Skjermdump fra sendingen hvor rektor står på podiet

Den årlige avgangsseremonien er en fin feiring av høyskolens studenter som er ferdig med bachelorgraden. I år ble seremonien en digital fest, kringkastet ut til studentene der de befinner seg.

Solveig Lillehagen Hansen har vært prosjektleder for årets avgangsseremoni. Hun og resten av teamet måtte tenke nytt rundt avviklingen av seremonien, da høyskolen og landet stengte ned i mars.

– Det har vært en spennende utfordring å lage en digital seremoni for studentene både i Bergen og Oslo, og det var hyggelig å se at studentene hadde pyntet seg og deltok i seremonien hjemmefra sammen med venner og familie, sier hun.

Hun forteller at studentene har blitt oppfordret til å vise hvordan de feiret hjemmefra, ved å legge ut bilder på Instagram, med emneknaggen #livetpåhk

– Flere av disse bildene ble vist under seremonien, noe som gjorde at feiringen føltes samstemt selv om vi fysisk var adskilt, sier hun.

LivetpåHK kopi.jpg

Prosesjon med spesialskrevet festmarsj

Hele seremonien startet med en såkalt akademisk prosesjon, hvor rektoratet entret podiet iført lange kapper, akkompagnert av «Festmarsj for NKS». Denne festmarsjen, fra 1924, ble skrevet spesielt til Høyskolen Kristianias 10-årsjubileum, som den gangen het Norsk korrespondanseskole. 

Rektor, Arne H. Krumsvik, gratulerte avgangsstudentene med fullført bachelorgrad i sin tale.

«Kjære avgangsstudent,

Først av alt vil eg gratulere deg med den store dagen ­– der heime (...)

Vi er trygge på at du er godt skodd for framtida. Enten du får akkurat den karrieren du hadde tenkt, eller du endar opp ein heilt annan stad, har du lært å løyse komplekse problem på ein systematisk måte. Det er det viktigaste du har med deg vidare frå oss. Og det kan brukast i alle yrke.»

Ble overrasket av rektor på kafé

Overrasket: – Det er veldig stas, og jeg setter pris på at skolen gikk inn for å gjøre dette, særlig i den spesielle tiden vi lever i nå, sier Karoline Thon.
Overrasket: – Det er veldig stas, og jeg setter pris på at skolen gikk inn for å gjøre dette, særlig i den spesielle tiden vi lever i nå, sier Karoline Thon.

Tradisjonen tro ble prisen "Årets student" offentliggjort under seremonien. Prisen deles hvert år ut til den studenten som har høyest karaktersnitt til og med femte semester på sin School. Dermed ble det i år utdelt fire priser, i tillegg til en egen pris for den studenten med høyest karaktersnitt ved Campus Bergen.

En av de fem studentene som ble tildelt den gjeve prisen var Karoline Thon. Hun fikk seg en artig overraskelse da rektor, Arne H. Krumsvik, plutselig dukket opp på kafeen der hun satt, og gratulerte henne med seieren. Med seg hadde han et filmteam som foreviget overraskelsen, og dette ble vist under seremonien.

– Jeg ble veldig overrasket! Jeg satt på en kafé med kjæresten min og en god venninne da en rød løper ble trillet ut ved siden av oss. Først trodde jeg at det var noen som skulle spille musikk der, men så dukket plutselig rektor og en av foreleserne mine opp. Da skjønte jeg ingenting! Jeg så på venninnen min som et stort spørsmålstegn, men hun bare smilte lurt. Hun hadde visst vært i dialog med høyskolen for å planlegge overraskelsen, forteller Thon.

Det var viktig for oss å gjøre stas på studentene som vant "Årets student" i år, og det at vi fikk overrasket dem på denne måten var en artig vri på den tradisjonelle overrekkelsen, sier Krumsvik.

Rektor overrakte diplom, blomster og et gavekort på 1000 kr til den verdige vinneren, som nå er ferdig med en bachelor i Markedsføring og merkevareledelse. Det samme opplevde de fire andre studentene som vant «Årets student» i år, som var: 

  • Martin Hem Hansen (Bachelor i Osteopati)
  • Bjørn Solli (Bachelor Art Direction)
  • Olav Sundfør (Bachelor i programmering)
  • Sofie Wassvik Ebeltoft (Bachelor i HR og Personalledelse, i Bergen) 

– Det var viktig for oss å gjøre stas på studentene som vant "Årets student" i år, og det at vi fikk overrasket dem på denne måten var en artig vri på den tradisjonelle overrekkelsen, sier Krumsvik. 

Her overrasker rektor Arne H. Krumsvik vinnerne av prisen "Årets student".

Julie Brodtkorb: – Viktig å kunne tilegne seg ny kunnskap

Som ekstern bransjetaler sa Julie Brodtkorb, direktør i Maskinentreprenørenes forbund, noen velvalgte ord til avgangsstudentene. Hun trakk frem evnen til å tilegne seg ny kunnskap som viktig når studentene skal ut i arbeidslivet. 

– I dagens arbeidsliv må vi alle utvikle oss kontinuerlig. Så noe av det viktigste dere har lært dere gjennom studiet er å tilegne dere ny kunnskap og kompetanse. 

I dagens arbeidsliv må vi alle utvikle oss kontinuerlig. Så noe av det viktigste dere har lært dere gjennom studiet er å tilegne dere ny kunnskap og kompetanse. 

Tett på også etter studiene

Prorektor for arbeidsliv og innovasjon ved Høyskolen Kristiania, Christen Krogh, benyttet anledningen til å oppfordre avgangsstudentene om å delta i nettverket av tidligere studenter, nå som de trer inn i arbeidslivets rekker.

– En av kjerneverdiene for Høyskolen Kristiania er at vi skal være tett på, både når dere er studenter og etter dere er ferdig å studere. Gjennom alumni-nettverket og Karrieresenteret får dere som alumner mulighet til å delta på faglige arrangementer, og møte igjen tidligere studenter. Dette er viktige kontakter å ha, og det er dere som utgjør nettverket.

 Sandra-Sofie Nordeng (SASO) som er andreårsstudent på bachelorstudiet i populærmusikk ved Høyskolen Kristiania, fremførte nydelige poplåter under seremonien.
Sandra-Sofie Nordeng (SASO) som er andreårsstudent på bachelorstudiet i populærmusikk ved Høyskolen Kristiania, fremførte nydelige poplåter under seremonien.

Pop-artisten SASO bandt det hele sammen, med vakre pop-låter mellom taler, filminnslag og prisutdeling. Sandra-Sofie Nordeng som hun heter, er andreårsstudent på bachelorstudiet i populærmusikk ved Høyskolen Kristiania.

Hun er har nylig gitt ut sin første singel, i samarbeid med Constellation Records, som studentene Ingeborg Unnerud og Gunnhild Sogge på Music Business på Fagskolen Kristiania har startet. Rektor trakk frem samarbeidet som et godt eksempel på et fruktbart samarbeid mellom Fagskolen og Høyskolen Kristiania.

Normalt pleier studentene å komme opp på scenen hvor diplom og blomster overrekkes, mens i år ble navnene på alle avgangsstudentene presentert som en rulletekst på skjermen på slutten av seremonien. Og det var ikke få. Det er i alt 1700 studenter som går ut fra høyskolen denne våren med en bachelorgrad i lomma.

Vi gratulerer alle avgangsstudenter, og ønsker dere lykke til på ferden videre!