg for eksempel får lest litt ekstra før eksamen, forteller hun.

Er nettstudier noe for deg? Se hele vårt studietilbud på nett her

Benedikte startet å jobbe i kommunen sommeren 2018, og så raskt mange fordeler med å øke kompetansen.  

– I kommunen er det viktig med god formell kompetanse, og det jeg lærer i studiene er veldig relevant for jobben. Mye av det vi har jobbet med i ulike prosjekter har jeg allerede fått bruk for.

– For meg er den største fordelen med nettstudier fleksibiliteten, og det at jeg kan jobbe ved siden av.

Studerer for fullt uten å tape inntekt

Da Benedikte bestemte seg for å begynne å studere, vurderte hun først å sette seg på den tradisjonelle skolebenken. Men hun fant raskt ut at det ikke passet helt inn i den økonomiske hverdagen.

– Jeg har både bolig og samboer, så det var ikke aktuelt å bare leve av stipend. Derfor begynte jeg å se på nettstudier. Først vurderte jeg å studere på deltid, men så prøvde jeg heltid et semester og så at det var mulig å få til.  

Foto av Benedikte Eliassen Fagerheim som sitter på en benk i en vinterhage.
Med nettstudiet til Høyskolen Kristiana kan man legge opp tiden selv, og med god motivasjon og organisering av hverdagen klarer Benedikte å sjonglere både studier og jobb. Foto: Pressworks

– For meg er den største fordelen med nettstudier fleksibiliteten, og det at jeg kan jobbe ved siden av. Det er selvfølgelig veldig mye å gjøre, men jeg kan disponere tiden min selv. Hvis det for eksempel er mye å gjøre på jobben en uke, kan jeg ta igjen studiene i helgen eller uken etter.

Facebookgruppe gull verdt

Når man starter på et nettstudium, får man tilgang til en studieportal som man logger seg inn i. Her ligger all relevant informasjon om studiet, som oversikt, pensum, annet fagstoff og forskjellig typer oppgaver. Alle innleveringer og kommunikasjon med veiledere skjer digitalt.

– Man må jo være mer selvstendig når man studerer på nett, og skaffe bøker, sette seg inn i pensum og sette av tid til å gjøre oppgavene selv. Men vi har en gruppe på Facebook for alle nettstudenter ved Høyskolen Kristiania, hvor vi kan hjelpe og støtte hverandre. Her deler vil både gleder og sorger, og den er virkelig gull verdt.  

Hun opplever også at veilederne er lette å få tak i når man har spørsmål, og at de gir gode og utfyllende tilbakemeldinger på oppgavene.

– Det er jo litt forskjellig hvordan de jobber også. Noen av veilederne gir vanlige skriftlige tilbakemeldinger på det man har gjort, mens andre lager en lang video. Det er morsomt å få tilbakemelding på litt forskjellige måter.  

Vil du også studere på nett?

Med over 140 emner og en rekke studier innen flere fagområder har vi noe for alle og enhver. Opptak hver dag, hele året. Start på fremtiden din i dag!
 • Ung, kvinnelig nettstudent. Hun sitter foran laptopen med iPaden liggende på siden av seg. Hu er på vei til å ta på seg brillene sine.

  Slik kan nettstudier gi deg helt nye muligheter

  Er du en av dem som drømmer om å skifte karriere, eller ønsker du flere muligheter i bedriften du jobber i? Da er kanskje tiden inne for å fylle på med ny kunnskap.
 • Friheten til å disponere hverdagen selv

  Den tradisjonelle studiehverdagen passet aldri helt for Per Arne Ramberg. Nettstudier ga han den friheten han ønsket seg.
 • Voksen nettstudent som tar enkeltemner på Kristiania. Hun smiler og holder en penn i hånden.

  Nå kan være tiden for å fylle på med kompetanse

  Aldri før har det vært enklere å studere enkeltfag hjemmefra.
 • Nå kan du studere mens du mottar dagpenger

  Fra april til desember er det mulig å kombinere dagpenger med studier eller videreutdanning.
 • Nå blir det lettere for voksne å videreutdanne seg

  Lånekassen introduserer bedre ordninger for arbeidstakere som ønsker høyere utdanning. Høyskolen Kristiania tilbyr ulike nettstudier så flere får sjansen til å fylle på med nyttig kompetanse.
 • Mannlig nettstudent sitter ute med laptopen i fanget. I bakgrunnen kan man se folk som går på en buss.

  5 gode grunner til å velge nettstudier

  Ønsker du muligheten til å styre din egen hverdag samtidig som du studerer? Vi deler 5 gode grunner til å velge nettstudier.
 • Hva gjør en nettforeleser til en god foreleser?

  Foreleser på nettstudier, Anne Linda Løhre, får skryt av studentene på sosiale medier. Kan en nettstudent føle seg sett på nett, når foreleseren sitter milevis unna?
 • Prosjektleder Aisa Fredh.

