Som første studiested i Norge lanserer Høyskolen Kristiania Master i strategisk HR. Dette mener studentene om den nye mastergraden. Foto: Fartein Rudjord

HR-faget har vokst og blitt svært spennende de siste årene. 

Fra å tidligere være et rent økonomisk-administrativt fagfelt, er HR nå en vitenskap som stadig flere bedrifter satser hardt på.

Du kan allerede studere HR med spesialisering innen teknologi, helse, psykologi og ledelse på bachelornivå på Høyskolen Kristiania.

Nå er vi først ut i Norge med å lansere Master i strategisk HR. Vi har spurt vår viktigste ressurs, studentene, hva de tror om mastergraden.

Amna Zafar studerer 3. året på Bachelor i HR og personalledelse. Hun liker at den nye mastergraden går mer i dybden på emner hun interesserer seg for. Foto: Anders Nilsen

– Man ser at den HR-strategiske rollen blir mer og mer sentral i virksomheter.

Amna Zafar

Amna studerer 3. året på Bachelor i HR og personalledelse.

Hun trekker frem at den nye mastergraden går mer i dybden på områder hun interesserer seg for.  

– Master i Strategisk HR virker kjempespennende. Graden går mer i dybden på temaer som å analysere ulike virksomheter, anbefale veivalg innenfor rekruttering og utvikling, utvikle HR-strategier og bidra til å realisere virksomhetens overordnede mål, noe som virker ganske interessant.

– Samtidig ser man at den HR-strategiske rollen blir mer og mer sentral i virksomheter. Ambisjonen er jo at HR skal jobbe strategisk med ledelsen for å bidra med strategiutvikling og resultater, så Master i strategisk HR anbefales derfor absolutt for de interesserte, avslutter Amna.

Om ikke Mari Vesela fikser flyene til SAS, studerer hun HR og personalledelse på nett. Hun synes også den nye Master i strategisk HR virker interessant. Foto: Mike Reed

Mari Vesela

Mari studerer 2. året på Bachelor i HR og personalledelse via Høyskolen Kristiania Nettstudier.

Hun bruker mye av teorien fra studiet i arbeidshverdagen sin og er mildt sagt over middels interessert i HR-faget: 

– Master i strategisk HR er absolutt noe jeg kan tenke meg. Fagene de har valgt til til å inngå i mastergraden virker veldig spennende, også ser det veldig interessant ut at man kan velge utveksling som valgfag.

Interessert i dette studiet? Søk her!


– Jeg tror at man stiller sterkere på arbeidsmarkedet hvis man innehar en mastergrad. Og det vil også være en fordel for en selv, ved at man utvikler en dypere forståelse. I en bachelorgrad er det mange ting man rører på overflaten, mens i en mastergrad har man mulighet til å gå i dybden. 

– For noen som er svært interessert i HR vil dette være midt i blinken! sier Mari. 

Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.
Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne! Ta kontakt med våre studentambassadører her!
Edvard Båtnes Molvær er et ja-menneske som har kommet langt etter å ha fullført sin HR-utdanning. Han mener også Master i strategisk HR er et spennende studium. Foto: Ingrid Ødegård

Edvard Båtnes Molvær

Edvard studerte Bachelor i HR og personalledelse på campus Bergen og jobber nå i selskapet Beerenberg.

Han er ikke i tvil om at mastergraden er noe for han: 

– HR som fagfelt har gått fra den tradisjonelle og kjedelige delen av en organisasjon til å bli en viktig støttespiller i utvikling av både selskap og ansatte.

– Veien frem til at HR har fått en plass rundt bordet har vært lang. Nøkkelen er at man nå ser strategisk på hva HR kan bidra med og hvordan, hvilke synspunkter HR har og hvilken kompetanse HR-funksjoner besitter, alt fra profesjonell rekruttering til å fremstå som en attraktiv arbeidsgiver, sier Edvard og fortsetter: 

– Samtidig ser jeg også med min lille erfaring fra arbeidslivet at det for veldig mange bedrifter skorter på det strategiske rundt utvikling av mennesker, og denne masteren vil gi meg som kommende leder et fortrinn innenfor nettopp dette, avslutter han.

Størst på HR i Norge

Med Master i strategisk HR styrker Høyskolen Kristiania sin posisjon som ledende innen HR-utdanninger i Norge. Med bruk av ustrakt praksis, forelesere fra næringslivet og spennende, dagsaktuelle caser, får du en utdanning som gjør deg erfaren på livet som venter etter studiene. 

Er du klar for å bli en spesialist innen HR?

Med en Master i strategisk HR får du en unik kompetanse som vil gjøre deg i stand til å utvikle fremtidens Human Resources Management.