Planen var egentlig å bli musiker, men etter ett år på folkehøyskole så Espen Sande Larsen at musikerdrømmen ikke var veien han ønsket å gå likevel.

– Jeg har alltid vært interessert i kultur, hovedsakelig musikk, og visste jeg ville jobbe med underholdning, forteller Espen.

Espen begynte å lete etter en utdanning som la til rette for arbeidslivet han ønsket seg, og det viste seg en bachelorgrad i prosjektledelse kunst og kreativ næring var nøyaktig det han hadde lett etter.

Studenter møter faglige forbilder i ny podkast Les mer om podkasten Mentoren her!

Jobber med Spellemann i praksis hos NRK

Akkurat nå er Espen i praksis hos NRK, hvor han jobber med Spellemann. Han har vært med fra start og fulgt prosjektet tett.

– Det er en helt fantastisk mulighet å få være med på noe som dette, sier han.

For tiden er de inne i en planleggingsfase før arrangementet går av stabelen om bare noen uker. Alt må gjøres klart, oppdateres og bestilles. Listene er lange, og dagene hektiske.

Det har veldig mye å si at man har kontakter.

Espen tror noe av grunnen til at han landet praksisplassen hos NRK var at han tidligere jobbet på Chateau Neuf, hvor Spellemann arrangeres, og kjente mange de nå samarbeider med.

– Det har veldig mye å si at man har kontakter, forteller han.

Jobbet som frivillig

Og nettopp på grunn av kontakter og erfaring bestemte Espen seg for å bruke sparepengene på husleie, og jobbe som frivillig i et helt år.

– Jeg så på det som en investering i meg selv. Jeg lærte utrolig mye, og ble kjent med veldig mange. Jeg anbefaler absolutt andre studenter som har muligheten til å jobbe som frivillig.

Det var når han jobbet som frivillig at sjefen hans tipset om DnBs dannelseskurs for unge ledere. Senere ble han trukket ut som en av tjuefire til å få være med på kurset. Første kurs fant sted i Italia, og med en flybillett til Firenze i hånden visste han ikke helt reiste til.

– Kurset handler ikke bare om det å lede, man lærer også mye om seg selv og om det å fungere i en gruppe, forteller den engasjerte lederspiren.

Prosjektledere fungerer som et bindeledd Les hvordan vi skaper de gode opplevelsene

Det viktigste er å ta mulighetene man får

Etter praksisperioden skal Espen skrive bacheloroppgave, før han går inn i en hundre prosent stilling hos Riggpartner. Dette er en sommerjobb, hvor han jobbe som ambassadør med mange ulike arbeidsoppgaver.

– Det er viktig å ta de mulighetene man får, for min del er det det som har fått meg videre. Og så er det viktig at man byr på seg selv, er åpen og snakker med andre.

Man kan møtes i kantina og møte noen man senere får en jobb av.

Gjennom studiet har Espen fått testet ut ulike tilnærminger til prosjektledelse, og funnet ut hva han ønsker å jobbe med. Han mener mange kunne hatt nytte av utdanningen, og merker at han har behov for den teoretiske tyngden i bunn.

– Noe av det beste med studiene er at de er helt fantastiske på nettverking. Man kan møtes i kantina og møte noen man senere får en jobb av, avslutter Espen.

Vil du være med å skape de gode opplevelsene?

Da kan en Bachelor i prosjektledelse kunst og kreativ næring være noe for deg. Bli med bak scenen og lær deg å lede arbeidet som fører frem til en konsert, en teateroppsetning eller en TV-serie.