  Nettstudier tilbyr digital eksamen til stadig flere

  Digitalisering er et av Høyskolen Kristianias satsingsområder. Målet i år er at stadig flere nettstudenter kan ta eksamen digitalt.
 • – Dette er en fantastisk måte å videreutdanne seg på

  Jobb og familieliv byr ofte på travle timeplaner med liten tid for videreutdanning. Anita (34) fant frem til en smart løsning.
 • Ta en årsenhet i psykologi

  Høyskolen Kristiania nettstudier lanserer nå årsenhet i psykologi, et studium basert på det nyeste innen psykologisk forskning.
 • Videreutdanner seg på nett – mens de jobber

  Fra flymekaniker i SAS til livsnyter i naturparadis –nettstudiene ble en døråpner for disse fire studentene.
 • Vant over 550 andre søkere

  Mannen bak norgesrekorden i å løse Rubiks kube med bind for øynene, fullførte bachelorgraden i HR og personalledelse på nett med 22 A-er.
 • Sikter høyt med SAS

  Har du fløyet med SAS før? Da er sjansen stor for at nettstudenten Mari (23) har mekket på flyet du satt på.
 • Nettstudier ble løsningen for Motorcross-stjernen

  Da Genette Våge ble rammet av en alvorlig idrettsskade, fant hun i samarbeid med Olympiatoppen ut at nettstudier var et steg i riktig retning.
 • På fjelltur med forelesningene på øret

  Med friheten til å studere hvor og når hun vil, kan Maria fortsette å bo i et av Norges flotteste områder.
 • jobb Engel & Volkers

  En dag i livet til en nettstudent

  Nettstudent, hva er nå det? Og hvordan fungerer egentlig studiehverdagen for en nettstudent?
 • Knut Arild har tatt en Master of Business Administration (MBA) med Høyskolen Kristiania Nettstudier

  Slik fikk han karriereløftet han trengte med nettstudier

  Knut Arild kjente på et behov for mer påfyll som leder. En Master of Business Administration (MBA) hos Høyskolen Kristiania Nettstudier ble løsningen.
 • Ved å studere på nett kan du reise samtidig. Ana Lavinia gjør det. Her på Norgesturné

  Utdanner seg mens hun er på reise

  Ana Lavinia studerer Bachelor i HR og personalledelse med Høyskolen Kristiania Nettstudier. Samtidig dyrker hun reisegleden og jobber 75%.
 • Jente som sitter ved frokostbordet med en laptop og et glass oransje leskedrikk. Bak henne er en hylle og et stort vindu som viser grønne omgivelser og solskinn.

  Ta en studieøkt akkurat når det passer deg

  Med nettstudier kan du studere i ditt eget tempo, og kombinere studier med jobb eller reising.
 • en ung mann sitter ved et bord, med flere skolebøker på.

  Nettstudent gikk ut med tidenes beste vitnemål

  Mannen bak norgesrekorden i å løse rubiks kube med bind for øynene, fullførte bachelorgraden i HR og personalledelse med 22 A-er.
 • To studenter studerer utendørs

  Derfor er nettstudier den geniale løsningen

  Ny teknologi og digitalisering har åpnet uendelig mange muligheter. Nå kan du studere hvor du vil, når du vil. Nettstudier på Høyskolen Kristiania gir deg muligheten til nettopp det!
 • 3 gode grunner til å studere på nett

  Vil du bygge på utdannelsen du allerede har eller bygge opp karrieren din uten å gjøre større endringer i dine dagligdagse rutiner? Under har vi listet opp 3 gode grunner til hvorfor du bør studere på nett!
 • Bilde av Lene Haaland som studerer nettstudier

  Ikke sitt på gjerdet om du drømmer om å bytte beite

  Etter å ha jobbet med sykdom og plager som fysioterapeut i seks år gjorde Lene helomvending.
 • Alt du lurer på om nettstudier

  Tenker du at det er på tide å videreutdanne deg? Bytte jobb, flytte, fullføre den bachelorgraden som har stått på stedet hvil? Eller rett og slett gjøre et helt nytt karrierevalg?
 • Father and daughter sitting at kitchen table near window in discussion

  Studer pedagogikk på nett

  Studer pedagogikk hos Høyskolen Kristiania Nettstudier og få innsikt i generell pedagogisk teori, spesialpedagogisk teori og pedagogisk rådgiving og veiledning. Du kan ta en årsenhet eller en hel bachelorgrad.
 • Charlotte på jobb som PT på Elixia Sjølyst

  Møt personlig trener Charlotte

  Charlotte Sollien Moe var på jakt etter det lengste studiet innen personlig trening. Valget falt på høyskolens ettårige PT-utdannelse. I dag jobber hun som personlig trener på Sats Sjølyst.
 • marius-pt

  Travle dager som PT på Sats Sjølyst

  Marius Høgvold syntes det var vanskelig å se for seg en hverdag som personlig trener. Han tror mange ikke tør satse fordi det er for få suksesshistorier fra bransjen.